Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

PfSense any rule ile internete çıkamıyorum.

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    11 Posts 3 Posters 1.5k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • 1
      1omerdemirtas
      last edited by

Herkese merhaba,
      PfSense'i kurdum. Tüm kurallar any şekilde. Fakat şöyle bir problemim var ki ben dışarıyı pingleyebiliyorum. nslookup alabiliyorum. Dns'te çözümlenebiliyor ama web sayfasına ulaşamıyorum. Firewall loglarında LAN'dan WAN'a çıkış yapabilmişim. Reddit'te post oluşturdum fakat oradaki arkadaşlarda yaptığım ve denediğim işlemlerin dışında bir şey söylemedi maalesef. Wan bacağını direkt Modemden alıyorum. Daha net anlayabilmeniz içinde aşağıya ekran fotoğraflarını ekliyorum.

Destekleriniz için şimdiden çok teşekkürler.
      Screenshot_26.png Screenshot_9.png Screenshot_8.png Screenshot_7.png Screenshot_6.png Screenshot_5.png Screenshot_4.png Screenshot_3.png Screenshot_2.png Screenshot_1.png

G 1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • P
        plusbil
        last edited by

İnternet sağlayıcınız nedir? Eğer uydunet ise dns adresine modem adresi yazmamalısınız. Google-Open vs. herhangi biri olabilir. Çünkü bazı uydunet modemler, kendi vermediği ip adresine dns ataması yapmıyor.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • 1
          1omerdemirtas
          last edited by

@plusbil İnternet sağlayıcım superonline dns adresine hem LAN adresimi ekledim hem de google dns'i girdim fakat işe yaramadı.

• P
            plusbil
            last edited by

Aşağıda ekran fotolarındaki kırmızı yerleri kaldırıp/devredışı bırakıp, mavi yerleri ise seçip/aktif edip; tekrar dener misiniz?

1663158810728-screenshot_7.png 1663158810654-screenshot_6.png 1663158810564-screenshot_4.png

1 1 Reply Last reply Reply Quote 0
            • 1
              1omerdemirtas @plusbil
              last edited by

@plusbil Öncelikle cevabın ve ilgin için teşekkürler.
              Söylediğin konfigürasyonları yaptıktan sonra dnslookup'ta yapamamaya başladım. Eğer daha önce kurulum yaptıysanız bağlantıda sağlayabilirim. Müsait bir zamanınızda beraber kontrol edebiliriz.

1 1 Reply Last reply Reply Quote 0
              • 1
                1omerdemirtas @1omerdemirtas
                last edited by

@1omerdemirtas Yaklaşık 2 haftadır ara ara vaktimi ayırarak bunun üzerinde çalışıyorum. Gerçekten canıma tak etti :)

• P
                  plusbil
                  last edited by

Dashboard görüntüsünü alabilir miyiz?

Kurumsal bazda, yaklaşık 2014'ten beri PfSense kullanıyorum. Ancak gün içerisinde, servis tabanlı iş yoğunluğumdan ötürü bağlanıp kontrol edecek vaktim maalesef yok. Dikkat ederseniz, mesajlarımı da geceleri yazarım o yüzden. Konulara, anlayabildiğim ölçüde cevap vermeye çalışıyorum sadece. Ethernet kart arızaları da abuk subuk sorunlara sebep olabiliyor Pf'de, aklınızda bulunsun...

İngilizceniz varsa eğer, forumun İngilizce bölümünden çok daha fazla yararlanabilirsiniz bu arada. Türkiye'de kimse balık tutmaya çalışmıyor. Fortinet tarzı hazır sistemlerle, yemeye alışık bizim millet genelde. :) O yüzden de bu konularda içerik maalesef çok az.

G 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                  • G
                    greenlight @1omerdemirtas
                    last edited by

@1omerdemirtas dhcp server WAN bacağında mı çalışıyor acaba? bir de LAN bacağı tanımını göremedim ben. problem bundan kaynaklanıyor olabilir mi?

• 1
                      1omerdemirtas
                      last edited by

DHCP Server Lan bacağında çalışıyordu.
                      Maalesef işin içinden çıkamadığım ve daha fazla vakit harcamak istemediğim için Opnsense'e geçiş yaptım. Testlerimi gerçekleştiriyorum bugün oldukça iyi duruyor şuanda
                      Hepinizin ilgisi ve cevapları için teşekkür ediyorum.

• G
                        greenlight @plusbil
                        last edited by

@plusbil forum önceden çok aktifti ve birçok soruna çözüm buldular, hatta piyasaya kazandırılan ürünler bile oldu. tabi sonrasında ister istemez herkes kendi işlerine yoğunlaştı ve eskisi kadar foruma uğramaz oldular. ama güzel ürünler üretilmiş oldu. muhtemelen bu konulara siz de aşınasınızdır.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                        • P
                          plusbil
                          last edited by

Evet, öyleydi. Ve daha yararlıydı. Aktifken birçok hata ve birçok da çözüm oluyordu forumda. Hatta öyle ki, neredeyse ayda-haftada bir pfsense kurmak zorunda kalıyordum, deneme yanılmalardan oluşan bozunumlar-çökmeler nedeniyle. :) Üstelik sadece filtreleme ve hat dengeleme özellikleri üzerine çalışıyorken...

Ama bu durağanlık, ücretsiz hizmetlerin kaçınılmaz sonu maalesef. İnsanlar hayatlarını idame ettirebilmek için, ilk olarak kendilerine getirisi olmayan merak ve hobilerinden vazgeçiyorlar doğal olarak. Çünkü mesela ssl işi çözüldü belki ama bu çözümleme sadece sahte ssl kurma seviyesinde kaldı. İngilizce forumda dahi, canlı ssl desteğini çözemedik ve bir süre sonra da uğraşmaktan vazgeçtik. Ve bu yüzden de halen whatsapp-telegram tarzı uygulamalar dengesiz çalışmakta. Son olarak mobil bankacılık altyapıları da ssl sebebiyle hata vermeye başladı 2-3 aydır.

Zamanında IPCop'ta olduğu gibi, PfSense'in de vakti dolmak üzere yahut doluyor; benim gördüğüm kadarıyla. Hat dengelemede, uzun yıllar eline su dökülemez belki ama filtreleme işi için başka sulara yelken açma vakti geliyor maalesef...

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                          • First post
                            Last post
                          Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.