Kurulum yardim
-
Ilk defa pfsense kurdum. Modem 192.168.1.1 oradan router in wan bacagina router 192.168.2.1 gateway ile dhcp den ip dagitiyor. Pfsense wan ethernetine router 192.168.2.24 ip si veriyor. Pfsense in lan ethernetine 192.168.5.1 ip verip dhcp yi aktif edip ip dagitiyorum.
Simdi client pc 192.168.5.10 ip aliyor. 192.168.5.1 e ulasabiliyorum. 192.168.2.1 routera ulasabiliyorum. Ama 192.168.1.1 modeme ulasamiyorum ve internete giremiyorum.
Pfsense ile clientlere interneti acamamin sebebi ne olabilir acaba.
Ilk kurulumda fazla ayar yapmiyorum. Ilk kurulum anlatan sitelerde ne dendiyse yaptim. Fakat bir yolu olmali diye dusunuyorum. -
Hocam biliyorum yeni baslayan birisine birsey anlatmak zordur ama bizimde bir yerden baslamamiz gerekiyor :)
-
doğru anladıysam 192.168.1.1 modemine direk bilgisayarını bağlayıp elle ip verirsen girebilirsin.ama tavsiyem modemini bridge moda al kurulumu herşeyi pfsens ile yap daha basit olur.bu şekil yapılarda performans bazen performans sorunları olabiliyor.
-
Tesekkurler
-
İnterfacesden ulaşamadığın modemin olduğu WAN a tıkla
Private networks daki işaretleri kaldır dene. Server resetlemen gerekebilirde. Büyük ihtimal olayın budur. Buradaki seçenekler modeme erişimi engellemekte. Büyük ihtimal 1. wan kurulumda yapılandırılmıştır ve 2 seçenek işaretlidir. Yani erişimin yoktur. 2. wan kendin eklediğin için seçili değildir erişebiliyorsun :)