Filezilla FTP Server
-
Merhaba;
Windows Server 2003 üzerine Filezilla Ftp Server kurdum. Pasif modda hiç bir problem yok. Fakat aktif mod ftp kullanmak istediğim zaman "425 Can't open data connection." hatası alıyorum.
21 numaralı portu nat yapmak haricinde sunucuya da 21 portuna çıkış izni verdim fakat bir türlü aşamıyorum.
Ftp proxy kullanmak gibi bir şey duydum ama tam olarak ne olduğunu bilemiyorum.
Bu şekilde kullanan var ise, aktif mod için pfsense tarafında nat ayarlarını nasıl yapılandırmak gerekir ?
Teşekkür ederim.
-
Merhaba;
Windows Server 2003 üzerine Filezilla Ftp Server kurdum. Pasif modda hiç bir problem yok. Fakat aktif mod ftp kullanmak istediğim zaman "425 Can't open data connection." hatası alıyorum.
21 numaralı portu nat yapmak haricinde sunucuya da 21 portuna çıkış izni verdim fakat bir türlü aşamıyorum.
Bu şekilde kullanan var ise, aktif mod için pfsense tarafında nat ayarlarını nasıl yapılandırmak gerekir ?
Teşekkür ederim.
Merhabalar,
21 yerine port aliases tanımlayıp 21, 20 ve passive mod için tanımlı olan portaları bir port Aliases' e tanımlayıp gerekli NAT ları yazman yeterli olacaktır. -
Merhaba;
Teşekkür ederim.
selamlar bende benzer bir sorunla karşılaştım şu linkteki işlemleri yaparak sorunumu çözdüm (geçici olarak) belki işinize yarayabilir
https://forum.pfsense.org/index.php?topic=144168.0