PfSense Makale Serisi
-
isvicre cakısı gibi yapmıssınız elınıze saglık her arsıvde bulunması gerekli tesekkurler
-
Emeğine sağlık.
-
isvicre çakısı gibi olmus eline saglık :)
-
emeğine sağlık serdar kadeşim load balance yapınca belirli oyun portlarını tek modenden çıkaramadım bir türlü acaba kullandığım sürümlemi alakalı diye düşünerek ilk başta 2.0.1 i386 kullanırken 2.1.5 i386 ya geçtim fakat sorunu tam olarak aşmış değilim acaba bu konu hakkında yardımcı olabilirmisin şimdiden tşkler
-
Merhaba guzel bir makale olmus ellerinize saglik ,
Yanliz pfsense ile ilgli firewall nat - outbound -wan -dmz -vpn- rule lari icin genel bir bilgi seklinde makale yayinlanmamis bence en buyuk eksikliklerden biri pfsense icin genel teorik bilgi eksiligi bunlari paylasabilirsek daha bilgilenmis olup uygulamara daha basit bir sekilde anlasilmis olacaktir diye dusunuyorum.
-
Eline emeğine sağlık.
-
yapmış olduğunuz çalışma çok güzel.
iş yerinde sıfırdan bir fpsense yapılanması hazırlayıp kuracağız. hazırlamış olduğunuz bilgiler doğrultusunda sistemi kurup yapılandıracağız.
emeğiniz için teşekkür ederim. -
Ellerinize Sağlık. Güzel bi seri.
-
ellerinize saglik ocam
-
Emeğine sağlık.
-
Yazmadan edemeyeceğim. Eline koluna orana burana sağlık. Uzun zamandır böyle bir makale arıyordum.
-
emeğinize sağlık teşekkürler paylaşım için
-
Bir değil çok teşekkürler.
-
Endianwall'ı tek geçerim hem arayüz %1000 türkçe... hemde hotspot antivirus snort adguard radius wifi hepsi tümleşik geliyor.. pfsense beni Bıktırdı...
Görsel: 0_1551777326633_endian.jpg
Kaynak: Endianwall -
@leventozgur 10 yıl önce ben de sizin gibi düşünüyor, IPCOP'u tek geçiyordum. O dönemler endian, smothwall, pfsense emekleme dönemlerindeydi henüz. Ya her yıl parayı bastırıp Fortigate almanız yahut IPCOP'ta uzmanlaşmanız gerekiyordu kurumsal hizmet verebilmek için. Fortigate için halen düşüncem değişmedi; yazılım üzerine uzman değilseniz Fortigate'in üzerine çıkamazsınız. E tabi işin ucunda sağlam paralar olduğu için de adamlar yapıyor gerçekten UTM'nin ağa babası ürünleri.
Ancak bu süreçte IPCOP gelişemedi maalesef, desteklenemedi. PF, Smoth, Endi bu süreçte çok yol kat ettiler, etmeye de devam ediyorlar. Pfsense ile yola devam etmeye 5 yıl kadar önce karar verdim ve 2.0 versiyonundan beri de yolculuğum devam ediyor. Fakat tecrübelerim bu tür açık kaynak kodlu ürünleri hiçbir zaman tek geçmemeyi öğretti bana. Fayda-kolaylık-etkinlik ekseninde sürmeli bu denge. Bugün Pf, yarın benki Endi. O yüzden sizin için bu ürünlerden hangisi uygunsa, onda devam edin. Ama asla bağlanmayın, fanatiği olmayın. Sonrasında üzülebilirsiniz çünkü.
-
Emekleriniz için teşekkürler.
çok faydalı yazılar bunlar.