Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Web sitesini local sayfaya yönlendirme nasıl yapılır

Turkish
    8
    32
    21.5k
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • P
      pandemi
      last edited by

Bu şekilde yaptın ama çalışmadı

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • P
        pandemi
        last edited by

Bu şekilde yaptım ama olmadı sanırım bir yerler de yanlış yapıyorum

domain yönlendirmek istediğim site
        ip yerel iss sunucum

• S
          sgtr
          last edited by

Selam,

Aldığınız hata mesajı tam olarak nedir?

Sevgilerle,
          SGTR

Bir umut olmasa bile Asla Pes Etme.

• P
            pandemi
            last edited by

@SGTR:

Selam,

Aldığınız hata mesajı tam olarak nedir?

Sevgilerle,
            SGTR

Hata felan almiyorum bolumu gordugunuz gibi doldurdum diger pclerin bir kacinda denedim ama adres benim belirledigim iss serverine koydugum sayfaya yonlenmedi

• S
              sgtr
              last edited by

Bunu anlamanın başka yolundan biri de Başlat > Çalıştır > CMD yazıp enter basarak karşınıza çıkan siyah ekranda ping www . handycafe . com yazar mısınız. Adres çözümlemesi yapıyor mu yapmıyor mu?

Sevgilerle,
              SGTR

• P
                pandemi
                last edited by

Acaba pfsense pc sini resetlemekmi lazım kaydettıkten sonra

• P
                  pandemi
                  last edited by

Cok tesekkurler arkadaslar calismaya basladi pfsense pc yeniden baslatmam gaerakiyormus ama simdi soyle bir sorunum var misal pfsense.com olarak domain girdinmi guzel calisiyor  ama soyle bir adres giremiyorsun domaine pfsense.cum/forum  yada ip adresi girilmiyor bunun aynisini ip adresi ilede yapabilirmiyiz

• S
                    sgtr
                    last edited by

@pandemi:

pfsense.com olarak domain girdinmi guzel calisiyor  ama soyle bir adres giremiyorsun domaine pfsense.cum/forum  yada ip adresi girilmiyor bunun aynisini ip adresi ilede yapabilirmiyiz

Selam tekrar,

Bu sizin web server ayarlarınız ile alakalı görünüyor. Ip adresi ile siteye giriş yapabilmeniz için web server üzerindeki default web site ayarlarınızı kontrol ediniz.

Sevgilerle,
                    SGTR

• tuzsuzdeliT
                      tuzsuzdeli
                      last edited by

@pandemi:

Cok tesekkurler arkadaslar calismaya basladi pfsense pc yeniden baslatmam gaerakiyormus ama simdi soyle bir sorunum var misal pfsense.com olarak domain girdinmi guzel calisiyor  ama soyle bir adres giremiyorsun domaine pfsense.cum/forum  yada ip adresi girilmiyor bunun aynisini ip adresi ilede yapabilirmiyiz

Dns çözerek yönlendirme yaptığınız için pfsense.com/foruma gibi bir yere yönlendiremezsiniz.
                      Squidguard kullanıyorsanız Rewrite ile yapabilirsiniz.
                      ip'yi de yönlendirecekseniz NAT yapmayı deneyin.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• P
                        pandemi
                        last edited by

Hayır kardeş yanlış anladın
                        ben yaptım şuanda çalışıyor ama misal benim yönlendirdim sitenin domaini ynlendiriyorum ama gördümki benim sitenin ip numarasını yönlendirmem gerekiyor çünkü bazı ynlendirmek istediğim sayfalar lik olarak şöyle handycafe.com.tr/baglan şeklinde bunuda pfsense nin domain bölümüne giremiyorum hata veriyor

• S
                          sgtr
                          last edited by

Burada tutarsızlıklar var. Birincisi yonlendirmek istediğiniz site adı www . handycafe . com idi. En son yazıda com. tr adresine yönlendirmek istiyorsunuz. ilgidomain. com için yaptıgınızı yine igilidomain. com . tr içinde yapmalısınızı. En başından itibaren anladığım siz ilgili domain için lokalde tutuyorsunuz bu noktada pfsense bu istekleri route etmeyeceği için NAT gerekmeyebilir (eğer ki içeride vlan ya da farklı subnette tutmuyorsanız ilgili domaini) Yapısı gereği pfSense ve dns forwarders/yönlendiriciler sadece site adresinin ip adresine yönlendirirler. Alt link yönlendirmeleri web server üzerindeki ayarlar/özellikler ile ilgilidir. Bu nokta da size tekrar önerim hangi web server yazılımını kullanıyorsanız o servisin (php, asp, aspx vs) özelliklerine bir göz atmanız olacaktır.

Sevgilerle,
                          SGTR

• P
                            pandemi
                            last edited by

Merhaba kardeş
                            Bende bende vlan yok ben bu handycafe.com handycafe.com.tr domainlerinin ip adreslerini buldum bu ip adreslerini benim local iss me yönlendirme imkanım varmı

• S
                              sgtr
                              last edited by

Bununla ilgili olarak size önerilerim;

• www. handycafe. com için linkteki resimdeki gibi bir kayıt oluşturun. (http://forum.pfsense.org/index.php/topic,62153.msg335996.html#msg335996)

• www. handycafe. com. tr içinde aynı şekilde bir kayıt oluşturun.

• Lokal IIS (internet information server) üzerinde ilgili ayarları yapmalısınız. Bunun için google da araştırma yaparken multi homed web hosting / tek web server üzerinde çoklu site barındırma şeklinde aratırsanız çıkan döküman/videoların size yardımcı olacagını düşünüyorum.

Anlaşıldığı üzere ilk iki adım pfSense üzerinde sonuncu ise Web Server üzerinde (internet information Server) yapılacaktır. Önemli bir nokta da iis için kullanmış oldugunuz işletim sistemi de önemli.

sevgilerle,
                              SGTR

• tuzsuzdeliT
                                tuzsuzdeli
                                last edited by

@pandemi:

ben yaptım şuanda çalışıyor ama misal benim yönlendirdim sitenin domaini ynlendiriyorum ama gördümki benim sitenin ip numarasını yönlendirmem gerekiyor çünkü bazı ynlendirmek istediğim sayfalar lik olarak şöyle handycafe.com.tr/baglan şeklinde bunuda pfsense nin domain bölümüne giremiyorum hata veriyor

Bu dediğinize yapacak birşey yok. Çünkü oraya sadece domain yazabilirsiniz. "handycafe.com.tr/baglan" bir domain değil, bunun sadece handycafe.com.tr kısmı domain.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• P
                                  pandemi
                                  last edited by

@tuzsuzdeli:

@pandemi:

Bu dediğinize yapacak birşey yok. Çünkü oraya sadece domain yazabilirsiniz. "handycafe.com.tr/baglan" bir domain değil, bunun sadece handycafe.com.tr kısmı domain.

bunu rules kısmından yapamazmıyım sitenin bütün ip numaralarını öğrendim

• O
                                    osmantuzcu
                                    last edited by

Denemede kullandığınız tarayıcı chrome ise google sayfasını başka bir yere yönlendirmek isteyen her şeyi tehdit olarak algılıyor ve açtırmıyor.

• K
                                      kalender
                                      last edited by

selam arkadaşlar

daha önce linkteki konuda ayrıntılı belittiğim ayralarla pfsense i kullanıyorum.

http://forum.pfsense.org/index.php/topic,62468.0.html

pfsense i internetkafede kullanıyorum sistemde squid ve squidguard yüklü kullanıcılar
                                      internete captive portal aracılığıyla çıkıyorlar, terminal pc lerin mac adresleri
                                      captive portal pass-through mac kısmına girili ve direk internete çıkabiliyorlar

sorunuma gelecek olursam kafedeki terminal makinaların internet tarayıcılarının
                                      (ie8, chrome, ve mozilla) ana sayfaları http://www.google.com.tr şeklinde ama
                                      örneğin mozillayı açtığımda https://www.google.com.tr şeklinde açıyor
                                      işte en azından google ana sayfasının https şeklinde açılmasını istemiyorum
                                      ama ne yaptıysam bu https den kurtulamadım

bu konuyu baştan sona okudum resimdki dns forwarder ayarını yaptım fakat
                                      bu seferde 2. resimdki hatayı alıyorum yaptığım bir yanlış var mı ?
                                      veya bu goolge ana sayfasının http://www.google.com.tr şeklinde
                                      terminal makinalarda ana sayfa olarak açılmasını nasıl ayarlayabilirim?

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

![googleayar (600 x 596).png](/public/imported_attachments/1/googleayar (600 x 596).png)
                                      ![googleayar (600 x 596).png_thumb](/public/imported_attachments/1/googleayar (600 x 596).png_thumb)
                                      ![googlehata (600 x 288).png](/public/imported_attachments/1/googlehata (600 x 288).png)
                                      ![googlehata (600 x 288).png_thumb](/public/imported_attachments/1/googlehata (600 x 288).png_thumb)

Deveye Sormuşlar Sırtın Niye Eğri Diye, Nerem Doğru ki Demiş!

• First post
                                        Last post
                                      Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.