• Categories
  • Recent
  • Tags
  • Popular
  • Users
  • Search
  • Register
  • Login
Netgate Discussion Forum
  • Categories
  • Recent
  • Tags
  • Popular
  • Users
  • Search
  • Register
  • Login

2 hat var ama ethernetim az. Nasıl yapılır?

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
6 Posts 4 Posters 962 Views
Loading More Posts
  • Oldest to Newest
  • Newest to Oldest
  • Most Votes
Reply
  • Reply as topic
Log in to reply
This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
  • M
    mdikmetas
    last edited by Mar 22, 2017, 6:46 PM

kafadan sorunu yazayımda sonradan ne kadar gereksiz bilgilerle doldurulmuş denmesin
    2 hattı 1 wan girişine nasıl bağlantı sağlarım yeterli wan girişim yokimkanımda yok gibi.
    akılsız switcher kullanıyorum.

1. pfsense

Girişler

1. 192.168.2.1
    2. 192.168.1.1

çıkış
    1.10.0.0.2 (iç ağ yapısı)

bu arada bir switch ve yapılandırmam var
    2.pfsense

giriş .10.0.0.2
    3. hat girişi giriş  192.168.1.1
    hotspot
    1.1.1.1

2. pfsensekdekıi hatların birini iptal ettirdim

1. pfsense

Girişler

1. 192.168.2.1
    2. 192.168.1.1

çıkış

2.pfsense

giriş .10.0.0.2
    hotspot
    1.1.1.1

elimde yeterli maddiyat olmadığı için hurda kasalarla uzun zamandır şu düzeneği öyle yada böyle kullandım ancak artık kasalar miyadını doldurmaya başladı server kasamız mevcut mesai saatlerinde açık. artık sanal pc ye aktaralım da sorun oluştuğunda ytedekle geri dönmesi kolay olsun dedik sorunumuz da burada başladı server makınamızda 2 tane ethernet mevcut. ve arttırma şansımız da yok en fazla 3. bir tane takabilirim. O da adı server kendisi i7 920 işlemcili bir pc

şimdi sorunum şu

kullandığım switcher ucuz tplink kontrol edilebilir bir switch değil.

2 tane hatta ait modemin dhcplerini kapatıp 5 portlu bir switche bağlasam wan  girişine de switche girsem. vlan dan 2. portu oluştursam  2 hattı da aktif hale getirmiş olurmuyum 1 ethertnet üzerinden?

1 Reply Last reply Reply Quote 0
    • E
      en2li2
      last edited by Mar 23, 2017, 8:39 AM

Merhaba,
      Bahsettigin durumu yönetilebilir switch veya yeteri kadar interface olmaz ise yapamazsın. Mantıken düşündügündede olmaz

• C
        cumhuraltan
        last edited by Mar 24, 2017, 12:43 AM

Selamlar ;

pfsense i vnware veya hyper-v sanal hypervisor uzerine yukleyerek yapabilirsiniz.

@mdikmetas:

kafadan sorunu yazayımda sonradan ne kadar gereksiz bilgilerle doldurulmuş denmesin
        2 hattı 1 wan girişine nasıl bağlantı sağlarım yeterli wan girişim yokimkanımda yok gibi.
        akılsız switcher kullanıyorum.

1. pfsense

Girişler

1. 192.168.2.1
        2. 192.168.1.1

çıkış

2.pfsense

giriş .10.0.0.2
        hotspot
        1.1.1.1

2. pfsensekdekıi hatların birini iptal ettirdim

1. pfsense

Girişler

1. 192.168.2.1
        2. 192.168.1.1

çıkış

2.pfsense

giriş .10.0.0.2
        hotspot
        1.1.1.1

elimde yeterli maddiyat olmadığı için hurda kasalarla uzun zamandır şu düzeneği öyle yada böyle kullandım ancak artık kasalar miyadını doldurmaya başladı server kasamız mevcut mesai saatlerinde açık. artık sanal pc ye aktaralım da sorun oluştuğunda ytedekle geri dönmesi kolay olsun dedik sorunumuz da burada başladı server makınamızda 2 tane ethernet mevcut. ve arttırma şansımız da yok en fazla 3. bir tane takabilirim. O da adı server kendisi i7 920 işlemcili bir pc

şimdi sorunum şu

2 tane hatta ait modemin dhcplerini kapatıp 5 portlu bir switche bağlasam wan  girişine de switche girsem. vlan dan 2. portu oluştursam  2 hattı da aktif hale getirmiş olurmuyum 1 ethertnet üzerinden?

• S
          sgtr
          last edited by Mar 24, 2017, 10:51 AM

@mdikmetas:

Selam,

Kullandığınız cihazlar akıllı cihazlar değilse vlan yapılandırmanızda sıkıntı yaşayabilirsiniz.

SGTR

Bir umut olmasa bile Asla Pes Etme.

• M
            mdikmetas
            last edited by Mar 24, 2017, 11:26 AM Mar 24, 2017, 11:15 AM

Akıllı switchim var ama akıllı switch deki mantıkla düz switch arasındaki oluşan mantığı anlayamadım.

statik 2 farklı ip tanımlasam
            sallıyorum

modemler
            1.1.1.1
            1.1.2.1

statik olarak modemler bir switche bir switchden de wan portuna girsem
            vlan ile 1.1.1.2 ve wan bacağına da 1.1.2.2 versem
            olmaz mı
            iç ağ
            10.0.02

vlan olayını kafam basmadı.

–-------------------------------------------------------------------------------------------------
            aktif olarak da söyle bir sorunum var

sanal pde kurduğum 4 portlu pfsense de

lan to lan arasında erişim sağlayamadım.

lan1: 10.0.0.2 ve

lan2: 1.1.1.1 ip arasında iletişim kuramazmıyım?

• C
              cumhuraltan
              last edited by Mar 24, 2017, 11:30 AM

Selamlar ;

Pfsense'i sanal  uzerine  kur  2  adet  modemi ( 1. modem 192.168.1.1 2. modem 192.168.2.1  olsun ) de  aynı  sw e  bagla  bu  sw e  wan sw  diyelim  wan  sw den de  fiziksel  sunucunun 2. ethernetine  uplink  ver  Vmware veya  Hyper-V üzerinde  pfsense fiziksel  makinasını  oluştururken 3  adet  sanal  interface  ekle bu interfacelerin 1  tanesi 1. ethernetten  oluşturduğun  sanal interface  diğer  2 tanesi  2. ethernetten  oluşturduğun  sanal interface  olacak bu 2  wan sanal interfacelerinin  1. sinin ip adresini 192.168.1.2 2.sinin ip adresini 192.168.2.2  olarak  set  et  ve  kullan ,  hem vmware  üzerine  kurarak  ileride  oluşma  ihtimali  olan migration vb  senaryolarda da  çok  rahat  bir  şekilde  pfsense i  taşıman  mümkün  olabilir bu kadar  basit  bir  çözüm var  iken vlan vb  tarafı ile  zaman kaybetme  derim ki  postlarından  anladığım  kadarıyla  da  vlan  tarafında  pek  tecrübeli  değilsiniz.

6 out of 6
              • First post
                6/6
                Last post
              Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.
                This community forum collects and processes your personal information.
                consent.not_received