Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

NEXCOM 880 bu anakarttı nereden bulabilirim?

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    21 Posts 8 Posters 7.5k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • M
      microsonic
      last edited by

http://www.nexcom.com/Products/industrial-computing-solutions/embedded-computing/industrial-mother-board/industrial-motherboard-nex-880

Bu anakartı Türkiye'den bulmam galiba zor. En temiz şekilde bu anakarttı nereden temin edebilirim. İlgi ve alakanızdan dolayı şimdiden teşekkür ederim.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • S
        StrGt
        last edited by

@microsonic:

http://www.nexcom.com/Products/industrial-computing-solutions/embedded-computing/industrial-mother-board/industrial-motherboard-nex-880

Bu anakartı Türkiye'den bulmam galiba zor. En temiz şekilde bu anakarttı nereden temin edebilirim. İlgi ve alakanızdan dolayı şimdiden teşekkür ederim.

neden o anakart ? bu özellikte intelin anakartlarıda var hem Türkiyede bulman daha kolay

• M
          microsonic
          last edited by

Üzerinde 2 tane gigabit ethernet var, belki onun için. İki ethernet kartını almaya kalksam tanesi 90 TL'den 180 TL yapıyor. Türkiye'de bulunan bir ürün alıp 7/24 saat çalışan bir makina mı kursam?

• K
            kankabir
            last edited by

burada işinize yarayacak anakartlar var.

http://merpazar.com/asp/group/1/Mini-ITX-Anakartlar

• M
              microsonic
              last edited by

Teşekkürler kankabir, buraya arada bir göz atıyorum fakat kafama yatan bir kart bulamadım burada. Yine düşündüğümü yapmak lazım sanırım. mini ATX formunda bir anakart, ona göre düşük güç çeken bir güç kaynağı. Intel cipsetli gigabit bir ethernet ve yüksek verimli bir güç kaynağı…

• S
                StrGt
                last edited by

@microsonic:

Üzerinde 2 tane gigabit ethernet var, belki onun için. İki ethernet kartını almaya kalksam tanesi 90 TL'den 180 TL yapıyor. Türkiye'de bulunan bir ürün alıp 7/24 saat çalışan bir makina mı kursam?

gbit etherneti o kadar abartma bence
                ben daha gecen aylarda intel pro/1000 mt dual aldım 65 TL..
                +
                anakart için eger pfsense için kullanacaksan dual portlu itx ler var onlara bir göz atmalısın.. ama çok azı türkiyede bulunuyor. biraz risk alıp yurt dışından getirte bilirsin.
                mATX lerlede iş yapılır ama güç tüketimi konusunda biraz düşündürüyor. tabiki bu kullanacagın ortama görede değişir itx'in yetmiyecegini düşünürsen  lga destekli itx boardlarada göz atmalısın

• S
                  sgtr
                  last edited by

Selam,

İnternette bende sizin gibi mini-itx bir anakart arayıp durdum. Hatta bununla alakalı yurtdışındaki tedarikçilerle de görüştüm. Sonra İstanbul'da bir firmanın hazır pc leri arasında buldum. Hem 3 gigabit ethernet kartlı (2 onboard bir daughter var) hemde 5 adet gigabitlik (daughter card) olan modelini buldum. Sizin gibi bende hesap kitap yapınca hakikaten tercih edilebilir bir rakama geldiğini gördüm. Jetway anakart 320 gb WD 2.5" harddiski var. Üzerinde 2gb ram ile birlikte geliyor. Çok küçük bir kasası var  arzu edilirse monitor arkasına bile asılabilir aparatları var. Fiyatıda bayağı uygun geldi bana. 3 gün önce 2 tane aldım bundan. Gayette hızlı stabil çalışıyor şimdi.

Sevgilerle,
                  SGTR

Bir umut olmasa bile Asla Pes Etme.

• tuzsuzdeliT
                    tuzsuzdeli
                    last edited by

@sgtr
                    Firmanın iletişim bilgilerini ve hangi ürünü ne kadara aldığınızı paylaşır mısınız ?

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• S
                      sgtr
                      last edited by

Merhaba Tekrar,

Ipm Bilgi İşlem Ltd. +90 212 213 64 66 / 114 Davut Bey var orada. Ben aşağıdaki ürünü 499$ a aldım.

Sevgilerle,
                      SGTR

31211_1.jpg_thumb
                      31211_1.jpg
                      mini-itx.png_thumb
                      mini-itx.png

• N
                        nmnoztrk
                        last edited by

eywallah  dostum.
                        ALLAH razı olsun senden.
                        saygılar…

PFsenseTR facebook sayfası https://www.facebook.com/PfsenseTr
                        PFsenseTR facebook Grubu. https://www.facebook.com/groups/357767757608050

• M
                          microsonic
                          last edited by

SGTR teşekkür ederim, istediğim üründe buydu benim.

• S
                            StrGt
                            last edited by

@SGTR:

Merhaba Tekrar,

Ipm Bilgi İşlem Ltd. +90 212 213 64 66 / 114 Davut Bey var orada. Ben aşağıdaki ürünü 499$ a aldım.

Sevgilerle,
                            SGTR

jetway benimde gözüme çok takıldı
                            ama onboardlar realtek ethernet kullandıgı ( intel kullananlarda varmış ) için biraz baska alternatiflere bakmıştım..
                            ama daughter card ethernet kartının 2 secenegi var hem realtek hemde intel üretilmiş.
                            sizden ricam biraz ethernet kartlarını test edip olumlu veya olumsuz yönlerini bildirirseniz sevinirim.

• M
                              microsonic
                              last edited by

Realtek sorun yaratacağını sanmıyorum, şuan elimdeki sistemde RTL8100C cipset hiç sorun çıkartmadı. WAN portunda köprü modunda çalışan modemden IP almış şekilde çalışmakta. LAN portunda da 3c905cx-tx-m ethernet kartı var. Deneme amaçlı kurdum şuan güzel bir sistem toplayacağım. Bunun üstünde Celeron 2.9 GHZ 75 TDP li bir işlemci var. Ama Realtek gigabit ethernet cipsetleri ne kadar stabil denemek lazım. Çünkü Pfsense'de en önemli olan ethernet'tir.

• G
                                gsezen
                                last edited by

http://www.mini-itx.com/projects.asp

http://www.mini-itx.com

Bu sitede de epey ürün tanıtımı vs.. mevcut. Bir zamanlar araştırma yaparken epey incelemiştim bu siteyi.

• M
                                  microsonic
                                  last edited by

http://www.intel.com/content/www/us/en/motherboards/desktop-motherboards/desktop-board-d2500cc.html

Bu anakart sanırım tam bu iş için.

• tuzsuzdeliT
                                    tuzsuzdeli
                                    last edited by

@SGTR:

Merhaba Tekrar,

Sevgilerle,
                                    SGTR

@sgtr,
                                    bu cihaz fansız değil mi ?
                                    yani güç kaynağı dışarıda okuduğum kadarı ile, işlemci üzeri de pasif soğutma mı ?

• S
                                      sgtr
                                      last edited by

@tuzsuzdeli:

@sgtr,
                                      bu cihaz fansız değil mi ?
                                      yani güç kaynağı dışarıda okuduğum kadarı ile, işlemci üzeri de pasif soğutma mı ?

Evet bu cihazda fan yok. Adaptör ile çalışıyor. İşlemcinin üzerinde pasif sogutucu panel var. Harddiskin sesini kulagınızı çok yaklaştırırsanız duyabilirsiniz. Onun dışında çok sessiz bir aygıt.

Sevgilerle,
                                      SGTR

• E
                                        eXcitinG
                                        last edited by

neden sadece gbit ethernet isteniyor 10/100 mbit ethernet olmuyor mu ?

bende mesela bunu düşünüyorum.

http://merpazar.com/asp/product/10681/Intel-D525MW-Dual-Atom-1-80GHz-512kB-Cache

ortalama max 50 ile 100 arasında bir kullanıcı kaldırmaz mı 2gb ram ile

aslında elimde hali hazırda AMD 3400 2.4 işlemcili 1 GB li 256mb ekran kartlı 10 gb HDD ve 80 gb HDD li daha önceden kullandıgım masaüstü bilgisayarım var.

bunu pfsense ile yapılandırıp kullansam daha mantıklı geliyor böylelikle gereksiz yere masraf yapmamış olurum. 10gb hdd ile pfsense yüklerim 80gb ilede log kayıt icin kullanabilirim.

• tuzsuzdeliT
                                          tuzsuzdeli
                                          last edited by

pfsense'e gelecek trafik 100megabitin altında ise 10/100 olur.
                                          Çoğu durumda 1gbit ethernet elzem değil.

• E
                                            eXcitinG
                                            last edited by

anladım bu durumda 1gbit lik ethernet almaya gerek yok.

teşekkürler.

• First post
                                              Last post
                                            Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.