Probleme PPPoe RDS



  • Salut,

    Folosesc pfSense 2.3 pe un GA-N3150-D3V si conexiunea PPPoe cu RDS imi da mari batai de cap. Din cand in cand (intre 5 min / 24h) primesc ca un disconnect si apoi nu ma pot reconecta la PPPoe. Initial am observat ca primesc disconnect cand adaug torrenti (2+) dar am observat ca patesc acelasi lucru si cand las sistemul idle.
    Daca ii dau un reboot totul functioneaza ok dupa.

    Inainte foloseam un Asus AC87U si nu am avut asemenea probleme.

    Apr  1 07:44:17 pfSense ppp: [wan]   188.25.227.46 -> 10.0.0.1
    Apr  1 07:57:01 pfSense ppp: Multi-link PPP daemon for FreeBSD
    Apr  1 07:57:01 pfSense ppp:  
    Apr  1 07:57:01 pfSense ppp: process 78152 started, version 5.8 (root@pfSense_master_amd64_amd64-pfSense_master-job-05 14:46  4-Mar-2016)
    Apr  1 07:57:01 pfSense ppp: waiting for process 6125 to die...
    Apr  1 07:57:01 pfSense ppp: caught fatal signal TERM
    Apr  1 07:57:01 pfSense ppp: [wan] IFACE: Close event
    Apr  1 07:57:01 pfSense ppp: [wan] IPCP: Close event
    Apr  1 07:57:01 pfSense ppp: [wan] IPCP: state change Opened --> Closing
    Apr  1 07:57:01 pfSense ppp: [wan] IPCP: SendTerminateReq #4
    Apr  1 07:57:01 pfSense ppp: [wan] IPCP: LayerDown
    Apr  1 07:57:02 pfSense ppp: [wan] IFACE: Removing IPv4 address from pppoe0 failed(IGNORING for now. This should be only for PPPoE friendly!): Can't assign requested address
    Apr  1 07:57:02 pfSense ppp: [wan] IPV6CP: Close event
    Apr  1 07:57:02 pfSense ppp: [wan] IPV6CP: state change Opened --> Closing
    Apr  1 07:57:02 pfSense ppp: [wan] IPV6CP: SendTerminateReq #3
    Apr  1 07:57:02 pfSense ppp: [wan] IPV6CP: LayerDown
    Apr  1 07:57:02 pfSense ppp: [wan] IFACE: Down event
    Apr  1 07:57:02 pfSense ppp: [wan] IFACE: Rename interface pppoe0 to pppoe0
    Apr  1 07:57:02 pfSense ppp: [wan_link0] rec'd unexpected protocol IP
    Apr  1 07:57:02 pfSense ppp: [wan_link0] rec'd unexpected protocol IP
    Apr  1 07:57:02 pfSense ppp: waiting for process 6125 to die...
    Apr  1 07:57:03 pfSense ppp: [wan] IPCP: SendTerminateReq #5
    Apr  1 07:57:03 pfSense ppp: waiting for process 6125 to die...
    Apr  1 07:57:04 pfSense ppp: [wan] IPV6CP: SendTerminateReq #4
    Apr  1 07:57:04 pfSense ppp: [wan] Bundle: Shutdown
    Apr  1 07:57:04 pfSense ppp: [wan_link0] Link: Shutdown
    Apr  1 07:57:04 pfSense ppp: process 6125 terminated
    Apr  1 07:57:05 pfSense ppp: web: web is not running
    Apr  1 07:57:05 pfSense ppp: [wan] Bundle: Interface ng0 created
    Apr  1 07:57:05 pfSense ppp: [wan_link0] Link: OPEN event
    Apr  1 07:57:05 pfSense ppp: [wan_link0] LCP: Open event
    Apr  1 07:57:05 pfSense ppp: [wan_link0] LCP: state change Initial --> Starting
    Apr  1 07:57:05 pfSense ppp: [wan_link0] LCP: LayerStart
    Apr  1 07:57:05 pfSense ppp: [wan_link0] PPPoE: Connecting to ''
    Apr  1 07:57:14 pfSense ppp: [wan_link0] PPPoE connection timeout after 9 seconds
    Apr  1 07:57:14 pfSense ppp: [wan_link0] Link: DOWN event
    Apr  1 07:57:14 pfSense ppp: [wan_link0] LCP: Down event
    Apr  1 07:57:14 pfSense ppp: [wan_link0] Link: reconnection attempt 1 in 3 seconds
    Apr  1 07:57:15 pfSense ppp: Multi-link PPP daemon for FreeBSD
    Apr  1 07:57:15 pfSense ppp:  
    Apr  1 07:57:15 pfSense ppp: process 9944 started, version 5.8 (root@pfSense_master_amd64_amd64-pfSense_master-job-05 14:46  4-Mar-2016)
    Apr  1 07:57:15 pfSense ppp: waiting for process 78152 to die...
    Apr  1 07:57:15 pfSense ppp: caught fatal signal TERM
    Apr  1 07:57:15 pfSense ppp: [wan] IFACE: Close event
    Apr  1 07:57:15 pfSense ppp: [wan] IPCP: Close event
    Apr  1 07:57:15 pfSense ppp: [wan] IPV6CP: Close event
    Apr  1 07:57:16 pfSense ppp: waiting for process 78152 to die...
    Apr  1 07:57:17 pfSense ppp: [wan_link0] LCP: Close event
    Apr  1 07:57:17 pfSense ppp: [wan_link0] LCP: state change Starting --> Initial
    Apr  1 07:57:17 pfSense ppp: [wan_link0] LCP: LayerFinish
    Apr  1 07:57:17 pfSense ppp: waiting for process 78152 to die...
    Apr  1 07:57:17 pfSense ppp: [wan] Bundle: Shutdown
    Apr  1 07:57:17 pfSense ppp: [wan_link0] Link: Shutdown
    Apr  1 07:57:17 pfSense ppp: process 78152 terminated
    Apr  1 07:57:18 pfSense ppp: web: web is not running
    Apr  1 07:57:18 pfSense ppp: [wan] Bundle: Interface ng0 created
    Apr  1 07:57:18 pfSense ppp: [wan_link0] Link: OPEN event
    Apr  1 07:57:18 pfSense ppp: [wan_link0] LCP: Open event
    Apr  1 07:57:18 pfSense ppp: [wan_link0] LCP: state change Initial --> Starting
    Apr  1 07:57:18 pfSense ppp: [wan_link0] LCP: LayerStart
    Apr  1 07:57:18 pfSense ppp: [wan_link0] PPPoE: Connecting to ''
    Apr  1 07:57:27 pfSense ppp: [wan_link0] PPPoE connection timeout after 9 seconds
    Apr  1 07:57:27 pfSense ppp: [wan_link0] Link: DOWN event
    Apr  1 07:57:27 pfSense ppp: [wan_link0] LCP: Down event
    Apr  1 07:57:27 pfSense ppp: [wan_link0] Link: reconnection attempt 1 in 2 seconds
    Apr  1 07:57:29 pfSense ppp: [wan_link0] Link: reconnection attempt 1
    Apr  1 07:57:29 pfSense ppp: [wan_link0] PPPoE: Connecting to ''
    Apr  1 07:57:33 pfSense ppp: Multi-link PPP daemon for FreeBSD
    Apr  1 07:57:33 pfSense ppp:  
    Apr  1 07:57:33 pfSense ppp: process 47932 started, version 5.8 (root@pfSense_master_amd64_amd64-pfSense_master-job-05 14:46  4-Mar-2016)
    Apr  1 07:57:33 pfSense ppp: waiting for process 9944 to die...
    Apr  1 07:57:33 pfSense ppp: caught fatal signal TERM
    Apr  1 07:57:33 pfSense ppp: [wan] IFACE: Close event
    Apr  1 07:57:33 pfSense ppp: [wan] IPCP: Close event
    Apr  1 07:57:33 pfSense ppp: [wan] IPV6CP: Close event
    Apr  1 07:57:34 pfSense ppp: waiting for process 9944 to die...
    Apr  1 07:57:35 pfSense ppp: [wan] Bundle: Shutdown
    Apr  1 07:57:35 pfSense ppp: [wan_link0] Link: Shutdown
    Apr  1 07:57:35 pfSense ppp: process 9944 terminated
    Apr  1 07:57:35 pfSense ppp: web: web is not running
    Apr  1 07:57:35 pfSense ppp: [wan] Bundle: Interface ng0 created
    Apr  1 07:57:35 pfSense ppp: [wan_link0] Link: OPEN event
    Apr  1 07:57:35 pfSense ppp: [wan_link0] LCP: Open event
    Apr  1 07:57:35 pfSense ppp: [wan_link0] LCP: state change Initial --> Starting
    Apr  1 07:57:35 pfSense ppp: [wan_link0] LCP: LayerStart
    Apr  1 07:57:35 pfSense ppp: [wan_link0] PPPoE: Connecting to ''
    Apr  1 07:57:44 pfSense ppp: [wan_link0] PPPoE connection timeout after 9 seconds
    Apr  1 07:57:44 pfSense ppp: [wan_link0] Link: DOWN event
    Apr  1 07:57:44 pfSense ppp: [wan_link0] LCP: Down event
    Apr  1 07:57:44 pfSense ppp: [wan_link0] Link: reconnection attempt 1 in 3 seconds
    Apr  1 07:57:47 pfSense ppp: [wan_link0] Link: reconnection attempt 1
    Apr  1 07:57:47 pfSense ppp: [wan_link0] PPPoE: Connecting to ''
    Apr  1 07:57:50 pfSense ppp: Multi-link PPP daemon for FreeBSD
    Apr  1 07:57:50 pfSense ppp:  
    Apr  1 07:57:50 pfSense ppp: process 87174 started, version 5.8 (root@pfSense_master_amd64_amd64-pfSense_master-job-05 14:46  4-Mar-2016)
    Apr  1 07:57:50 pfSense ppp: waiting for process 47932 to die...
    Apr  1 07:57:50 pfSense ppp: caught fatal signal TERM
    Apr  1 07:57:50 pfSense ppp: [wan] IFACE: Close event
    Apr  1 07:57:50 pfSense ppp: [wan] IPCP: Close event
    Apr  1 07:57:50 pfSense ppp: [wan] IPV6CP: Close event
    Apr  1 07:57:51 pfSense ppp: waiting for process 47932 to die...
    Apr  1 07:57:52 pfSense ppp: [wan] Bundle: Shutdown
    Apr  1 07:57:52 pfSense ppp: [wan_link0] Link: Shutdown
    Apr  1 07:57:52 pfSense ppp: process 47932 terminated
    Apr  1 07:57:52 pfSense ppp: web: web is not running
    Apr  1 07:57:52 pfSense ppp: [wan] Bundle: Interface ng0 created
    Apr  1 07:57:52 pfSense ppp: [wan_link0] Link: OPEN event
    Apr  1 07:57:52 pfSense ppp: [wan_link0] LCP: Open event
    Apr  1 07:57:52 pfSense ppp: [wan_link0] LCP: state change Initial --> Starting
    Apr  1 07:57:52 pfSense ppp: [wan_link0] LCP: LayerStart
    Apr  1 07:57:52 pfSense ppp: [wan_link0] PPPoE: Connecting to ''
    Apr  1 07:58:01 pfSense ppp: [wan_link0] PPPoE connection timeout after 9 seconds
    Apr  1 07:58:01 pfSense ppp: [wan_link0] Link: DOWN event
    Apr  1 07:58:01 pfSense ppp: [wan_link0] LCP: Down event
    Apr  1 07:58:01 pfSense ppp: [wan_link0] Link: reconnection attempt 1 in 2 seconds
    Apr  1 07:58:03 pfSense ppp: [wan_link0] Link: reconnection attempt 1
    Apr  1 07:58:03 pfSense ppp: [wan_link0] PPPoE: Connecting to ''
    Apr  1 07:58:07 pfSense ppp: Multi-link PPP daemon for FreeBSD
    
    


  • Salut ,

    Banuiesc care ar fi problema , dar inainte posteaza te rog ce cipset de network ai , mtu pentru pppoe si verifica cablul intre isp si portul tau wan , eventual incearca cu un alt cablu .



  • Salut

    Am incercat cu un cablu stiut ca bun si sa inversez re0 cu re1 dar nimic nu s-a schimbat.

    pppoe0: flags=88d1 <up,pointopoint,running,noarp,simplex,multicast>metric 0 mtu 1492
    	inet6 fe80::5679:ba88%pppoe0 prefixlen 64 scopeid 0x7 
    	inet 86.121.186.136 --> 10.0.0.1 netmask 0xffffffff 
    	nd6 options=21 <performnud,auto_linklocal></performnud,auto_linklocal></up,pointopoint,running,noarp,simplex,multicast> 
    

    placile:

    re0@pci0:1:0:0:	class=0x020000 card=0xe0001458 chip=0x816810ec rev=0x0c hdr=0x00
        vendor     = 'Realtek Semiconductor Co., Ltd.'
        device     = 'RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller'
        class      = network
        subclass   = ethernet
    re1@pci0:2:0:0:	class=0x020000 card=0xe0001458 chip=0x816810ec rev=0x0c hdr=0x00
        vendor     = 'Realtek Semiconductor Co., Ltd.'
        device     = 'RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller'
        class      = network
        subclass   = ethernet
    
    


  • deci ai 2 realtek-uri , ai avut aceasta problema din totdeauna ? sau a aparaut recent ? daca a aparut recent gandeste-te bine daca ai schimbat ceva : upgrade pfsense , driver , etc . In mare suspectez cablul , dar iti mai pot recomanda urmatoarele lucruri , relativ simple :

    • Daca ai alt cablu incearca cu el .
    • Daca ai o placa de retea la indemana incearca sa pui wan-ul pe ea pt cateva teste
    • Incearca sa setezi MTU-ul pe wan la 1480

    E destul de greu de diagnosticat aceasta problema .
    De regul din cauza conectivitatii fizice sau a unei probleme cu driverele integrate in bsd pentru anumite modele de placi sau chiar un defect hw al placii de retea .
    Pentru a exclude o problema de isp + cablu + interfata retea daca placa de retea e detasabila - incearc-o pe un alt pc de preferat un windows fa o conexiune pppoe si genereaza trafic . in acest fel daca totul e ok ramane o problema software pe pfsense .
    Asta ca sa sti in ce directie sa te indrepti cu diagnosticarea .



  • Salut,

    Am facut si switch intre cele 2 placi de retea si problema persista. Am aceasta problema cu pfsense 2.2.6 si 2.3 (singurele cu care am testat).
    Cablul l-am schimbat dar o sa-l mai schimb cu inca unu known working.

    Incerc si MTU si revin.

    Placile sunt integrate pe placa de baza.



  • eventual incearca sa bagi cablul direct in pc -ul  pe care lucrezi sa faci niste teste - ca sa excluzi isp + cablu



  • Salut,
    Am si eu aceeasi problema, cred, tot la RDS, fibra optica, abonamentul de "500 Mbps".
    pfSense 2.2.6 x64, placa Gigabyte GA-N3050N-D3H

    Intel(R) Celeron(R) CPU N3050 @ 1.60GHz
    Current: 1600 MHz, Max: 1601 MHz
    2 CPUs: 1 package(s) x 2 core(s)

    
    re0@pci0:1:0:0: class=0x020000 card=0xe0001458 chip=0x816810ec rev=0x0c hdr=0x00
    re0: <realtek 8111="" 8168="" b="" c="" cp="" d="" dp="" e="" f="" g="" pcie="" gigabit="" ethernet="">port 0xe000-0xe0ff mem 0x81300000-0x81300fff,0xa0100000-0xa0103fff irq 16 at device 0.0 on pci1
    rgephy0: <rtl8251 1000base-t="" media="" interface="">PHY 1 on miibus0
    
    re1@pci0:2:0:0: class=0x020000 card=0xe0001458 chip=0x816810ec rev=0x0c hdr=0x00
    re1: <realtek 8111="" 8168="" b="" c="" cp="" d="" dp="" e="" f="" g="" pcie="" gigabit="" ethernet="">port 0xd000-0xd0ff mem 0x81200000-0x81200fff,0xa0000000-0xa0003fff irq 17 at device 0.0 on pci2
    rgephy1: <rtl8251 1000base-t="" media="" interface="">PHY 1 on miibus1</rtl8251></realtek></rtl8251></realtek> 
    
    
    Apr 1 20:56:54	ppp: [wan_link0] PPPoE: Connecting to ''
    Apr 1 20:56:54	ppp: [wan_link0] LCP: LayerStart
    Apr 1 20:56:54	ppp: [wan_link0] LCP: state change Initial --> Starting
    Apr 1 20:56:54	ppp: [wan_link0] LCP: Open event
    Apr 1 20:56:54	ppp: [wan_link0] Link: OPEN event
    Apr 1 20:56:54	ppp: [wan] Bundle: Interface ng0 created
    Apr 1 20:56:54	ppp: web: web is not running
    Apr 1 20:56:53	ppp: process 47666 terminated
    Apr 1 20:56:53	ppp: [wan_link0] Link: Shutdown
    Apr 1 20:56:53	ppp: waiting for process 47666 to die...
    Apr 1 20:56:53	ppp: [wan] Bundle: Shutdown
    Apr 1 20:56:52	ppp: waiting for process 47666 to die...
    Apr 1 20:56:51	ppp: waiting for process 47666 to die...
    Apr 1 20:56:51	ppp: [wan] IPV6CP: Close event
    Apr 1 20:56:51	ppp: [wan] IPCP: Close event
    Apr 1 20:56:51	ppp: [wan] IFACE: Close event
    Apr 1 20:56:51	ppp: caught fatal signal TERM
    Apr 1 20:56:51	ppp: process 60882 started, version 5.7 (root@pfSense_RELENG_2_2_amd64_amd64-pfSense_RELENG_2_2-job-03 20:05 21-Aug-2015)
    Apr 1 20:56:51	ppp:
    Apr 1 20:56:51	ppp: Multi-link PPP daemon for FreeBSD
    Apr 1 20:56:47	ppp: [wan_link0] PPPoE: Connecting to ''
    Apr 1 20:56:47	ppp: [wan_link0] Link: reconnection attempt 1
    Apr 1 20:56:44	ppp: [wan_link0] Link: reconnection attempt 1 in 3 seconds
    Apr 1 20:56:44	ppp: [wan_link0] LCP: Down event
    Apr 1 20:56:44	ppp: [wan_link0] Link: DOWN event
    Apr 1 20:56:44	ppp: [wan_link0] PPPoE connection timeout after 9 seconds
    Apr 1 20:56:35	ppp: [wan_link0] PPPoE: Connecting to ''
    Apr 1 20:56:35	ppp: [wan_link0] LCP: LayerStart
    Apr 1 20:56:35	ppp: [wan_link0] LCP: state change Initial --> Starting
    Apr 1 20:56:35	ppp: [wan_link0] LCP: Open event
    Apr 1 20:56:35	ppp: [wan_link0] Link: OPEN event
    Apr 1 20:56:35	ppp: [wan] Bundle: Interface ng0 created
    Apr 1 20:56:35	ppp: web: web is not running
    Apr 1 20:56:35	ppp: process 11520 terminated
    Apr 1 20:56:35	ppp: [wan_link0] Link: Shutdown
    Apr 1 20:56:35	ppp: [wan] Bundle: Shutdown
    Apr 1 20:56:34	ppp: waiting for process 11520 to die...
    Apr 1 20:56:33	ppp: [wan] IPV6CP: Close event
    Apr 1 20:56:33	ppp: [wan] IPCP: Close event
    Apr 1 20:56:33	ppp: [wan] IFACE: Close event
    Apr 1 20:56:33	ppp: caught fatal signal TERM
    Apr 1 20:56:33	ppp: waiting for process 11520 to die...
    Apr 1 20:56:33	ppp: process 47666 started, version 5.7 (root@pfSense_RELENG_2_2_amd64_amd64-pfSense_RELENG_2_2-job-03 20:05 21-Aug-2015)
    Apr 1 20:56:33	ppp:
    Apr 1 20:56:33	ppp: Multi-link PPP daemon for FreeBSD
    Apr 1 20:56:29	ppp: [wan_link0] PPPoE: Connecting to ''
    Apr 1 20:56:29	ppp: [wan_link0] Link: reconnection attempt 1
    Apr 1 20:56:27	ppp: [wan_link0] Link: reconnection attempt 1 in 2 seconds
    Apr 1 20:56:27	ppp: [wan_link0] LCP: Down event
    Apr 1 20:56:27	ppp: [wan_link0] Link: DOWN event
    Apr 1 20:56:27	ppp: [wan_link0] PPPoE connection timeout after 9 seconds
    Apr 1 20:56:18	ppp: [wan_link0] PPPoE: Connecting to ''
    Apr 1 20:56:18	ppp: [wan_link0] LCP: LayerStart
    Apr 1 20:56:18	ppp: [wan_link0] LCP: state change Initial --> Starting
    Apr 1 20:56:18	ppp: [wan_link0] LCP: Open event
    Apr 1 20:56:18	ppp: [wan_link0] Link: OPEN event
    Apr 1 20:56:18	ppp: [wan] Bundle: Interface ng0 created
    Apr 1 20:56:18	ppp: web: web is not running
    Apr 1 20:56:18	ppp: process 84181 terminated
    Apr 1 20:56:18	ppp: [wan_link0] Link: Shutdown
    Apr 1 20:56:18	ppp: [wan] Bundle: Shutdown
    Apr 1 20:56:17	ppp: waiting for process 84181 to die...
    Apr 1 20:56:16	ppp: waiting for process 84181 to die...
    Apr 1 20:56:16	ppp: [wan] IPV6CP: Close event
    Apr 1 20:56:16	ppp: [wan] IPCP: Close event
    Apr 1 20:56:16	ppp: [wan] IFACE: Close event
    Apr 1 20:56:16	ppp: caught fatal signal TERM
    Apr 1 20:56:16	ppp: process 11520 started, version 5.7 (root@pfSense_RELENG_2_2_amd64_amd64-pfSense_RELENG_2_2-job-03 20:05 21-Aug-2015)
    Apr 1 20:56:16	ppp:
    Apr 1 20:56:16	ppp: Multi-link PPP daemon for FreeBSD
    Apr 1 20:56:14	ppp: [wan_link0] PPPoE: Connecting to ''
    Apr 1 20:56:14	ppp: [wan_link0] Link: reconnection attempt 1
    Apr 1 20:56:10	ppp: [wan_link0] Link: reconnection attempt 1 in 4 seconds
    Apr 1 20:56:10	ppp: [wan_link0] LCP: Down event
    Apr 1 20:56:10	ppp: [wan_link0] Link: DOWN event
    Apr 1 20:56:10	ppp: [wan_link0] PPPoE connection timeout after 9 seconds
    Apr 1 20:56:01	ppp: [wan_link0] PPPoE: Connecting to ''
    Apr 1 20:56:01	ppp: [wan_link0] LCP: LayerStart
    Apr 1 20:56:01	ppp: [wan_link0] LCP: state change Initial --> Starting
    Apr 1 20:56:01	ppp: [wan_link0] LCP: Open event
    Apr 1 20:56:01	ppp: [wan_link0] Link: OPEN event
    Apr 1 20:56:01	ppp: [wan] Bundle: Interface ng0 created
    Apr 1 20:56:01	ppp: web: web is not running
    Apr 1 20:56:01	ppp: process 30022 terminated
    Apr 1 20:56:01	ppp: [wan_link0] Link: Shutdown
    Apr 1 20:56:01	ppp: [wan] Bundle: Shutdown
    Apr 1 20:56:00	ppp: waiting for process 30022 to die...
    Apr 1 20:55:59	ppp: [wan] IPV6CP: Close event
    Apr 1 20:55:59	ppp: [wan] IPCP: Close event
    Apr 1 20:55:59	ppp: [wan] IFACE: Close event
    Apr 1 20:55:59	ppp: caught fatal signal TERM
    Apr 1 20:55:59	ppp: waiting for process 30022 to die...
    Apr 1 20:55:59	ppp: process 84181 started, version 5.7 (root@pfSense_RELENG_2_2_amd64_amd64-pfSense_RELENG_2_2-job-03 20:05 21-Aug-2015)
    Apr 1 20:55:59	ppp:
    Apr 1 20:55:59	ppp: Multi-link PPP daemon for FreeBSD
    Apr 1 20:55:55	ppp: [wan_link0] PPPoE: Connecting to ''
    Apr 1 20:55:55	ppp: [wan_link0] Link: reconnection attempt 1
    Apr 1 20:55:53	ppp: [wan_link0] Link: reconnection attempt 1 in 2 seconds
    Apr 1 20:55:53	ppp: [wan_link0] LCP: Down event
    Apr 1 20:55:53	ppp: [wan_link0] Link: DOWN event
    Apr 1 20:55:53	ppp: [wan_link0] PPPoE connection timeout after 9 seconds
    Apr 1 20:55:44	ppp: [wan_link0] PPPoE: Connecting to ''
    Apr 1 20:55:44	ppp: [wan_link0] LCP: LayerStart
    Apr 1 20:55:44	ppp: [wan_link0] LCP: state change Initial --> Starting
    Apr 1 20:55:44	ppp: [wan_link0] LCP: Open event
    Apr 1 20:55:44	ppp: [wan_link0] Link: OPEN event
    Apr 1 20:55:44	ppp: [wan] Bundle: Interface ng0 created
    Apr 1 20:55:44	ppp: web: web is not running
    Apr 1 20:55:44	ppp: process 5937 terminated
    Apr 1 20:55:44	ppp: [wan_link0] Link: Shutdown
    Apr 1 20:55:44	ppp: [wan] Bundle: Shutdown
    Apr 1 20:55:43	ppp: waiting for process 5937 to die...
    Apr 1 20:55:42	ppp: waiting for process 5937 to die...
    Apr 1 20:55:42	ppp: [wan] IFACE: Rename interface pppoe0 to pppoe0
    Apr 1 20:55:42	ppp: [wan] IFACE: Down event
    Apr 1 20:55:41	ppp: [wan] IPV6CP: LayerDown
    Apr 1 20:55:41	ppp: [wan] IPV6CP: SendTerminateReq #3
    Apr 1 20:55:41	ppp: [wan] IPV6CP: state change Opened --> Closing
    Apr 1 20:55:41	ppp: [wan] IPV6CP: Close event
    Apr 1 20:55:41	ppp: [wan] IFACE: Removing IPv4 address from pppoe0 failed(IGNORING for now. This should be only for PPPoE friendly!): Can't assign requested address
    Apr 1 20:55:41	ppp: [wan] IFACE: Delete route 0.0.0.0/0 10.0.0.1 failed: No such process
    Apr 1 20:55:41	ppp: [wan] IPCP: LayerDown
    Apr 1 20:55:41	ppp: [wan] IPCP: SendTerminateReq #4
    Apr 1 20:55:41	ppp: [wan] IPCP: state change Opened --> Closing
    Apr 1 20:55:41	ppp: [wan] IPCP: Close event
    Apr 1 20:55:41	ppp: [wan] IFACE: Close event
    Apr 1 20:55:41	ppp: waiting for process 5937 to die...
    Apr 1 20:55:41	ppp: process 30022 started, version 5.7 (root@pfSense_RELENG_2_2_amd64_amd64-pfSense_RELENG_2_2-job-03 20:05 21-Aug-2015)
    Apr 1 20:55:41	ppp:
    Apr 1 20:55:41	ppp: Multi-link PPP daemon for FreeBSD
    
    

    Problema a aparut de cand am placa asta de baza (pe care am cumparat-o pentru ca are procesor incorporat si n-are nevoie de ventilator)
    si se manifesta cand creste traficul (de ex, cand testez viteza).



  • Salut,

    E ciudat comportamentul dar eu cred ca am descoperit "problema". Daca pun powerD in Adaptive si reusesc imediat sa pierd conexiunea.
    Incearca sa pui powerD in HiAdaptive. La mine asa conexiunea e stabila de 24h deja.



  • Dupa 18h de mers OK cand am incercat un speedtest am pus conexiunea in cap imediat. Nu inteleg ce naiba se intampla….



  • din cate vad cei de la GB mai au un model asemanator cu probleme : GA-J1900N-D3V  - https://forum.pfsense.org/index.php?topic=73518.135 . probabil e o problema din fabricatie a placii sau a cipsetului de lan , nu stiu , cred ca ar trebui sa deschideti o solicitare catre gigabyte poate se poate rezolva cu un firmware de interfata de retea sau un patch de bios (banuiesc ca aveti ultima versiune de bios)



  • Ultimul BIOS. E greu de crezut ca este de la Gigabyte din moment ce am aceeasi placa cu un ipfire si merge fara sa sughite de 3 zile.

    Cred ca este o problema de drivere sau ceva in pfsense.



  • deci pe kernel de linux merge , perfect , o intrebare versiunea de pfsense pe care o foloseste ce versiune de freebsd are ? uname -a ?

    –- nu mai folosesc pfsense de multa vreme / am alta solutie / folosesc insa freebsd pentru alte proiecte - care e si la baza pfsens-ului .



  • Asta e rezultatul

    FreeBSD pfSense.localdomain 10.3-RELEASE FreeBSD 10.3-RELEASE #5 51f8df0(RELENG_2_3): Sat Apr  2 12:32:38 CDT 2016     root@ce23-amd64-builder:/builder/pfsense/tmp/obj/builder/pfsense/tmp/FreeBSD-src/sys/pfSense  amd64
    
    


  • vad ca are la baza freebsd 10.3 care inca nu a fost lansat … intampini aceasi problema si pe versiunile mai vechi de pfsense 2.2.x ? care sunt bazate pe editii released freebsd 10.2-px .
    daca te pasionaeaza / ai timp poti incerca sa pui pe el un BSD Router - http://bsdrp.net/ sa vezi daca se comporta la fel , sau mai simplu chiar un freebsd 10.2 il configurezi strict ca un gateway de internet si faci niste teste - pentru a vedea daca e o pb de la pfsense sau de freebsd . de altfel in loguri nu mai gasesti nimic ? in afara de deconectarile de pppoe ? analizeaza tot /var/log/ si posteaza daca gasesti ceva util care apare in timpul deconectarilor



  • Am incercat 2.3 pentru ca pe 2.2.6 face la fel.



  • Am folosit ipfire si arch linux 24h+ pentru testing si nu au nici o problema cu conectarea pe PPPoE.
    Vad ca se plangea lumea pe forum si de un Z170N de la Gigabyte cu dual lan Intel de aceeasi problema.

    O sa incerc cu FreeBSD 10.3 sa vad daca acolo e stabil.



  • pe adaptor intel nu am avut nici o probleme cu pppoe indiferent de valoarea MTU.
    2.2.6 a mers destul de mult…acum sunt pe 2.3 si merge perfect.
    folosesc I350



  • Am testat si Freebsd 10.3 si totul este OK.

    Se pare ca pfSense chiar uraste Realtek si cu toate ca in Freebsd sau Linux totul functioneaza OK aici nu se reuseste o implementare stabila.



  • Salut ,

    Eu am un GA-N3150M-D3P si pot sa confirm ca pe PPPoE face figuri pe placa onboard realtek si nu e ISP devina ca aveam problema cu conexiunea de backup pe romtelecom ca am dual wan.Modemul de DSL era pe bridge mode si ma conectam PPPoE direct de pe pfsense.Inainte cand aveam placa intel onboard nici o problema.Am trecut pe IP si nat 1:1 si am rezolvat.

    Pe RDS am o placa de server broadcom : https://images.allyouneed.com/medias/sys_master/public/a/r/ag/50365166604513_image680x534.jpg pci 133 dar care merge si pe pci normal doar sa ai suficient spatiu si sa nu atinga nimic partea care ramane afara din slot.

    Am 2 placi identice si merg de ani buni pe pfsense ok deci le recomand doar o singura remarca trebuie putin ventinalte ca se incalzesc destul de tare.

    Parere personala evitati chipseturile de retea ieftine ca numa probleme fac la drivere.



  • Mda , am inceput si eu sa am probleme cu PPPoE-ul de la rds .De cand au mutat sandramaua pe fibra imi face figuri. Cel mai ciudat e ca aproape de fiecare data cand incarc un clip pe youtube atunci crapa.Problema apare zilnic.

    Am setat mtu pe 1480 , is curios daca mai face problema.Trist e ca de cand folosesc pfsense de 7-8 ani nu am avut probleme de genu …



  • nu cred ca asta va rezolva problema
    cred ca pica din alta cauza.


 

© Copyright 2002 - 2018 Rubicon Communications, LLC | Privacy Policy