Pfsense 2.3.2 X64/X86 Hotspot Ghost Kurulumu
-
Arkadaşlar herkese merhaba ,
konu ile ilgili kurulumda sorun yaşayan arkadaşlar için yeni versyiona kurulum yöntemini anlatan yeni bir makale hazırladım umarım faydalı olur .
http://www.serdarbayram.net/pfsense-2-3-2-hotspot-kurulumu.html -
Emeğiniz için Teşekkürler.
-
Eline Sağlık üstad,
-
Eline sağlık üstad.
2.1.3 versiyonunda php soap problemini aşamıyordum. Müsait olduğum ilk anda 2.3.2 versiyonunda deneyeceğim.
-
3 kez adım adım anlatılanları yapmama rağmen ne ghostun paneline girebiliyorum admin ghost kullanıcısyla
nede freeradius userını captiva kabul ediyor
nede tckimlik doğrulamayı
sql i enable yapıp ayarlarını yaptığım anda hotspot kullanıcı doğrulamasında sorun cıkartıyor.
bir yerde eksik bir ayar var ama çözemedim -
Pfsense 2.3.2.1 Kurulumu yaptım ancak TC kimlik doğrulama yapmıyor Pfsense aşağıdaki hata kodu üretiyor.
Crash report begins. Anonymous machine information:
amd64
10.3-RELEASE-p9
FreeBSD 10.3-RELEASE-p9 #1 5fc1b19(RELENG_2_3_2): Tue Sep 27 12:26:06 CDT 2016 root@ce23-amd64-builder:/builder/pfsense-232/tmp/obj/builder/pfsense-232/tmp/FreeBSD-src/sys/pfSenseCrash report details:
PHP Errors:
[09-Feb-2017 17:53:22 Asia/Baghdad] PHP Fatal error: Class 'SoapClient' not found in /var/db/cpelements/captiveportal-tc.php on line 45
[09-Feb-2017 17:53:22 Asia/Baghdad] PHP Stack trace:
[09-Feb-2017 17:53:22 Asia/Baghdad] PHP 1. {main}() /var/db/cpelements/captiveportal-tc.php:0Filename: /var/crash/minfree
2048 -
hocam ellerine sağlık çok güzel bir anlatım olmuş gayet güzelde çalışıyor.
Fakat bir soru işareti var ?
Kullanıcı geldi tc kimlik numarası ile giriş yaptı ve internette gezdi.Peki bu tc kimlik numarasına ait olan kişinin hangi sitelere girdiğinin raporunu alabilirmiyiz ?
Şöyle bir senaryo olduğunu düşünürsek : bilişim suçlarından geldiler ve 19.02.2017 tarihinde saat:14:34 de facebook üzerinden birisine hakaret edilmiş bunu kim yaptı dediği zaman şu anki durumda o saatte bağlı olan herkesin tc kimlik numarasını verip bu saatte bu kullanıcılar bağlıydı buyrun deyip tüm tc kimlik numaralarını vermek zorunda kalacağız fakat hangi kullanıcıların o saatte bağlı olduğunu görebilirsek eğer o zaman sadece o kullanıcıyı verip göndeririz.
-
Oncelikle emeginize saglik ama tc kimik dogrulama calismiyor. Bir bakabilirmisiniz.
Arkadaşlar herkese merhaba ,
konu ile ilgili kurulumda sorun yaşayan arkadaşlar için yeni versyiona kurulum yöntemini anlatan yeni bir makale hazırladım umarım faydalı olur .
http://www.serdarbayram.net/pfsense-2-3-2-hotspot-kurulumu.html -
Merhaba.
Öncelikle emeğinize sağlık.
Makalenizde ilerlerken mysql Server kurulurken hata veriyor. Dosya bozuk olabilirim.
Sonraki adı da basedir yüklerken mysql_instal_db commad fault mesajı vermekte.Nasıl ilerleyebiliriz .