IP reale
-
Salut. Am un subnet de ip-uri reale de la provider, vreau ca fiecare calculator din reteaua mea sa iasa pe internet cu ip-ul ei real. Cu altle cuvinte, as vrea sa configurez cumva firewall-ul fara sa nu-mi faca NAT.( presupun ca asta ar fi solutia ). Stiti cum as putea sa fac asta?. Mercic.
-
Pai, configureaza statiile cu IP-urile "reale" (se cheama publice, iar celelalte private, nici nativii de engleza nu folosesc termenul real)
Uitate cu atentie in pagina Advanced si seteaza pfSense ca simplu ruter cu filtrare de pachete eventual. Succes! -
Tnx, am rezolvat. ;)
Mai am totusi o problema… As vrea pe router sa am si un server DC++. Am instalat verlihub. Cand am incercat sa-l rulez, mi-am dat seama ca-mi trebuie mysql server.
Asa ca am instalat mysql. Aici mi-am prins urechile... imi apare o eroare :
ERROR 2002 (HY000): Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2)
Intr-adevar, nu exista nicaieri in sistem "mysql.sock" (ar fi trebuit sa fie in /tmp sau undeva in /var/...).Am incercat sa instalez si alte versiuni mai vechi d mysql dar degeaba... Am cautat peste tot o rezolvare dar nu am gasit... Multumesc anticipat pt. un eventual sfat... -
hmmm, ciudat
eu zic sa instalezi mysql pe alt sistem *nix si sa vezi ce se intampla cu socketul
eventual il poti copia de mana. Multe distributii nu copiaza fisierul in /tmp sau
este posibil ca pfSense sa stearga permanent fisierele din /tmp si atunci…
Vezi ce face cron...Pentru mine, dar numai pentru mine, cea mai simpla solutie ar fi sa caut ceva
bazat pe firebird. Mi se pare a fi "state of the art" fata de mysql. Acum si mysql e
tare de tot, dar mie imi place mult mai mult firebird.
Insa nu stiu daca exista servere DC++ care sa foloseasca firebird...revin, cineva recomanda opendchub
eventual trebuie compilat pe o alta masina