Bridge mod port açma problemi.
-
Selamlar.
2 adet bridge mode kullanılan modemim var. port açmam gerekiyor. forumlarda ve dökümanlarda denildiği gibi bir çok yol denedim. 30 adet bilgisayarın hepsinde açmak istiyorum bu portları. gerçi tek bir makinada bile yapmayı başaramadım ama bana 2 bridge modlu modem bağlı 1 lan interface bulunan bir pfsense sisteminde örnek olarak 6881-6999 portlarını nasıl açacağım konusunda yardımcı olabilecek varsa gerçekten çok borçlu kalacağım kendisine. şimdiden teşekkürler.
-
Anladığım kadarıyla içerideki bilgisayarların 6881-6999 portlarına erişimini istiyorsunuz.
Menüden Firewall -> Rules a tıklayın. Lan tabına geçin ve yeni diyerek oluşturun.
Bu örnekte Lan subnetteki bütün iplerin 6881 ile 6999 arasındaki tcp portlarına erişimi var.
İsterseniz Firewall -> Aliases menüsünden sadece istediğiniz ip lere ait bir aliass oluşturup bunlara izin verebilirsiniz. Veya aynı şekilde izin vermek istediğiniz portlar için de bir aliass oluşturabilirsiniz.
-
selam
öneriniz için teşekkür ederim.
dediğiniz şekilde yaptım fakat olmadı. squid ve squidguard tarafında bir engelleme olabilir mi? aklınıza gelen başka bir şey varsa benimle paylaşırsanız sevinirim. -
bu arada neden bunu yapmak istediğimi de belirteyim, diablo 3 için blizzard downloader portlarını açmam gerekiyor. genel anlamda da sıkıntı olmasın istiyorum.
-
Zaten varsayilan kurulumda bu portlar içeriden dışarıya açıktır
-
varsayılan kurulum yaptım ve üzerine sadece bir kaç portu opt1 den çıkış yapması için ayarladım sadece. onun dışında squid ve squidguard kurdum. http://ping.eu/port-chk/ gibi bir kaç sitede de ayrı ayrı kontrol etmeme rağmen. sürekli port kapalı uyarısı alıyorum. aynı hatayı blizzard downloader da veriyor.
birde
"Disable Firewall Disable all packet filtering.
Note: This converts pfSense into a routing only platform!
Note: This will also turn off NAT!
If you only want to disable NAT, and not firewall rules, visit the Outbound NAT page."özelliğini kullandığımda da port kapalı diyor. bu bana biraz garip gelmedi değil.
-
Portların çıkışı icin ayar yapmışsınız ama aSlinda dışarıdan erişim icin NAT yapmanız gerekmiyor mü?
-
nat yapmama rağmen yinede kapalı gözüküyor.
-
tussuzdeli ye katılıyorum. Senin işin Rules le değil NAT la. Ya da soruyu eksik sordun. Tam olarak ne istediğini biraz daha aça bilir misin?
İçerdeki bir makinaya dışardan erişmek istiyorsan ona sabit bir iç bacak ip si ataman lazım ve nat ile de port yönlendirmen lazım. İstediğin tam olarak buysa resimli anlatım ve sunalım. Değilse biraz daha soruyu açarsan yardımcı olabiliriz. İyi çalışmalar. -
selamlar tekrar.
iç bacak ip si atanmış durumda pclerin ve nattan port yönlendirmeleri de yapıldı ancak bir türlü port açık gözükmüyor. acaba nerede hata yapıyorum onu merak ediyorum. birde acaba modemlerimi bridge mode a almam böyle bir sorun yaşamama neden olabilir mi?
saygılar.
-
yok yok yok bir türlü port açmayı başaramadım. her yönergeyi denedim olmadı. modemi sadece pcye taktığımda bir sıkıntı yok ama mesela kafe programın lisans kontrolü yapamıyor pfsense. izin vermiyor firewall. ayrıca gta4 olsun blizzard olsun portlarını açmak için ne yaptıysam da bir işe yaramdı.
-
yok yok yok bir türlü port açmayı başaramadım. her yönergeyi denedim olmadı. modemi sadece pcye taktığımda bir sıkıntı yok ama mesela kafe programın lisans kontrolü yapamıyor pfsense. izin vermiyor firewall. ayrıca gta4 olsun blizzard olsun portlarını açmak için ne yaptıysam da bir işe yaramdı.
Cenx sana bir mesaj attım. Eğer müsaitsen ve sorunu yaşadığın yerdeysen bi kontrol yapalım.
-
Selamlar tekrar
0guzcan beyin yardımlarıyla olayı kolaylıkla hallettim.
2 modemimi loadbalance ile birleştirip öyle açtım portları ve sorun çözüldü. ben bazı oyun portlarını diğer modemden verdiğim için buna gerek duymamıştım. hoş 0guzcan bey açıklamasa hala da gerek duymayacaktım fakat nat ayarları modemlerin karışık setupu yüzünden tıkanıyor ve cevap vermiyormuş anladığım kadarıyla, şimdi neyin ne olduğunu ve bu izin isteklerinin hangi modemlerden yönlendirileceğini anlıyor ve port yönlendirmemi yerine getiriyor pfsense.
Yardımcı olan arkadaşlara ve özellikle 0guzcan beye değerli vaktini ayırıp sabırla yardımcı olduğu için çok teşekkür ediyorum.
saygılar. -
merhaba arkadaşlar aynı problem bende de var. ama ben bir türlü çözemedim. bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.
öncelikle 2 adet VDSL hattım var. bunlar bridge mod da Gateway Groups da hatlar birleştirip multi wan yaptım ama Nat kısmından port açtığımda hiç bir port açık gözükmüyor.
bu konuda yardımcı olursanız. çok sevinirim saygılar sunar iyi çalışmalar dileim.
-
Selam,
Firewall » rules wan ve wan2 sekmelerinde ilgili portlara izin verdiniz mi?Sevgilerle,
SGTR -
evet rules tanımladım resmi gönderiyorum.
açtığım portlar bir türlü aktif olmuyor hepsi kapalı gözüküyor
-
Selam,
Yaptıklarınıza göre sistemin çalışması gerekli. Ya da şöyle birşeyi denemek mümkün mü; ilgili interface(WAN2) üzerinde gelen istekleri kabul ettiğiniz kuralı editleyerek gateway olarakta WAN2 yi seçer misiniz?
Sevgilerle,
SGTR -
öncelikle merhaba
WAN2 üzerinde gelen istekleri kabul ettiğiniz kuralı editledim gateway olarakta WAN2 yi seçtim
ama aynı değişen birşey olmadı hiç bir şekilde portlar açık gözükmüyor.
dah önceden pfsense 1.2.3 kullanıyordum orda mail portlarını yönlendirdim bir sorun oluşmadı. 2.0 yükseltim ve 2 VDSL hattını bağladım ve multiwan yaptım ama bu defada wan2 veya wan1 farketmiyor açtığım portların hiç biri açık görünmüyor. -
Yani bu noktada ne söylenebilir bilemiyorum bu gibi durumda ben olmuş olsaydım kurulumu baştan yapılandırırdım. Biryerde birşeyleri ya eksik ya da fazla yapıyoruz gibi geliyor.
-
Şimdi aklıma geldi. Sizin pfSense arayüz portunuzda 80 kullanıyor. Bu sebeple de sorun yaşıyor olabilirsiniz. Ya pfSense arayüz port numarasını değiştirin ya da kameranızınkini. Bunu dener misiniz?