All protocols works except HTTP, HTTPS



  • Hello,

    I have a problem when i'm connected to my VPN.
    I can ping or connect with SSH or RDP, on local and remote machine.
    But i can't access to web pages locally or remotely with the exception of the WAN address that i can join.

    My server is running with VMWare ESXI.
    I have multiple VM running,
    1 pfSense,
    1 debian (Web server),
    1 windows,
    and others not important

    My WAN IP is behind a domain name
    My LAN network is 192.168.1.0/24
    My OpenVPN network is 192.168.2.0/24

    The pfSense VM LAN address is 192.168.1.1
    The Debian VM (Web Server) LAN address is 192.168.1.2
    The Windows VM LAN address is 192.168.1.100

    here are the tests I did (connect TO VPN with IP 192.168.2.2):

    PING 8.8.8.8 OK
    PING 192.168.1.1 OK
    PING 192.168.1.2 OK
    PING google.fr -> found IP 172.217.17.99 OK

    SSH 192.168.1.2 OK
    SSH aotherdomain.com OK

    RDP 192.168.1.100 OK
    RDP WAN address (allow in PFS firewall, redirect to Windows VM) OK
    RDP mydomain.com OK

    WGET google.fr NOK -> connection establish but waiting for response
    WGET 192.168.1.1 NOK -> connection establish but waiting for response
    WGET mydomain.com OK
    WGET 192.168.1.2 OK

    Here is the OpenVPN Server config
    alt text

    Here is the Firewall config
    alt text
    alt text
    alt text
    alt text

    Does anyone have an idea to solve this problem?

    Best regard.
    Arthur.

    PS: Sorry for my poor english, i'm french.



  • Hello,
    nobody has ideas?
    I'm still stuck.



  • @arthurg94
    Good evening
    The problem is very similar to the wrong mss
    Try in .ovpn client file add this option
    mssfix 1360



  • It work !!!

    Thank you very much.



  • @arthurg94 De rien ))