Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Squid kullanımı kalktı mı ?

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    11 Posts 3 Posters 1.7k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • C
      cheleby
      last edited by

Merhaba arkadaşlar. Netgate squid kullanmayın diye duyuru yapmış fakat squid github sayfasına baktığımda güncelleme yapmış sanırım. Bilgisi olan var mı ? Squid yerine ne kullanabilirim ?

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • G
        greenlight
        last edited by

aslına bakarsanız squid'in doğrudan bir alternatifi yok. henüz uygulama deposundan kaldırılmadı ancak daha öncesinde netgate bir zaman sonra kaldıracağız demişti. sonrasında da galiba plus abonelikte bir güncelleme yapıldı. forumda squid başlığında konuyu yakından takip eden ve kaldırılmasını istemeyen kullanıcılar var en doğru bilgiyi oralarda görebilirsin.

squidi hangi amaçla kullandığınıza göre yerine ne kullanabileceğiniz değişiklik gösterecektir. biraz daha konuyu açarsanız daha iyi yardımcı olabiliriz.

C 1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • C
          cheleby @greenlight
          last edited by

@greenlight url loglama yapmam lazım. Hangi ip adresi hangi websitlerine girmiş,nekadar süre geçirmiş gibi.

• G
            greenlight
            last edited by

ssl inspection yapacaksanız e2guardian kullanabilirsiniz. önceki başlıklarda konuyla ilgili anlatımlar vardı.

• C
              cheleby @greenlight
              last edited by

@greenlight e2guardian pfsense deposunda göremedim. İlgili başlığı atma imkanınız var mı ? Ayrıca e2guardianı dışarıdan yüklesem sorun olur mu ? Mesela squid de güncel versiyonları var bunuda dışarıdan yükleyebiliyor muyum ?

• G
                greenlight
                last edited by

https://forum.netgate.com/topic/130590/e2guardian5-kurulumu-squid-entegrasyonu-ssl-man-in-the-middle-filtering-ayarlar%C4%B1/50

dışarıdan yüklemeniz gerekiyor. aynı şekilde squid de yükleyebilirsiniz

• Z
                  zulfumehmet
                  last edited by

Squid kaldırılması bizim için hiç iyi olmayacak, ağ filtreleme, log tutma, erişim kısıtlama gibi bir çok nimetinden faydalanıyorduk. Şu an güncel sürümlerde hala paketleri var ama ilerde ne olur bilmiyoruz. Umarım alternatif birşeyler bulurlar.

• C
                    cheleby @zulfumehmet
                    last edited by

@zulfumehmet e2guardian kuruyorum pfsense web arayuze giremiyorum. Kurduguma,kuracagima pişman oldum. Web sitelerini nasıl engelliyorsunuz ?

Z 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                    • Z
                      zulfumehmet @cheleby
                      last edited by

@cheleby said in Squid kullanımı kalktı mı ?:

@zulfumehmet e2guardian kuruyorum pfsense web arayuze giremiyorum. Kurduguma,kuracagima pişman oldum. Web sitelerini nasıl engelliyorsunuz ?

E2Guardin hiç kurmadım. sistemi reboot et. belki webgui durdurmuşsunuzdur.

• C
                        cheleby @zulfumehmet
                        last edited by

@zulfumehmet said in Squid kullanımı kalktı mı ?:

E2Guardin hiç kurmadım. sistemi reboot et. belki webgui durdurmuşsunuzdur.

Kurduktan sonra pfsense ar arayüzüne bile bağlanamıyorum. pfblocker dan engelliyorum internet yavaşlıyor.

Z 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                        • Z
                          zulfumehmet @cheleby
                          last edited by

@cheleby Hocam sorun şu e2guardian openssl 1 sürümü için uyumlu, ufak bir kaç ayar ile çalıştırabilirsiniz.
                          https://www.zulfumehmet.com/pfsense-e2guardian-kurulumu/ bu makalede ayrıntılı bir kurulumdan bahsettim, kontrol edin isterseniz.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                          • First post
                            Last post
                          Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.