Pfsense mail sorunu



  • arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. ben pfsense kullanmaya yeni başladım. internet gayet güzel çalışıyor. ama benim şöyle bir problemim var. şirketimizde mail server imiz var excahage server bu da gayet güzel çalışıyor. ama outlook express kullanıcıları bir türlü mail gönderip alamıyorlar. modem bridge modda çalışıyor.
    nat ve rules ayarlarını resim olarak ekledim. yardımlarını için şimdiden çok teşekkür ederim.
    şunuda belirtmek isterim gidip gelmeyen postalar pop3-smtp üzerinden gönderip alıyoruz sadece bunlarda problem var exchangede bir problemimiz yok.





  • Merhaba,
    Network yapınıza Pf katmadan önce yazdıklarınız kadarıyla, mail istemcileri tarafında pop3 ile iletişim kurabiliyordunuz.
    Eğer bu şekilde ise nat üzerinde yeni bir kural oluşturup, pop3 mail istemci kullanan terminallerden birine 587,110 no'lu portları yönlendiriniz.
    Rule / wan tabında nat tanımla için loglamayı açarak, trafik kontorolünü gerçekleştirin.
    Ayrıca Rules / Lan tabının bir ekran görüntüsünü eklerseniz, daha iyi çözümler üretilebilir.
    Keyifli çalışmalar



  • evet aynen bahsetiğiniz gibi daha önceki sistemimde pf kurmadan önce hiç bir sorunum yoktu hem mailserverde hemde pop3 ile mail gönderip alabiliyordum. aslında benim kullandığım hazırda zyxel wall10 baya bir eski firewall ın var ama artık ihtiyaçlar doğrultusunda iş görmüyor. bende pf geçmeye karar verdim sadece bu problemi aşamadım. zyxel fw kontrol ettiğimde pf de yaptığım gibi port açılmış. ve sua denen bölümden yönlendirme yapılmış. lan rules resminide ekliyorum. şimdiden teşşekürler

    ![lan rules.JPG](/public/imported_attachments/1/lan rules.JPG)
    ![lan rules.JPG_thumb](/public/imported_attachments/1/lan rules.JPG_thumb)



  • kardeş bana yardım. ben çözemedim bu olayı
    nat ve rules



  • merhaba,

    Pfsense Lan ve Wan bacak IP ve subnet yapınız nedir?



  • arkadaşlar lütfen
    yardım ben halla bu sorunu çözemedim. ne yaptıysam olmadı.
    exchange server normal çalışıyor amam  halla pop3 ten mail gönderip alamıyorum.
    lan ve wan ayarları yukarıdaki fotolarda mevcuttur
    modem bridge modda



  • tekrar merhaba,
    Nat ve Lan yapılandırmalarında protocol tipi sorununuz olabilir.
    Bunun haricinde ekran görüntülerinde görüdüğüm ekstra bir nokta yok.
    Pop3 yapılandırmanızı etkiliyecek portların protocollerini tcp yerine tcp-udp yapıp, test ederek geri bildirimde bulunabilirsiniz.
    Keyifli çalışmalar



  • öncelikle merhaba cevap için tşk.
    bu dediğiniz ayarları nat damı yok rules damı yapmam gerekiyor. rules in lan danmı, wan danmı yapmam gerekiyor.



  • merhaba,
    nat - port forward / rules - lan ve rules wan tabında protocol seçimini tcp-udp yapmayı deneyiniz.
    keyifli çalışmalar



  • merhaba
    dediğniz gibide yaptım portları tcp-udp yaptım ama hiç bir sonuç alamadım.



  • pop3 kullanmak zorunda olan clientlardan birinin ip'sini pf üzerinde tüm portlar ile çıkış izni veriniz.
    bunun için,
    rules tabında yeni bir rule tanımlayıp, source kısmında single host or alias seçerek client ip giriniz.
    protocol olaral any ve loglama için checkbox seçili olsun.
    rule kaydettikten sonra belirlediğiniz client ile pop3 erişimi deneyiniz.
    logları takip etmek için status tabında / system logs / firewall ekranını kullanabilirsiniz.
    sadece belirlediğiniz client ip hareketleri için, altta filter kullanarak görebilirsiniz.
    keyifli çalışmalar



  • merhaba arkadaşlar
    dediğiniz gibi yaptım ama değişen bir sonuç olmadı firewall loglarında herşey normal gözüküyor.
    resimleride ekledim bir gözatarsanız.
    artı sistemimde. imspector. squid. ntpd. kurulu






  • ARKADAŞLAR
    A C İ L  Y A R D I M    LÜTFEN ÇOK ZOR DURUMDA KALDIM



  • 443 numaralı portu da aynı şekilde yönlendirmeyi dener misiniz



  • 443 numaralı portu yönlendirdim açtım ama yine aynı depişen birley olmadı

    443 rules tan lan bölümünden ağa açtım.
    olmadı yine aynı



  • @Skinokey:

    443 numaralı portu yönlendirdim açtım ama yine aynı depişen birley olmadı

    443 rules tan lan bölümünden ağa açtım.
    olmadı yine aynı

    Transparent proxy  işaretlimi sisteminizde



  • evet işaretli internete bir sorun yok.



  • rules da "lan" a herhangi bir şey tanımlımı ?

    rules lan kısnımdaki port yonlendirmelerini kaldırıp deneyin sadece lan net kalsın !



  • rules landa tanımlı resmini ilk sayfaya koymuşturm. ama o dediğinizide denedim.
    rules lana hiç birşey koymadım sadece lan net varkende aynı sonucu aldım.
    valla kafayı kıracam loglara bakıncada izin veriyor gözüküyor. amam içerde makinaların hiç biri pop3 de çıkış yapamıyor. pfsenseyi yeniden kurdum yine olmadı.



  • @Skinokey:

    rules landa tanımlı resmini ilk sayfaya koymuşturm. ama o dediğinizide denedim.
    rules lana hiç birşey koymadım sadece lan net varkende aynı sonucu aldım.
    valla kafayı kıracam loglara bakıncada izin veriyor gözüküyor. amam içerde makinaların hiç biri pop3 de çıkış yapamıyor. pfsenseyi yeniden kurdum yine olmadı.

    sıfırdan mı kurdunuz yoksa backup geri mi  aldınız ?
    eger backup geri aldıysanız eski yaptığınız hata varsa yeni sisteme aktarmış olabilirsiniz…



  • sıfırdan kurdum.
    eski ayarlara dair hiç birşey yok.



  • @Skinokey:

    sıfırdan kurdum.
    eski ayarlara dair hiç birşey yok.

    birde şunu deneyebilirsiniz,
    proxy server da
    Bypass proxy for Private Address Space (RFC 1918) destination diye bi yer var işretleyip herhangi bir pc nin ip adresini altındaki bölüme yazın. ip adresini yazdığınız pc filtreye uğramayacaktır. böylece bütün kısıtlamaları atlamış olacaktır. yaptığınız kısıtlamalar belki engelliyor olabilir.



  • ama hiç bir kısıtlama yokki.
    sadece firewall ve log lar içi kullanıyorum. eski bir firewall var elimde
    zyxel zywall 10 çok yersiz ve yavaş, loglarıda tutmuyor. onun için



  • @Skinokey:

    ama hiç bir kısıtlama yokki.
    sadece firewall ve log lar içi kullanıyorum. eski bir firewall var elimde
    zyxel zywall 10 çok yersiz ve yavaş, loglarıda tutmuyor. onun için

    firewall söktüğünüzde calışıyormu peki denedinizmi? ne bilim başka bişey gelmiyo aklıma nası bi sorundur bu yaw :)



  • sizin lan ve wan bacağınızın ip leri 10.1.1.* bu şekilde sanırım. eğer lan ve wan bacagınızın ip leri aynı aralıkta ise sorun yaşarsınız.
    mesela wan bacagı 192.168.2.* ise lan bacagı 192.168.1.* şeklinde olmalıdır. eğer aynı gurup verırsenız sıkınta yasarsınız.



  • kardeş nasıl bir sorun bende anlamadım kaç haftadır bu meretle uğraşıyorum denemediğim birşey kalmadı.
    şimdi
    eski firewall bağlı iken hiç bir problem yok. pfsense bağlıyken sadece pop3 lerde sorun var onun haricinde
    exchange ve internet gayet iyi çalışıyor. bu portları doğru açılmış yoksa bir problem varmı kontrol edermisiniz. resimlerini atmıştım daha öncede. birde logların resmini atmıştım bir anormallik varmı bakarmısınız.,



  • @Skinokey:

    arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. ben pfsense kullanmaya yeni başladım. internet gayet güzel çalışıyor. ama benim şöyle bir problemim var. şirketimizde mail server imiz var excahage server bu da gayet güzel çalışıyor. ama outlook express kullanıcıları bir türlü mail gönderip alamıyorlar. modem bridge modda çalışıyor.
    nat ve rules ayarlarını resim olarak ekledim. yardımlarını için şimdiden çok teşekkür ederim.
    şunuda belirtmek isterim gidip gelmeyen postalar pop3-smtp üzerinden gönderip alıyoruz sadece bunlarda problem var exchangede bir problemimiz yok.

    Firewall: NAT: Port Forward da
    External address kısmında sende any seçili. onu interface adress seçip bi denermisin



  • olmadı any leri de değiştirdim aynı değişen birşey yok.



  • @Skinokey:

    olmadı any leri de değiştirdim aynı değişen birşey yok.

    senin makinaya bağlanma sansım varmı ?
    teamwiewer falan varsa. turgay.ozden.fse@gmail.com mail adresim gönderirsen bi kontrol edeyim.



  • var. bağlana bilirsin Team viewer ile sana id ve şifreyi nasıl göndereyim buraya yazmak olmaz



  • @Skinokey:

    var. bağlana bilirsin Team viewer ile sana id ve şifreyi nasıl göndereyim buraya yazmak olmaz

    mail adresim turgay.ozden.fse@gmail.com



  • kardeş senın sorun baya karısık.
    tuzsuz kardeş bu olayı sanırım çözmüş ondan yardım alsan ii olur.
    alttaki linki bi gözden geçir derim. allah sabır versin.
    sorunu çözersen paylaş
    kolay gelsin

    http://forum.pfsense.org/index.php/topic,16851.0.html



  • kardeş çok sağol alakan  için ben yine araştıma ve deneme yanılmalara devam edeyim
    iyi çalışmalar



  • Sadece mantıken soruyorum DNS kayıtlarınız telekommu yoksa değişik bir dns mi verdiniz. Ben boyle bir sorunu Windows Server 2003 de yaşamıştım. Bir türlü mailleri çalıştıramadım. Sorun DNS adreslerini 208.67.xxx yönendirmemdenmiş. Mx kayıtlarını aktaramadığım için sorun olmuştu. Sende dns'lerini değiştirip sonucu yazarmısın?



  • merhabalar arkadaşlar

    benim dns, mx, ters dns kayırlarımda bir sorun yok.
    exchange serverde çalışıyor ondada bir sorun yok.
    beni sorunum içerdeki kullanıcılar pop3 ve smtp kullanamıyorlar.
    pop3.ve smtp den mail gelip gitmiyor.
    ama exchange üzerinde mailller gidip geliyor.



  • arkadaşla ben sorunu çözdüm.
    herkese emekleri için çok tşk. ederim

    çözüm:
    öncelikle versiyon farkındanmı diye pfsense 2.0 yükselttim sorun hala devam etti.
    daha sonra nat altındaki yönlendirdiğim portlarda "NAT reflection" diye bir ayar gözüme çarptı onu enable yaptığımda sorun çözüldü. herkese iyi çalışmalar



  • bende ekli mailleri gönderemiyorum neden olabilir arkadaslar ? 465 SMTP den cıkmıyor eger mail ekli olursa. ama eksiz olursa gidiyor. ekli mail alabiliyorum… ayrıca NAT REFLECTION diye bir bölüm bulamadım ben ? :S


Log in to reply