5651 kanun (TIB) Pf Sense RC2.0.1 log ayar sayfası (yeni dizayn)
-
dreambox um üzerinden smb ile bağlanırken sorun yok
malesef bundan bağlanamıyorum.
yerel kullanıcı ve şifreleme ayarlı.
özel kullanıcı tanımladım win7 de paylaşımdan da izinliler listesinde ekli.
ayrıca yönet den paylaşıma da baktım orda da herşey normal ama girmiyor…
-
**ben bugün saat 2den beri ve halen sistemi komple yeniliyorum.
wmware üzerine 2 firewall kurdum ve ofisler ve müşterileri ayırdım. farklı captive portal ,farklı squidquard var artık.
imzamdaki donanımla saatlerdir uğraşıyorum.
son ayarlarım kaldı. open-wmware tools kurunca bitecek. yasaklı dosyalarım ve yasaklı kelimeleride eklersem squidGuarda eve gidecem daha.
zaman bulursamda senin paylaştığını dosyayı denicem.türkçe halini görelim artık.
log olayını sanırım bu hafta kurarsam win7den nasıl yaptığımı paylaşırım buraya.
sanal makinalarım win7 64 bit üzerine kurulu.**
-
şimdiden teşekkürler ustad.
-
Bu faydalı başlığı bir süre en üstte olacak şekilde sabitliyorum.
-
üstadlar bizim gibi acemiler için konuyu açar mısınız ve ne yapmamız gerektiğini yazar mısınız ? Teşekkürler
-
http://forum.pfsense.org/index.php/topic,43196.0.html
burdan 5651 nolu yasa ile ilgili dökümanları bulabilirsin.
eğer pfsense 2.0.1 RC kullanıyorsan bu başlıktaki dökümanları kullan.
-
Hocam kastettiğiniz şey aşağıdaki yazı mı ? acaba ?
1. http://www.linuxprogramlama.com/index.php?action=tpmod;dl=get26 linkteki doyayı indirin (Üye olmanız lazim indirebilmeniz için ben buraya ekliyemedim sistem izin vermedi)
2. zipli klasörden çıkan diag_logs_settings.php dosyasını winscp ile bağlanıp /usr/local/www/ dizinine atın
3. daha sonra konsoldan
mount -uw komutunu çalıştırın
4. zipli klasörden çıkan diğer dosyaları winsp ile /sbin dizinine kopyalayın
5. kopyaladığınız dosyalara sağ tıklıyarak properties menüsünden octal değerlerini 0755 yapın
6. tekrar konsoldan
mount -uw komutunu çalıştırın
7. eğer pfsense 2.0 kullanıyorsanız
pkg_add -r http://riksun.riken.go.jp/pub/FreeBSD/ports/i386/packages-8.1-release/Latest/samba34-smbclient.tbz komutunu
pfsense 1.2.3 kullanıyorsanız
pkg_add -r http://riksun.riken.go.jp/pub/FreeBSD/ports/i386/packages-7.2-release/Latest/samba3-smbclient.tbz komutunu çalıştırın
8. daha sonra
cp /usr/local/etc/smb-client.conf.sample /usr/local/etc/smb-client.conf komutunu çalıştırın
9. logların atılacağı windows makinada LOG adında bi kalsör oluşturun (İsmi size kalmış ben LOG dedim) bu LOG klasörünü paylaşıma açıp değiştirile bilme yetkisi verin
10. Pfsense Web arayüzünden Status-system Logs-Settings meüsüne gelin (Tükçe karakter desteklemediği için yazılar bozulmuş olabilir.)12.Bursda TIB formatı DHCP kayıtlarını Windows paylaşımına kopyalayı işaretliyoruz
13. windows bilgisayarın ip adresiniz giriyoruz (Örn.:192.168.10.1)
14. Paylaşılan dizini adı (Ben LOG demiştim)
15. domain varsa domain bilgisini girin (bende yok boş bıraktım)
16. windows makinda oturum açtığımız kullanıcı adımızı vasa şifremizi giriyoruz
17. save diyip çıkıyoruz.
18. Tekrar konsola dönüp
/sbin/dhcplistcronsmb.sh
komutunu vererek log atıp atmadığını test ediyoruz
19. windows makinada paylaşıma açtığımız LOG dosyasının içine atmiş olması lazım
20 eğer buraya kadar bi sorun yoksa TIB sitesinde Ip log imzalama programını indirp logları imzalıyabilirsiniz. -
ve bir soru daha sormak istiyorum : mac/ip eşleştirilmesi yapılan durumlarda da kullanılabiliyor mu acaba ?
-
doğru bölümden yararlanıyorsun ayrıca mac/ip eşlemesi yapılınca loglama olmuyor. denemelerimde txt dosyayı boş gördüm hep
-
pfsense konusunda henüz yeni olsam da hukuki açıdan bilgi sahibi olduğumu söyleyebilirim. Bu konuda çözüm olarak sabitlenmiş ip ve macleri texte elle yazıp zaman damgasıyla mühürleyip kaldırın demiş arkadaşlar ama bu hukuki açıdan sorun olabilir istemeden zarar görülebilinir. Paralı parasız bir çok yöntemi denedim pfsense aralarında en iyisi. Sistem güvenliği açısından mac/ip eşleştirme kullanmaksa bir zorunluluk ancak böyle olunca elimizdeki yama ile 5651'e uygun loglama yapılamıyor. İşin uzmanı arkadaşlardan rica ediyorum yardımlarınızı lütfen esirgemeyin. Amacım asalaklık değil sadece çok yeniyim bu konuda. Pfsense in en güzel tarafı da açık kaynak kodlu olup bu hale gelmiş olması.
-
Arkadaşlar merhaba, Pfsense yi 15 gün önce duydum, google dan aradım ve sizleri buldum.
Anlatılan tüm tarifleri teker teker denedim, hiç bir bilgim olmamasına rağmen hatasız olarak
tüm uygulamaları çalıştırdım. Şimdide 5651 SK ile ilgili ayarları yaptım. 4 saat de bir Log
kaydetsin şeklinde ayarlama yaptım. Eğer buda çalışırsa müthiş bir şey olacak. İstediğiniz
amatör arkadaşlara beni örnek olarak gösterebilirsiniz. Emeği geçen tüm arkadaşlara
teşekkür ediyorum. Ben sizlerin tecrübeleriyle emek sarf edip saatlerimi sistem
üzerinde geçirdim. Zamanım boşa çıkmadı. Allah hepinizden razı olsun, sizlerinde
emeğiniz inşallah boşa çıkmaz, Hepinize çok teşekkür ederim. -
Çalıştı mı ?
-
ben hem usb hem paylaşım hem ftp yi denedim ama çalışmadı üstad hata mesajlarını aşağıda veriyorum
/sbin/dhcplistcronsmb.sh
creating lame upcase table
creating lame lowcase table
Anonymous login successful
Domain=[WORKGROUP] OS=[Windows Server 2008 R2 Standard 7601 Service Pack 1] Server=[Windows Server 2008 R2 Standard 6.1]
tree connect failed: NT_STATUS_ACCESS_DENIED# /sbin/dhcplistcronusb.sh
mount_msdosfs: /dev/da0s1: No such file or directory
mount_msdosfs: /dev/da0s2: No such file or directory
mount_msdosfs: /dev/da0s3: No such file or directory
mount_msdosfs: /dev/da0s4: No such file or directory
mount_msdosfs: /dev/da1s1: No such file or directory
mount_msdosfs: /dev/da1s2: No such file or directory
mount_msdosfs: /dev/da1s3: No such file or directory
mount_msdosfs: /dev/da1s4: No such file or directory -
üstadlar bu yamanın eski versiyonu elinde olan var mı acaba ? mevcut yamayı ne yaptım ne ettiysem çalıştıramadım ? mailim aciyagulmek at hotmail nokta kom
-
http://www.linuxprogramlama.com/index.php?action=tpmod;dl=item27
bu adresten eski yamayi indirebilirsin yalnız durum aynı bende halen smb (paylaşım üzerinden çalıştıramadım)
usb de sorun yok az önce denedim dosyalar oluşturuldu.
ağ üzerinde dreambox um var smb ile sorunsuz paylaştığım dosyaya giriyorum okuyor dosyaya video kaydediyor video oynatıyor.
ama pfsense üzerinde olmadı birtürlü. aslı arası txt dosyası ama gelmiyor. -
Derhal deneyip geri dönüş yapıyorum üstad teşekkürler
-
tuzsuzdeli dostum merhaba
Her metodu denedim (15 günlük bilgim dahilindelkiler :)) fakat TİB modülü çalışmadı.
Hem fat32 formatlı disk taktım hemde klasör paylaşımı yaptım ama yapamadım.
Hatam nerede diye dokümanları ve elimde bulunan notları en az 10 defa okuyup yeniden denedim,
bilgisayara da bir müddet zaman tanıdım lakin sonuç alamadım
Sorun yaşadığım nokta/sbin/dhcplistcronsftp.sh
/sbin/dhcplistcronsmb.sh
ile windows paylaşımını test ettimdhcplistcronsftp.sh: Command not found.
hatası aldım.
[2.0.1-RELEASE][admin@sifuayhan.localdomain]/usr/local/sbin:
[2.0.1-RELEASE][admin@sifuayhan.localdomain]/usr/local:
gibi seçeneklerde de denedim, hata dan başka birşey alamadım.eski versiyon linkini denedim belki yeni linktendir diye
You are not allowed to access this section.
hatası verdi site. sanırım link kaldırıldı.Gelişmeleri takip ediyorum her kese
İyi günler… -
dosya paylaşımını eski versiyonda denedim oldu. Detaylı bilgi vermeye çalışacağım. Sizler için hosta attım adres aşağıda. 2 ay kadar silinmez.
www.dilsiz.gen.tr/pfsensetiblogfiles-0.2.zip
-
You are not allowed to access this section. hatası siteye uye olmadığınızdan kaynaklanıyor.
tuzsuzdeli dostum merhaba
Her metodu denedim (15 günlük bilgim dahilindelkiler :)) fakat TİB modülü çalışmadı.
Hem fat32 formatlı disk taktım hemde klasör paylaşımı yaptım ama yapamadım.
Hatam nerede diye dokümanları ve elimde bulunan notları en az 10 defa okuyup yeniden denedim,
bilgisayara da bir müddet zaman tanıdım lakin sonuç alamadım
Sorun yaşadığım nokta/sbin/dhcplistcronsftp.sh
/sbin/dhcplistcronsmb.sh
ile windows paylaşımını test ettimdhcplistcronsftp.sh: Command not found.
hatası aldım.
[2.0.1-RELEASE][admin@sifuayhan.localdomain]/usr/local/sbin:[2.0.1-RELEASE][admin@sifuayhan.localdomain]/usr/local:
gibi seçeneklerde de denedim, hata dan başka birşey alamadım.eski versiyon linkini denedim belki yeni linktendir diye
You are not allowed to access this section.
hatası verdi site. sanırım link kaldırıldı.Gelişmeleri takip ediyorum her kese
İyi günler… -
dosya paylaşımını eski versiyonda denedim oldu. Detaylı bilgi vermeye çalışacağım. Sizler için hosta attım adres aşağıda. 2 ay kadar silinmez.
www.dilsiz.gen.tr/pfsensetiblogfiles-0.2.zip
isletim sisteminiz nedir dosya paylasimi denediğiniz ben windows 7 de sorunu çözebilmiş değilim halen ayrıca akşam tekrar gözden geçirecem.