Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Captive Portal Sayfası Otomatik Yönlendirme Sorunu

Turkish
    2
    3
    889
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • P
      predator35
      last edited by

Merhaba , Toplamda 2 adet Nic kartım var bir bacağı lan bir bacağı wan olarak kullanıyorum. Lan bacağında captive portalı çalıştırdım sorunsuz çalişiyor. Lan bacağı üzerinden farklı ikinci bir Vlan tanımladım.
      Captive portal service sayfasından bu Vlanıda işaretledim. Lan bacağındaki makinalar otomatik olarak Captive portal doğrulama sayfasına gidiyor. fakat Vlan tanımladığım ağdan captive portal sayfasına otomatik erişim sağlamıyor veya 3-5 dakika sonra yönleniyor.
      Sebebi ne olabilir?
      Teşekkürler.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • P
        predator35
        last edited by

açılan vlan için sadece ipv4 değil ipv6 yıda ekleyince güvenlik kuralı olarak çalişti. anladığıma göre captive portal ipv6 üzerinden çalişiyor.

M 1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • M
          mbunal @predator35
          last edited by

@volkan35 captive portal kullanılırken bilgisayarlarınızda dns olarak pfsense olmak zorunda farklı bir dns adresi yazılı ise bahsettiğiniz sorun yaşanabiliyor. bununla alakalı çözüm eski dökümanlarda vardı.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
          • First post
            Last post
          Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.