Navigation

Netgate Discussion Forum
    • Register
    • Login
    • Search
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search

Her bir kullanıcıya 4Mbit bant genişliği tanımlamak

Turkish
    3
    5
    898
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • B
      blasterreal last edited by

Merhaba arkadaşlar;

Her 1 IP adresi için tek bir kural ile bant genişliği yapabilirmiyiz ? Her bir ip örneğin 4Mbit bant genişliğine sahip olsun ve paylaşılan bir bant genişliği kullanmasın gibi

saygılar

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • E
        en2li2 last edited by

yapabilirsin. captive portal veya freeradius kullanıyorsan ayarlar bölümünde band ayarların ı yaparsan her kullanıcıyao hızı tanımlar

• B

@en2li2 hocam bu durumda 500 civarı makina mac'ini veya kullanıcı adını girmem gerek radius'a kullanıcılara captive portal ekranını çıkarmadan nasıl yapabilirim bir fikriniz var mı? hepsi için tek tek tanımlama yamam mümkün değil

• Q
            Qbilay last edited by

@Blasterreal:

@en2li2 hocam bu durumda 500 civarı makina mac'ini veya kullanıcı adını girmem gerek radius'a kullanıcılara captive portal ekranını çıkarmadan nasıl yapabilirim bir fikriniz var mı? hepsi için tek tek tanımlama yamam mümkün değil

https://forum.pfsense.org/index.php/topic,52618.0.html

Not : UserUpload da  MASK kismini "Sources Addresses" olarak degistirin

Saygilar

• B

@Qubilay hocam merhaba;

Dediklerinizi uyguladım speedtest web sayfası açık iken testi yineledim hızlar tam istediğim gibi ancak kullanıcı sıfırdan bir web sayfası açıp google 'a dahi hiç bir şekilde ulaşamıyor. trafik limiter ile bu işi çözmek lazım. gecici çözüm olarak captive portalı etkinleştirip "Allowed Subnet Ip " kısmına subnetleri yazıp gerekli upload ve download hızlarını yazdım şu an çalışıyor ama speed teste sonuçlar farklı örneğin trafik limiter ile 5mbit upload ve download sınırı belirliyorum sonuçlar speed teste %5 oranında doğru, captive portal da ise durumlar farklı yine 5mbit hız belirliyorum ortalama speed test sonuçları 2 mbit ve sürekli testi yenilediğimde sonuçlar farklılaşıyor %60 sapma var ortalama

PfSense sürümü 2.2.3'tür

• First post
                Last post