Pfsense Squid Proxy ve icerik filtre
-
Arkdaslar pfsense uzerinde proxy calissa bile icerik filtreleme calismiyor acaba icerde baska bir cihaza squid ve icerik filtreleme kursak ve pfsense ye gelen web isteklerini vs bu cihazin uzrindeki proxyden gecmesini istesek ?
-
debian kullanabilirsin sanırım dediğin üzre :=)
-
Arkdaslar pfsense uzerinde proxy calissa bile icerik filtreleme calismiyor acaba icerde baska bir cihaza squid ve icerik filtreleme kursak ve pfsense ye gelen web isteklerini vs bu cihazin uzrindeki proxyden gecmesini istesek ?
sorunsuz olarak çalışmakta. ilgili topikleri inceleyiniz.
http://forum.pfsense.org/index.php/topic,8417.0/topicseen.html
uG.
-
debian kullanabilirsin sanırım dediğin üzre :=)
Neden debain kullaniyimki freebsd de bunu yapmak varken freebsd secmediki amac zaten openbsd nin packet filteri kullanabilmek pf deki kurallari vs leri daha hizli ve kolay kullanabilmek icinde pfsense kullaniyorum zaten.
debain deki iptables vs ye gore openbsd deki pf yi kullanmak daha mantikli.
Squid konusundada firewall kurallari ile birlikde squid dende ayni sekilde kolay bir yonetim arayuzu ve pratik kullanabilmek icin bir arayuz lazim yani amac olaylari olabildigince kolaylastirmak.yoksa debaine gelene kadar firewall ve proxy konusunda hemen hemen ayni debain in squid veya firewall konusunda bir arti getirebilecegini sanmiyorum sonucda hepsi ayni kapiya cikiyor ama openbsd tabanli sistemlerin pf si var.Not:Debian i kotulemiyorum sadece bu tip bir istekde diger surumlerden fazla bir getirisi olacagini sanmiyorum demek icin yaziyorum.