Ağ Bağlantı Yavaşlığı
-
Merhaba Dostlarım ;
İşyerinde 2 adet Adsl hattımız mevcut 2 hattı birleştirmek için araştırdım ve pfsense buldum kurulumu yaptım ve 2 hatta bağladım. Sorun şuki ağ acaip yavaşladı için işinden çıkılmaz hal aldı pfsense kullanmazsak daha hızlı
Hat ve pfsense özellikleri
Pfsense 2.2.6 64 BİT
Amd işlemcili 4GB RAM Oem kasa
3x Gigabit Ethernet Tp-Link TG-3269 32bit Gigabit PCI EthernetAdsl Turk Telekom = 192.168.1.1
Adsl Superonline = 192.168.2.1
Lan Bacak :10.10.10.1olmak üzere 3 farklı ethernet işleme aldım ve https://www.youtube.com/watch?v=Uiiy8YuWHcY buradaki video gibi kurdum. Sorun yok arayüzde her 2 bağlantının da kullandığını göre biliyorum 1 inin fişi çekince diğerinden devam ediyor fakat aşırı yavaş sürekli vpn vs kopmalar oluyor. Default Gateway olarak Turktelekom seçili Rules kısmında 2 wan koyduğum grup gateway olarak gösterdim halen yavaş nasıl çözümleye bilirim internette araştırdım numaralar vermişler değiştirdim hızlanmadı ne yaptıysam
Sorun şuki pfsense hiç bir eklenti yüklü değil sadece dual wan kurulu ve rules kısmında vpn portu izinli sadece
-
dostum bence pfsense kurulu makinanın oem kasa yerine eski model dahi olsa bir server makinaya kurmanı tavsiye ederim yoksa kopmalar ve yavaşlamalar sürekli sorun olur
-
Merhaba ;
Ben eski bir çok makinayı değerlendirmek için pfsense kurduklarını gördüm cihazda ssd disk mevcut ethernet kartları yeni aldık windows kurduk çatır çatır internete bağlanıyor kopma 0 fakat pfsense için içine girince yavaşlamalar kasmalar başlıyor.
-
Dual wan daki amacın nedir hızı ikiye katlamak mi ? Yoksa hatta ki yavaşlamanın önüne geçmek mi ?
-
Dual wan daki amacın nedir hızı ikiye katlamak mi ? Yoksa hatta ki yavaşlamanın önüne geçmek mi ?
Hızı 2 ye katlamak ve internet yük dengelemek
-
merhaba
konuyla ilgili networkünüzün yavaşlaması derken iç networkteki yavaşlıktan mı bahsediyorsun yoksa internet gezintilerindeki yavaşlamamı dilersen konuya hakimim üçretsiz olarak bilgi paylaşırım 0535 817 24 07 aramanız yeterli :))
-
Merhabalar;
huseyin yiğit bey Size Cok tessekür ederim İç Network Yavaşlığını Tecrübenize Dayalı Olarak Verdiğiniz Bilgi Sayaesinde Düzelttim Emeğinize Ve Yüreğinize Sağlık Ayrıca Telefona Bakıp sıkılmadan Cevap Verdiğiniz İçin Teşekkür Ederim..