ITX Dual Ethernet Anakart
-
Merhaba Arkadaşlar
Öncelikle açtığım konu uygun bulunmazsa silinebilir.
Pfsense ile uğraşmış biri olarak, sistemimi küçük boyutlu hale getirmek ve düşük güç tüketimi sağlamak için zamanında aldığım ürünleri satmaya karar verdim. Bu ürünlerden aktif olarak kullandığım ve aşağıda inceleme linkini verdiğim itx anakartı satıyorum. Anakartın Pcı slotuna Gigabit ethernet kartı takarak yaklaşık 70 pcli bir yerde multi wan ve traffic shaper işlemleri için aktif kullandım.
Uygun bir kasa bulunması halinde 2 veya 4 portlu ethernet kartları takarakta kullanmakte mümkün. Ben ayrıca elimdeki 4 portlu ethernet kartı takarak kullanmıştım.
Ürün şuan farklı bir forumda satışta. İşinizi görebilecek bir cihaz olduğunu düşündüğümden burayada yazmayı uygun gördüm.
Ürün için talep ettiğim ücret 55 TL dir. Ayrıca elimde ürünle kullanılabilecek ram ve 2.5 hdd 3.5 hdd vardır.
http://www.viaembedded.com/en/products/boards/productDetail.jsp?productLine=1&id=420&tabs=1

-
filtreleme filan yapacagım için biraz düşük gelmişti bana
yoksa dün ürünü almıştım :D -
ürün satıldımı ?
-
henüz satmadım ürün elimde.
-
anakart tbakirtas adlı arkadaşa satılmıştır…
-
Alan hayrını görsün. :)
-
bu anakartın normal fiyatı nedir benimde bir sisteme toplamam lazım ama.
-
merpazar.com sitesinde bu tarz ürünler satılıyor. sıfır ürünler 200 tl civarında başlıyor.
ben kendime aşağıdaki linkteki ürünü buldum. tabi bu siteden değil bir forumda satan arkadaştan alacam. elimdeki parçaları satmamım bir sebebide. İşlemci 1500 mhz dual gigabit ethernet kartı var. Pcı slotuna bir ethernet kartı takılırsa multi wan rahatlıkla yapılır. sata - ide slotunun yanında compact flash kart girişide mevcut. ayrıca mini pcı slotu var bu slotada wireless kart takmayı düşünüyorum.
Bir problem çıkmazsa komplike bir sistem olacak.
http://gumrukmarket.com/index.php/elektronik/bilgisayar/anakartlar/lv-669-via-c7-with-cn700-mini-itx-motherboard.html
-
merpazar.com sitesinde bu tarz ürünler satılıyor. sıfır ürünler 200 tl civarında başlıyor.
ben kendime aşağıdaki linkteki ürünü buldum. tabi bu siteden değil bir forumda satan arkadaştan alacam. elimdeki parçaları satmamım bir sebebide. İşlemci 1500 mhz dual gigabit ethernet kartı var. Pcı slotuna bir ethernet kartı takılırsa multi wan rahatlıkla yapılır. sata - ide slotunun yanında compact flash kart girişide mevcut. ayrıca mini pcı slotu var bu slotada wireless kart takmayı düşünüyorum.
Bir problem çıkmazsa komplike bir sistem olacak.
http://gumrukmarket.com/index.php/elektronik/bilgisayar/anakartlar/lv-669-via-c7-with-cn700-mini-itx-motherboard.html
Güzel ürün.. dual ethernet olması filan..
mini pcı slotu ile iç ortam wifi sistemi kurulabilinir.. güzelde bir sistem olur.. -
tam işime yarayacak birşeymiş ama hemen satılmış satılmasaydı hemen alırdım.
ufak bir sistem arıyordum böyle büyük kasalarla ugraşmaktansa.
-
elimde jetway markalı bir adet daha var
2 x gigabit eth
1.5 g işlemci
sata- ide hdd desteği
ddr2 ram desteğiankartın tam modelinş hatırlamıyorum bakınca buraya yazarım
-
elimde jetway markalı bir adet daha var
2 x gigabit eth
1.5 g işlemci
sata- ide hdd desteği
ddr2 ram desteğiankartın tam modelinş hatırlamıyorum bakınca buraya yazarım
tam modelini alabilirmiyim.
-
-
anakartı aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz. ama şuan bir arkadaşta test amaçlı çalışıyor.
http://www.jetwaycomputer.com/spec/J7F4K1G5D.pdf
bu arada ben aşağıdaki ürünü almak istiyorum ama tek alımda indirim yaptıramadım. başka almak isteyen olursa toplu alım için fiyat isteyebiliriz
http://forum.donanimhaber.com/m_57016341/mpage_1/f_/key_//tm.htm
bu üründede 2 adet gigabit eth var
ayrıca compact flash girişi ve mini-pci slotu var. mni pci slotuna uygun fiyata wifi kart alınararak takılır komplike bir sistem olacaktır. -
Selam,
Beni 2 adet olarak düşünebilirsin.
Sevgilerle,
SGTR -
fiyatı iyimiş ama acaba kaç gb ram destekliyor ki anakart ? ve sdram kullanıyor ve IDE HDD kabul ediyor anladıgım kadarıyla.
işlemci falan düşük gibi geldi de bu donanımla ortalama kaç kişiye hizmet verilebilir ki kablosuz wireless için
-
fiyatı iyimiş ama acaba kaç gb ram destekliyor ki anakart ? ve sdram kullanıyor ve IDE HDD kabul ediyor anladıgım kadarıyla.
işlemci falan düşük gibi geldi de bu donanımla ortalama kaç kişiye hizmet verilebilir ki kablosuz wireless için
1.5ghz Düşük mü ?
Kisi sayısı çok önemli değil. Bant genişliği önemli. Bu islemci en az 200megabit bir internet bağlantısını route eder. -
1.5ghz Düşük mü ?
Kisi sayısı çok önemli değil. Bant genişliği önemli. Bu islemci en az 200megabit bir internet bağlantısını route eder.bana düşük gibi geldi daha önce hiç normal bir bilgisayar üzerinden ağı route etmedigim için emin olamıyorum.
mikrotik 450g ile ağımı şuana kadar 16mbit ile route ettim sorunsuz şekilde ama pfsense ye geçmeye karar verdim ap lara daha kolay şekilde erişim sağladığımdan dolayı.
şuan pentium 4 1.80 işlemci
1gb ddr ram
32mb ekran kartı
10gb hdd bağlı durumda kullanıyorum 2 gündür bununla ne kadar ağı kontrol edebilirim 32mbit rahatlıkla kaldırabilir mi.
ethernet kartlarım 100mbit destekli biri markaları şuan aklımda değil80gb hdd var elimde ama 10gb yeter diye takma gereksimi duymadım. ama onunla daha hızlı oluyorsa daha iyi bir hdd bağlarım.
-
DDR 400 destekli yazıyor max = 1 G
ide dışında sata portu var açıklamlarda ve resimnlerde gözüküyor.eğer almak isteyen 5 kişi olursak satan kişiden fiyat isteyecem.
bu anakart belirli işler için yeterli bence.
-
Selam tekrar,
SOHO icin fazlasiyla yeterli.
Sevgilerle,
SGTR