Dosya İndirme Hızı Düştü…
-
Arkadaşlar merhabalar.
Bu sistemlerden çok anlamam ama ismini sölemek istemediğim bi forum ve daha sonra sizin katkılarınızla 40 kadar bireysel yani bağımsız windows işletim sistemlernin bulunduğu, herhangibir domain yapısı olmayan, basit paylaşımlar ve mysql bağlantılarının kullanıldığı şirketimize öncelikli amacı sapıtan modem üstünden Dhsp servisini almak ayrıca proxy ayarladım. ilerleyen dönemlerde internet raporları,bant kısıtlama gibi yükleri getireceğim 1.2.3 sürümünü kurdum.Kurulu paketler
squid
squid guard
light squid
ntop
dashbordİnternetten dosya indirimi acayip derecede yavaşladı. Ben kendi internet sitemizden günün herhangibir saati bir rar veya exe paket indirirken hızın 50 ila 200 kb civarında olduğunu görüyorum.
şirket içi internet hızımı şimdilik 8 mbit
sitemizin bant genişliği 10 mbit
sitemizi günlük atılan çekilen dosyalardan dolayı proxy den atlattım.
standartta gelen bir sınırlama ayarımı var. veya kullanıcı başına internet bölüşümü yada rar, exe uzantılarına gıcığımı var.Yardımcı olursanız çok sevinirim. iyi günler
-
Merhaba, öncelikle pfSense 2.0 RE kurmanızı öneririm, yeni paketler 2.0'a göre düzenleniyor ve birçok farklı geliştirme mevcut.
squid'de herhangi bir varsayılan değer yok fakat forum da squid hızlandırma diye aratırsanız bazı küçük ayarlarla %10 - %20 gibi performans arttırımı kazanabilirsiniz. Yapınızla ilgili biraz daha detaylı bilgi verirseniz diğer arkadaşlar da bilgilerini sizinle paylaşacaktır.
Saygılarımla..