Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Lightsquid Raporlarinda Captive Portal Kullanicisi Tanimlamak

Turkish
    9
    14
    9.7k
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • R
      ramtha
      last edited by

Sistemimde pfsense 1.2.3-RC2 kurulu. Uzerinde captive portal, squid, squidguard ve lightsquid kurulu vaziyette. Lightsquid ayarlarinda makine ismine gore cozumlemeye gore (DNS) gayet guzel raporlama alabiliyorum. Ancak istedigim sey captive portal kullanici adina gore rapor almasi. Ingilizce forumunda anlatilmis /usr/local/pkg klasorundeki lightsquid.xml dosyasinda bir ayar yaptirarak captiveauth satiri ile yapilabilecegini soylemisler ancak bende calismadi. p5-datetime ile ilgili sorun oldugu ve yuklenmesi gerektigi soylenmis ancak benim tarih zaman sikintim yok. Saati ile suraya girmis seklinde bir rapor istenirse sanirim bunu da kurmak gerekiyor hos onu da denedim pkg_add -r p5-datetime komutu ile kurmayi denedim ancak malesef hata verdi ftp adresinden dosya kaldirilmis dolayisi ile kuramadim.
      Esas sorun captive portal kullanicisina gore rapor alabilmem gerekiyor. Cunku kullanilan bilgisayarlarin basinda surekli ayni kisi oturmuyor dolayisi ile makine adi benim isime yaramiyor. Captive portal kullanici adina gore rapor aldirmam gerekiyor. Bunu yapabilen var mi? Varsa nasil yapilabildigini aciklarsa sevinirim.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • C
        CeaSeR
        last edited by

up,

arkadaşlar böyle birşey mümkün mü eper mümkünse yapan arkadaşlar paylaşabilir mi teşekkürler.

• O
          Offliner
          last edited by

Evet arkadaşlar mümkün yaptım test ettim çalışıyor :) isteyenler pm den yada msnden ulaşabilirler
          offliner@windowslive.com

Neden burda paylaşmıyorsun diyen arkadaşlara sözüm :)))) dosyaları koyacak sunucu bakma zamanım olmadu rapid den nefret ediyorum….
          kolay gelsin

Ps: En güzel nota FA....

En güzel nota FA

• E
            efabilism
            last edited by

örnek bir görüntü yayınlarmısın tşkler

• O
              Offliner
              last edited by

Adem bey lightsquid olayımız artık çalışıyor uygun bir zamanınızda msnden dosyaları gönderebilirim…

En güzel nota FA

• E
                efabilism
                last edited by

çok tşkler ellerinize saglık sabırsızlıkla bekliyoruz kolay gelsin

• O
                  ozanus
                  last edited by

Sağol emek vermişsin, formunda upload özelliği var onu kullanabilirdin.

Şu konuyu inceleyebilirsiniz.
                  http://forum.pfsense.org/index.php?topic=15402.15

Bunu kullanabilirsiniz, bazı sıkıntıları var raporlama mantığına dayalı olarak fakat kücük networklerde raporlama için iş görecektir.
                  http://www.adrienbourget.com/wp-content/uploads/2010/05/ip2name.zip

@Offliner:

Evet arkadaşlar mümkün yaptım test ettim çalışıyor :) isteyenler pm den yada msnden ulaşabilirler
                  offliner@windowslive.com

Neden burda paylaşmıyorsun diyen arkadaşlara sözüm :)))) dosyaları koyacak sunucu bakma zamanım olmadu rapid den nefret ediyorum….
                  kolay gelsin

Ps: En güzel nota FA....

• O
                    Offliner
                    last edited by

evet adrien in yaptığı iyi bir iş fakaat içindeki eksikleri tamamlarsanız :)

En güzel nota FA

• O
                      ozanus
                      last edited by

Söyle tamamlayalım eksiklikleri !

• O
                        ozgur.ozdemir
                        last edited by

Merhaba arkadaslar. Captive portal kullanıcılarına göre rapor alabiliyorum ama bilgisayarı yeniden başlattığımda geçmiş loglarda sadece IP adresleri çıkıyor. Kullanıcı isimleri görünmüyor. 1.2.3 Kullanıyorum.

Teşekkürler.

• J
                          josjosjos
                          last edited by

Merhaba arkadaşlar. ben bu verilen linktekileri uyguladım ancak Services: Proxy server Report(LightSquid) -> Settings' ten IP resolve method (future)' u Captive Portal seçmeme rağmen raporlama alamıyorum. IP resolve method (future)' u IP ye çektiğimde görüyorum o ana kadar o IP ile gittiği bütün siteleri görebiliyorum ancak Captive Portada kesinlikle göremiyorum. bir çözüm üretebilirmiyiz buna ?

• E
                            efabilism
                            last edited by

merhaba squid 2.7.9_3 versiyonunda çalışmıyor arkadaşlar çözüm bulan varmı

• B
                              bsenguler
                              last edited by

arkadaslar ben ip2name'i bilgisayar iplerini isim atıyorsunuz o şekilde biliyorum,bu gercekten captive portaldaki kullanıcılara göre mi raporlama yapıyor,misal 3 tane makinan var 20 tane kullanıcı oluşturdun bu ayrı ayrı 20 kullanıcınında raporlarmasını yapabilir mi?

• Y
                                yakinci
                                last edited by

Arkadaşlar squid-2.7.9 versiyonu perl 5.10.1 versiyonunu kullanıyor.

setenv PACKAGESITE ftp://ftp.freebsd.org./pub/FreeBSD/ports/i386/packages-7.3-release/Latest/
                                pkg_add -r p5-TimeDate
                                pkg_add -r p5-Time-Local

işlemini yaparsanız çalışacaktır.

• First post
                                  Last post
                                Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.