• Thin client'ların pfsense üzerinden internet çıkışı

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    4k Views
    O

merhaba,

adarguner verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.
    dediğiniz ayarlamaları pfsense ile deneyip çalışınca tekrar yazarım

Teşekkürler

• Pfsense upgrade 2.0 rc3

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    T

@forumcan:

slm arkadaşlar

ben bir süredir pfsense 1.2.3 kullaniyordum squidGuard squid Lightsquid Cron  bu servisler kurulu olarak sorunsuz çalişiyordum dün 2.0 rc3 e upgrade ettim ve clientlerim internete cıkamiyor   sanirim dns problemi var  (ben başka bir yerden pfsense kurulu makinaya uzakmasa ustu yapabiliyorum ) bu sorunu nasil düzeltebilirim

teşekkurler

Merhaba,
    Stabil çalışan sistemi rc seviyesinde yeni bir ürün yada sistem ile güncellemek pek tavsiye edilen bir durum olmamakla birlikte,
    siz zaten bu işlemi gerçekleştirdiğinizden,

general setup / dns tabında "Allow DNS server list to be overridden by DHCP/PPP on WAN" checkbox'ı kaldırarak dns sunucu adreslerini elle veriniz.
    interface tarafında internet hizmetini aldığınız interface alt tarafında "Private networks" tabında bulunan checkbox'ları kaldırınız.
    Firmware kontrolü yapınız, pf'yi en son haline güncelleyiniz. Şuanda iso listelerinde olmasada rc3 üstünde bir imajı barındırmakta pf sunucuları.
    Keyifli çalışmalar
  • Localdeki web servera dış ip ile ulaşma

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    4k Views
    H

işlerimin yoğunluğundan dolayı hemen yazamadım. disable nat reflection yanındaki işareti kaldırdım bu sefer internet bağlantısı gidiyor? başka bir ayarı daha mı var acaba?

• FW RULE problemi

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    2k Views
    No one has replied
  • PF Sense 2.0 RC3 Squid Acitve Directory Entegrasyonu

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    2k Views
    L

Konuyla ilgili kimsenin söyleyeceği birşey yokmudur?

• Firewall üzerinden pc'ler 169 lu ip alıyor?

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    4k Views
    T

Merhaba,
    169.254….. havuzu dhcp sunucuların doğru çalışmadığı yada iki farklı dhcp sunucunun farkedilmeden yayın yaptığı networklerde alınan ip grubudur.
    bu ip grubu ile terminaller arası iletişim kuramazsınız.
    Pfsense dhcp sunucu ayarlarını ve doğru interface üzerinde yapılandırmanızı tamamladığınız kontrol etmeniz gerekmekte.
    Eğer tüm ayarlarım doğru diyorsanız,
    pf lan bacağından çıkan kabloyu direk notebook yada pc tarafına takdığınızda ip alabiliryormusunuz bunu bakmalısınız.
    Eğer alıyor iseniz iç network kontrol etmenizde fayda var.
    keyifli çalışmalar

• Snort 2.9.0.5 pkg v. 2.0 kurulum hatası

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    3k Views
    S

merhaba,

yeni versiyonda bende denedim sein yaşadığın sorunla karşılaştım. Sonra oluşturduğum rule sekmesinden işaretli olan rules leri kaldırarak tekrar baktım ki start oluyor servis. şuan üzerinde çalışmaya devam ediyorum. ama anladığım kadarı ile yalnış işaretlenmiş bir rule servisin çalışmasında sıkıntı oluşturuyor sanırım.

• PfSense Incoming Network Load Balancing

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    4k Views
    E

@ozanus:

Selamlar,
    pfSense Firewall kullanılarak iki web server arasındaki http trafiğinin eş zamanlı sunuculara dağıtılması ve sunuculardan biri hizmet veremez duruma geldiğinde tüm yükü ayakta kalan diğer sunucuya otomotik aktarımı anlatılmıştır.

pfSense Firewall Incoming Server Load Balancing videosu

Canlı izlemek için;

http://www.cehturkiye.com/videolar/pfsense/incoming_server_load_balancing/

Bilgisayarınıza indirmek için;

http://www.4shared.com/file/XuxS5YtJ/pfSense_Server_Load_Balancingt.html
    Referans:

http://doc.pfsense.org/index.php/Setup_Incoming_Load_Balancing
    Kaynak:

http://www.cehturkiye.com

ellerinize sağlık yalnız kurallar biraz daha detaylı olsa daha süper olurdu onun dışında çok güzel.

• Mail Server

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    2k Views
    E

@tcjackal:

Merhaba,
    ekran görüntüsünü ekledim. Yapınız uygun olarak, değerleri değiştirebilirsiniz.
    Keyifli çalışmalar

teşekkürler.

• Pfsense 2.0 Rapor alımı?

Locked
    10
    0 Votes
    10 Posts
    5k Views
    E

@davit:

bunun icin forum da 5651 e göre log alımı mevcuttur.

acaba bu log alımı ile ilgili makale nerede mevcut.paylaşabilir misiniz? göremedimde.

• Google.com engelli ama google.com.tr engelli değil

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    3k Views
    B

@CeaSeR:

Merhaba arkadaşlar çok garip (cahilliğimden olsa gerek) bir sorunum var.
    kendi engelli site listemi oluştururken tüm adresleri salt uzantıları ile birlikte kaydettim

"xxxx.com xxxx.net " gibi.

ama aynı sitenin farklı uzantıları varsa mesela
    "xxxx.com.tr ve xxxxx.net.tr" gibi

o zaman sadece .com veya .net engellemesini yapıyor ama .com.tr ve .net.tr adreslerine giriyor.
    domainleri kaydederken xxxx.com.* şeklinde kaydetmeye izin vermiyor.

squid transparan proxy kullanmıyorum. fw içerisinden 80.port ve 443. port engelli.

teşekkürler.

Kendi engelli listeni oluşturduğunda bu tip hatalar alman normal ben hazır backlist leri kullanıyorum. Ayrıca elle engelleme girerken Expressions olarak kelime bazlı engellersen daha stabil sonuç alırsın.

• Ultra surf vs Pfsense

Locked
    7
    0 Votes
    7 Posts
    7k Views
    T

Merhaba,
    sadece pfsense için değil, şuanda çoğu firewall markasının en büyük sıkıntılarından biri.
    fortigate ve watchguard'ın üst sürümleri hariç, diğer sürümlerinde de ultrasurf engellenemiyor.
    bu alanda engellenemeyenlerden biride Hotspot Shield.
    domain yapısı bulunmayan network'ler üzerinde ciddi bir sıkıntı.
    birçok kişi grup yada bireysel olarak çözüm arıyorlar.
    keyifli çalışmalar

• Pfsense de hotspot sistemi kurmak

Locked
    14
    0 Votes
    14 Posts
    12k Views
    K

@adarguner:

Ancak şunu merak ettim IDE diski bağladığınız gördüm, IDE diskin enerjisini nereden sağladınız?

dikkat ederseniz o bir 2.5" notebook diski ve anakarttaki kablo bu diske güç sağlayabilecek bir yapıda.

• Samba Server Erişim?

Locked
    7
    0 Votes
    7 Posts
    4k Views
    A

Selamlar,

Samba server ayarları ile ilgili bir sıkıntı varmış. Sorunu çözdüm teşekkürler..

• Pfsense Facebook HTTPS Giriş sayfası Problemi.

Locked
    13
    0 Votes
    13 Posts
    9k Views
    T

Merhaba,
    Yazmış olduğunuz kural tüm network için 443 no'lu port'u kapatmış.
    Facebook erişimine izin vermeyeceğiniz terminallerin ip'lerini,

Aliases tabı altında bir grup oluşturup, 443 blok kuralında Source / Single Host or Aliases tarafına yazarak, istediğin terminal ip'lerinin erişimini kapatabilirsin.
    Yada izin verdiklerinizin sayısı az ise, bir aliases da izin verilen terminal ip'lerini toplayıp, şuanki blok kuralının üzerine, yeni bir kural ile Action : pass olacak şekilde
    Source kısmına izin verilenlerin alises adını girip, Destination tarafında facebook ip ve port olarak 443 seçerek çözüm getirebilirsiniz.
    Keyifli çalışmalar
  • Wan typleri ne olmalı?

Locked
    15
    0 Votes
    15 Posts
    6k Views
    T

sorununuz çözülmesine sevindim.
    2. sorunuz için Wifi için loadbalance yada tek bir hattı gw olarak gösterebilirsiniz.
    ik34 dediği gibi güvenlik zaafları olabilir ama wifi arayüzü için rule tabında doğru yapılandırmayla bu oran en aza indirilebilir.
    wifi için sadece internet erişimi olup, uygulama kullandırmayı düşünmüyorsanız,
    dns, http, https portlarına erişim izni vermeniz yeterli. ( msn vb. uygulamalar için ek portlar açmanız  da gerekecektir. )
    keyifli çalışmalar

• Pfsense BGA Eğitim Notları

Locked
    21
    0 Votes
    21 Posts
    16k Views
    E

ortaya dalmış olmak gibi olmasın.emeğe saygımda var..katılım için bende bu eğitimi veren firmayı aradım takvimi öğrendim.öğrencilere açık notları paylaşıyorlar mı diye sordum nazikçe hayır dediler ama burada sunulmasında sorun yoksa ve paylaşılabiliyorsa bu paylaşımdan yararlanmak isterim. ben okumayı ve öğrenmeyi çok seviyorum. pfsense 'i buradan ve yabancı kaynaklardan tabii yusuf ve 3buçukla öğrendim ( :) demek istediğimi anlayan anlamıştır.) umarım eğitime de yakın zamanda katılıcam. ama dediğim gibi burada paylaşımda sorun yoksa linklerin düzeltilip yayınlanmasını rica ediyorum. önce okumak sonra soru sormak.. @tuzsuzdeli 'ye de teşekkürler :) benimde ilk sorum dual wan dı ama sanırım şimdi onu baya bir geçtim.

• Yazıcı görme sorunu

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    3k Views
    S

Selamlar…

@gönül:

Firewall kurmadan önce ağda kullanılan yazıcıyı şimdi görmüyor.
    Ne yapmam gerekir?

Muhemelen firewall kurulumu sırasında IP aralığınız değişmiştir veya ağ yazıcısının bağlı bulunduğu bilgisayara farklı bir IP adresi atanmıştır. Ağ yazıcınızın yada Yazıcnın bağlı olduğu bilgisayarın IP adresini kontrol edip yeni IP aralığınıza göre değiştirir ve yazıcı tanmlarınızıda bu yeni IP adresine göre ayarlarsanız sorunsuz olarak yazıcınızı kullanabilirsiniz diye düşünüyorum…

Yazıcı sorunun doğrudan pfSense güvenlik duvarıyla ilgisi olmadığı basit bir iç ağ sorunu olduğu kanaatindeyim. Sistem yönticiniz veya teknik destek personelinden, yeni duruma göre yazıcınızı ayarlamasını isteyin...

Saygılarımla...

• WebGUI'ye 2\. Bir Admin Eklemek

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    3k Views
    yakarY

Anlaşıldı, kendimiz yazacağız :)

Teşekkürler..

• PPTP VPN Problemi

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    4k Views
    I

pfsense nat kurallarından 1723 natını kaldırınca çalışıyor (: bilgilerinize…

Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.