Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Firewall da rulae ayarları hk.

Turkish
    3
    6
    4.9k
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • F
      futureng
      last edited by

Merhaba.
      Local ağımda web server bir makinam var. dışarıdan gelecek olan FTP ve HTTP isteklerini bu makinaya yönlendirmek istiyorum nasıl yapabilirim?

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • E
        efabilism
        last edited by

nat kısmından 21 ve 80 portlarını web server ipsine yonlendirmeniz yeterli olucakdır.

• F
          futureng
          last edited by

WAN için olan ayarlar doğru çalışıyor. AMA LAN için olanlarda sıkıntı var.
          Kurulumla birlikte default olan gelen:

• LAN net  *    *  * 
            şeklindeki kural bütün lanlaraın bütün portlarına izin veriyor. O kuralı kaldırmazssam yazdığım diğer kurallar geçersiz oluyor. Ama kaldırınca da bütün LAN nın interneti gidiyor. Çözemedim maalesef.
          • E
            efabilism
            last edited by

mrb uzakdan erişime aç bakalım birlikte istersen ben bikaçkez denedim çalışıyor

• H
              hellboy
              last edited by

Selam.Bu rule kalması lazım yoksa nete çıkamazsın biliyosun.Yaptığın rule Lan net rule nun üzerinde olması gerekebilir.Bence sen rule yanlış olusturuyorsun.Rule oluşturmayı öğren.Forumda resimli olarak var.Kolay gelsin.

• E
                efabilism
                last edited by

21 ve 80 portunu nat yaparken en alt kısımda bu nat için otomatik olarak firewall rule oluştur işaretli ise herhangi bir işlem yapmadan çalışması gerekiyor .
                not:pfsense bridge mod damı yok nat moddamı çalışıyor.

• First post
                  Last post
                Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.