PfSense 5651 Kanuna Uygun Log İmzalama
-
2.5.x sürümünde çalışmıyor maalesef. Uzun zamandır da kimse pfsense 2.5.x sürümü için 5651 çalışması yapmıyor ve ya bu scripti düzenlemiyor.
2.4.5 sürüm olan makinede çalışıyordu sorunsuz, pf güncellenince scrip çalışmaz oldu. İlgili arkadaşlardan acil destek rica ediyoruz. -
@ares Up
@ucribrahim hocam destek lütfen.
-
Hocam Selamlar
pf sense 2.5.2 de aynı sorunla karşılaştım
/usr/local/ssl/imzalama/openssl.cnf
344.satırına
signer_digest = md5
ekledim düzeldihata buydu
sh /usr/local/ssl/imzalama/dhcp-kiralar-imzalama.sh
Using configuration from /etc/ssl/openssl.cnf
Using configuration from /usr/local/ssl/imzalama/openssl.cnf
Response is not generated.
34371026944:error:0E06D06C:configuration file routines:NCONF_get_string:no value:/build/ce-crossbuild-252/sources/FreeBSD-src/crypto/openssl/crypto/conf/conf_lib.c:273:group=tsa_config1 name=signer_digest
34371026944:error:2F098088:time stamp routines:ts_CONF_lookup_fail:cannot find config variable:/build/ce-crossbuild-252/sources/FreeBSD-src/crypto/openssl/crypto/ts/ts_conf.c:106:tsa_config1::signer_digest
34371026944:error:02001002:system library:fopen:No such file or directory:/build/ce-crossbuild-252/sources/FreeBSD-src/crypto/openssl/crypto/bio/bss_file.c:69:fopen('dhcpd.leases.der','rb')
34371026944:error:2006D080:BIO routines:BIO_new_file:no such file:/build/ce-crossbuild-252/sources/FreeBSD-src/crypto/openssl/crypto/bio/bss_file.c:76:
Dogrulama Saglanamadi. Islemler geri aliniyor.
/usr/local/ssl/imzalama/dhcp-kiralar-imzalama.sh: mail: not found -
Herkese selamlar,
@myturkisheagle yardımın için çok teşekkürler, diğer arkadaşlar içinde bu fix işe yarayabilir.
Bu proje üzerinde artık güncellemele yapamıyorum, açık kaynak olduğu için herkes destekte, yorumda bulunabilir ve projenin güncel kalmasını sağlayabilir.
Eğer olurda bir gün bir nedenden dolayı kalıcı olarak kullanamazsanız, internette ücretli veya ücretsiz pfSense üzerinde çalışan 5651 uygulamaları mevcut. (Araştırmanız lazım)
-
Hocam çok teşekkürler. İşe yaradı, Allah razı olsun.
-
arkadaşlar dual wan load blancer ve squid i aynı anda çalıştırıp log kaydını alan arkadaş varmı yaptıysa nasıl yaptı bu işlemi ?
-
This post is deleted! -
Merhaba Hocam,
Kanunda Tübitak Zaman damgası zorunluluğu da görünüyor. Şu anki yapıda nasıl yer alabilir. Yada bu yöntemde geçerli mi acaba ?
-
@ahmetkanar54 tek wan ya da çoklu wan kullanmanız birşey değiştirmiyor. Squid tarafında lan bacağını seçmeniz yetecektir. Sonuçta lan tarafından bağlanacak olan cihazların log kayıtlarını almanız gerekiyor.
-
arkadaşlar bende herşey sorunsuz çalışıyor sadece https loglarını alamıyorum bende 2 tane wan bacağı var bunların yapısı pppeo şeklinde ip bloğu şeklinde değil
-
@ahmetkanar54 loglar internet çıkışı için değil yerel network içinde tutuluyor. muhtemelen hatayı burada yaptınız.
-
@greenlight doğruymuş dediğiniz ama anlamsız biçimde log lar çok büyük yer kaplıyor ondan kullanamıyorum.
-
@ahmetkanar54 local network'teki cihaz sayısı kaç adet acaba? bir de günlük bir log dosyasının boyutu ne kadar olabiliyor?
Squid paketinde sıkıntı olabilir baştan kurmanız ve ayarlarını yapmanızı tavsiye ederim. Tutulması istenen log yanlış tanımlanmış da olabilir.
-
Teşekkürler. 5651 loglama konusuna yönelik bilgilendirici bir yazı olmuş. Hotspot çözümleri günümüzde oldukça önem arz eden bir konu.
-
mv: rename /var/imza_isleri/access.log* to /var/imzali_kayitlar/hatali-imza-access.log-20230505-151717/access.log*: No such file or directory
/usr/local/ssl/imzalama/squid-access-imzalama.sh: mail: not foundBu hatayı çözebilen var mı ?
-
@tnr87 said in PfSense 5651 Kanuna Uygun Log İmzalama:
mv: rename /var/imza_isleri/access.log* to /var/imzali_kayitlar/hatali-imza-access.log-20230505-151717/access.log*: No such file or directory
/usr/local/ssl/imzalama/squid-access-imzalama.sh: mail: not foundBu hatayı çözebilen var mı ?
bende akınsoft programı w11 uefide log kaydı yapmayı durdurğu için yeni kurdum. konu 10 yıllık olduğu için yapan eden ilgilenen kimseler kalmamış destek bulamak çok zor. imzayla uğraşma bence log imzalayıcı mevcutta var logu alsan yeterli o şekilde çözdüm ben
-
@tnr87 kendim için aldığım notlar aşağıda var buna göre kontrol edin isterseniz. (e2guardian yüklü sadece)
pfsense 2.6.0 da çalışıyordu 2.7.0 da da yüksek ihtimal çalışır.bu dosyaların hedefi e2guardiana göre squid için .sh dosyalarında log hedeflerini düzelt
/usr/local/ssl/imzalama/openssl.cnf dosyasının 344.satırına eğer yoksa
signer_digest = md5
kaydını ekleCA, sertifikalar ve usr klasörlerini pfsense kök dizine kopyala
sonra deneme için aşağıdaki komutları kullan ve çıkan sonuçları doğrula
pfsense# sh /usr/local/ssl/imzalama/dhcp-kiralar-imzalama.sh
Response has been generated.
Dogrulama tamam.
a dhcpd.leases
a dhcpd.leases.der
a dhcpd.leases.tsqpfsense# sh /usr/local/ssl/imzalama/dhcp-log-imzalama.sh
Dogrulama tamam.
a dhcpd.log
a dhcpd.log.der
a dhcpd.log.tsqpfsense# sh /usr/local/ssl/imzalama/squid-access-imzalama.sh
Dogrulama tamam.
a access.log
a access.log.der
a access.log.tsqİmzalanan başarılı ve başarısız kayıtları aşağıdaki dizin içerisinde
Üçüncü komutu kullanarak ilgili arşivlenmiş dosyanın içeriği okunabilirpfsense# cd /var/imzali_kayitlar/
pfsense# ls
access.log.20180104-135102.tar.gz
dhcpd.leases.20180104-135007.tar.gz
dhcpd.log.20180104-135018.tar.gzpfsense# tar tf access.log.20180104-135102.tar.gz
access.log
access.log.der
access.log.tsqpfsense# tar xvfz access.log.20180104-135102.tar.gz
access.log
access.log.der
access.log.tsqhttps://lifeoverlinux.com/pfsense-5651-kanuna-uygun-log-imzalama/
-
@asaracoglu said in PfSense 5651 Kanuna Uygun Log İmzalama:
signer_digest = md5
arkadaşlar 2.7 de patladı openssl şöyle bir hata geliyor çözümü bilen varmı
0020E164AD3F0000:error:0700006C:configuration file routines:NCONF_get_string:no value:/var/jenkins/workspace/pfSense-CE-snapshots-2_7_1-main/sources/FreeBSD-src-RELENG_2_7_1/crypto/openssl/crypto/conf/conf_lib.c:315:group=tsa_config1 name=ess_cert_id_alg
0020E164AD3F0000:error:17800079:time stamp routines:TS_RESP_create_response:response setup error:/var/jenkins/workspace/pfSense-CE-snapshots-2_7_1-main/sources/FreeBSD-src-RELENG_2_7_1/crypto/openssl/crypto/ts/ts_rsp_sign.c:409:
0020E164AD3F0000:error:068C0100:asn1 encoding routines:ASN1_item_i2d_bio:malloc failure:/var/jenkins/workspace/pfSense-CE-snapshots-2_7_1-main/sources/FreeBSD-src-RELENG_2_7_1/crypto/openssl/crypto/asn1/a_i2d_fp.c:94:
/usr/local/ssl/imzalama/squid-access-imzalama.sh: mail: not foundsigner_digest = md5 bunu ekledim 2.6 da çalışıyordu 2.7 de çalışmıyor
-
@ahmetkanar54 2.7 de sadece e2guardian yüklü halde ve e2guardian log formatı "e2guardian format space delimited" seçili olarak bende çalışan dosyalar aşağıdaki linkte. Kendine yetecek kadar bilgiye sahip biri olarak umarım faydalı olur.
https://drive.google.com/drive/folders/1t4u_qWacu_phTQL7qHC15tJfDEZdrFzr?usp=sharing
-
@asaracoglu said in PfSense 5651 Kanuna Uygun Log İmzalama:
https://drive.google.com/drive/folders/1t4u_qWacu_phTQL7qHC15tJfDEZdrFzr?usp=sharing
Reply
sorun log almada değil usta imzalamada