Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

PfSense üzerinden FTP sunucularına bağlantı sorunu

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    6 Posts 3 Posters 1.3k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • K
      KintaRo
      last edited by

Merhaba. pfSense'de yeniyim. Yaklaşık bir hafta önce kendi kendime pfSense kurulumu yaptım, iki ADSL hattı bağladım ve Gateway oluşturarak 2 hattı birlikte kullanabiliyoruz şu an. Hatta modemlerden biri kablosuz, kablosuz bağlantıyı da sisteme dahil ettim. 8 ve 12 Mbit olmak üzere 2 hat ile saniyede 2,2 Mbyte ile download yapabiliyorum. Buraya kadar sorun yok her şey güzel çalışıyor.

Sorun kısmı şu: Web sitelerimi düzenlemek için FTP sunucularına bağlanmak istediğimde klasor listeleme esnasında hata veriyor. Forumda ve internette sorunla ilgili arama yaptım ama bulduğum sonuçlar beni çözüme götürmedi ya da ben yeni olduğum için anlayamadım.

Sanırım ilk modemin IP'sinden login oluyoruz ama listelemeyi 2. modemin IP'sinden yapıyoruz ve güvenlik yüzünden hata veriyor. Aynı sorunu cPanel kullanan hostinge bağlanmaya çalıştığımda da hata veriyor.

Bu sorunu nasıl aşabilirim? Mesela pfSense'de şöyle bir şey var mı: 192.168.1.150 IP sadece OPT1'de bağlı olan modemi kullansın gibi. Ya da tecrübelerinizle nasıl bir yol önerirsiniz?

Kurduğum pfSense ile ilgili bir kaç resim de paylaşıyorum:

Teşekkürler.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • A
        angellord
        last edited by

Firewall - Rules dan kural oluşturursa istediğin ip numarasına sahip bilgisayar istediğin Wan dan çıkış yapabilir örnek resim aşağıda ekliyorum.
        Kolay gelsin.

![Ekran Al?nt?s?.PNG](/public/imported_attachments/1/Ekran Al?nt?s?.PNG)
        ![Ekran Al?nt?s?.PNG_thumb](/public/imported_attachments/1/Ekran Al?nt?s?.PNG_thumb)

• K
          KintaRo
          last edited by

o ayarı bir arkadaşın yardımı ile girmiştim ama sadece cPanel'i çözdü, FTP'de halen sorun yaşıyorum. Ayrıtnıları aşağıda veriyorum, incelerseniz sevinirim:

screenshot_48.png
          screenshot_48.png_thumb
          pfsense.jpg
          pfsense.jpg_thumb

• tuzsuzdeliT
            tuzsuzdeli
            last edited by

ftp client olarak kullandığınız programda, bağlantı modlarını değiştirerek denediniz mi ?
            genelde "passive mode" kullanınca problem çözülür.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• K
              KintaRo
              last edited by

maalesef, 2 ayrı client'da denedim yine hata veriyor:

• K
                KintaRo
                last edited by

Arkadaşlar, yine bir arkadaşın yardımı ile FTP Client Proxy'yi etkinleştirdik ve istediğimiz bir WAN'a yönlendirdik, sorunumuz çözüldü. Şu an istediğimiz gibi çalışıyor. Gelişme olursa yeniden yazarım. İlginiz için çok teşekkürler.

• First post
                  Last post
                Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.