lightsquid paketi internet site isimleri hakkında.
-
Arkadaşlar merhaba hepinize iyi forumlar dilerim , lightsquid paketinde girilen siteleri görmek istediğimde ekteki resim gibi abuk zubuk site isimleri çıkmakta bu konu hakkında bilgisi veya fikir paylaşabilecek varmıdır 2.6.0 versiyonunu kullanmaktayım, bazı arkadaşlar bu versiyonda bir çok sorun yaşadığını yazmış bu versiyon cidden sorunlumu ? eğer öyle ise hangi versiyonu daha kararlı çalışıyor ? bir sevdadır düştük peşine günlerimiz heder oldu çıkamıyorum işin içinden yardım pls :)
-
@makazo bu gördüğünüz yanlış bilgiler değil. squidguard size paket içerinin hepsini gösteremez. sadece ana bağlantının sağlandığı adresi gösterir. günümüzdeki web sitelerinin hemen hemen hepsi ssl kullandığı için çoğu zaman ana sağlayıcıdan ötesini göremezsiniz. yada ssl üzerinden sağlanmayan iletişimin bir kısmını görebilirsiniz.
-
@greenlight
Arkadaştaki durum bende de var. Lightsquid yapılandırmasında problem var diye düşünüyordum.
Kendi bilgisayarımdan bir websitesine girdiğim anda, lightsquid'in Realtime kısmında kendimi göremiyorum. En azından gittiğim sitenin ip adresini göstermesi gerekmez mi -
@MFC bende real time diye bir yer yok. squid guard proxy reports olarak bir bölüm var. orada da yapılan işlemler biraz rötarlı olsa da sayfayı yeniledikten sonra geliyor. çoğu zaman da görülen ip adresleri veya web siteleri ssl sağlayıcısına ait oluyor. Lightsquid 2.42 sürümünü kullanıyorum ben de.
-
Realtime dediğim kısım Status --> Squid Proxy Report --> Opensqstat sekmesinden girdiğimiz aşağıdaki görseldeki kısım, sizde de vardır büyük ihtimalle.
Fakat toplamda 80 cihazın bağlı olduğu networkümde çok nadir kayıt alıyor bu sayfa. Aldığı loglarda çeşitli Windows update URLleri ve farklı farklı domainler..
Öyle milliyet, hürriyet, youtube, google, haberler vs domainler yok.
Sizin lightsquid yapınızda bu domainler listeleniyorsa, ayarlarınızın ekran görüntüsünü alabilir miyim ? -
@MFC tekrar kontrol ettim ve sekmelerde openqstat olarak bir bölüm yok ve realtime diye bir yer göremiyorum. lightsquid raporlarında ssl adreslerinden görebildiği kadarı ile linkleri görmeyi başarmış. ekran görüntüsünden de görebilirsiniz.
-
Bu sistemde ssl inspection devre dışı sanırım. Aksi halde liste bu kadar kısa olmaz. Ssl inspection aktif olursa gittiğiniz siteleri de görürsünüz. Bahsettiğiniz sitelerin tamamı ssl destekli...
-
@plusbil Bu dediğiniz ayar nerede acaba, Service->Squid Proxy Server sekmesinde General bölümündeki ayarlarda göremedim.
-
Cevabınızdan bu konularda yeni olduğunuz anlaşılıyor. Forum içerisinde yahut dışarıda "pfsense ssl filtreleme" yahut "squid ssl filtreleme" şeklinde konuları araştırmanızı tavsiye ederim. Yukarıdaki arama bölümünden yapmayın, çünkü netgate site altyapısını değiştirdiği için karşınıza çıkacak linklerin birçoğu maalesef çalışmıyor.