Metro Ethernet vlan102 pfsense WAN ayarları
-
Merhabalar,
Öncelikle 20 MB Telekom metro internetim var. Aşağıdaki fotoğrafta görüldüğü gibi fiberler converter ile dönüştürülüyor ve bu bacağı sunucumun bce0 tarafına takıyorum. bce1 bacağından çıkan ucuda bir switch ile dağıtıyorum. Gateway olarak 212.156.83.185 Wan bölümüne tanımladım.
Wan (bce0) 212.156.83.186 /30
Lan (bce1) 192.168.1.1 /24Şu an sadece sunucumun internete çıkması bile bana yetecek. Fakat pfsense 7.adımdan ping atamıyorum. İçerde ip alan bilgisayarlarımın hiçbiri de internete çıkış yapmıyor. Konuyla alakalı bütün topiclere baktım. Fakat bir çözüm bulamadım.
-
bu fotoğrafı değil de
pfsense'in dashboard'unun, general setup'ının ve firewall kurallarının ekran görüntülerini gönderirseniz, daha çabuk çözüm elde edersiniz. -
telekom m.e. devresini vlan ile taşımakta. yani bu şekilde converter kullanıp direkt ip tanımlayarak yapamazsınız. ilgili vlanı öğrenip konfiği buna göre yapmanız gerekir.
-
Teşekkür ederim. Tıkanan yer burasıymış. Şimdi ise vlan102 olarak öğrendim. Bunu nasıl config edebilirim pfsense'de
-
vlan102'den taşınan bir metro ethernet bağlantısı için WAN ayarlarını nasıl yapmam gerekiyor acaba?
-
Merhabalar,
Uzun süredir araştırdığım konuda son adıma geldim sanırım. Metro internetim telekom tarafında vlan ile taşınıyor. vlan102'den gelen bu bağlantıyı NIC kartıma takıyorum. Diğer NIC kartımdan da sisteme IP dağıtıyorum. Kuralları tanımlamış bulunmaktayım. Fakat WAN bölümünü vlan ile taşındığı için farklı bir şekilde yapmam gerekiyor sanırım. Direk IP'leri yazarak internete çıkamadım. Nasıl yapıldığı hakkında bilgisi olan var mı?
Teşekkürler.
-
Çözüldü,
Herkese teşekküler,
Öncelikle İnternet sağlayıcınızdan vlan tag'i öğrenmeniz gerekiyor. Edindiğim bilgilere göre 100 ya da 102 olarak tag'liyolar.
Daha sonra Wan bacağını IP ve GW ile oluşturuyorsunuz. vlan'ı aynı şekilde 100 ya da 102 ile olarak WAN bacağına tanımlıyorsunuz. Sonra /Interfeca/Assign bölümünde WAN için oluşturduğunuz vlan'ı seçiyorsunuz. bütün bunlardan sonra System/Generak Setup bölümünde sağlayıcınızın DNS'lerini girip Use Gateway bölümünden WAN için oluşturduğunuz Gateway'i seçiyorsunuz. İnternetiniz hazır.Saygılar.
-
Geri dönüşünüz için teşekkürler. Konuyu görselli olarak açıklamanız mümkünse diğer forum kullanıcıları bundan faydalanabilirler diye düşünüyorum.
-
Çözüldü,
Herkese teşekküler,
Öncelikle İnternet sağlayıcınızdan vlan tag'i öğrenmeniz gerekiyor. Edindiğim bilgilere göre 100 ya da 102 olarak tag'liyolar.
Daha sonra Wan bacağını IP ve GW ile oluşturuyorsunuz. vlan'ı aynı şekilde 100 ya da 102 ile olarak WAN bacağına tanımlıyorsunuz. Sonra /Interfeca/Assign bölümünde WAN için oluşturduğunuz vlan'ı seçiyorsunuz. bütün bunlardan sonra System/Generak Setup bölümünde sağlayıcınızın DNS'lerini girip Use Gateway bölümünden WAN için oluşturduğunuz Gateway'i seçiyorsunuz. İnternetiniz hazır.Saygılar.
yok böyle bir konu hortlatma. arkadaşlar superonline fiber pfsense wan bacağına nasıl bağlanır. ? kullanıcı adı paylaşmıyorlar. statik ip ile çıkamıyoruz. burada arkadaşın bahsettiğinden pek bir şey anlayamadım. açıkçası kafamda davul gibi şu an. ne yapmamız gerekiyor ip yi pfsense wan bacağına aldırmak için.
-
Selamlar ;
Superonline fiber'den kastınız metro ethernet bağlantısı mı down/upg simetrik ( 30/30 gibi )mi
Çözüldü,
Herkese teşekküler,
yok böyle bir konu hortlatma. arkadaşlar superonline fiber pfsense wan bacağına nasıl bağlanır. ? kullanıcı adı paylaşmıyorlar. statik ip ile çıkamıyoruz. burada arkadaşın bahsettiğinden pek bir şey anlayamadım. açıkçası kafamda davul gibi şu an. ne yapmamız gerekiyor ip yi pfsense wan bacağına aldırmak için.
-
metro ethernet değil.evlere ofislereverdiği fiberbağlantı. apartmanda ki svitchten cat6 kablo ile dağıtılan
-
Selamlar ;
TT ve diğer ISP'lerde modemi Bridge mode yapılandırarak Vdsl ve Fibernet sonlandırması yapılabilmekte ayrıca Superonline kullanıcı adını nasıl vermıyor ? güvenlik süreçlerinden geçtikten sonra vermek zorundalar kullanıcı adın sizin kullanıcı adınız vermiyorlar gibi bir durum söz konusu bile olamaz. Pek tavsiye etmediğim bir yöntem olmakla beraber modemi ( ip adresi 192.168.1.1 olsun )pfsense'in wan portuna bağlayıp wan ip adresine 192.168.1.2 ve gw olarak 192.168.1.1 verip internet erişimi gerçekleştirebilirsiniz.
metro ethernet değil.evlere ofislereverdiği fiberbağlantı. apartmanda ki svitchten cat6 kablo ile dağıtılan