Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Kullanicilar SquidGuard'i geciyor

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    8 Posts 5 Posters 7.6k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • B
      bahattin
      last edited by

merhaba.

pfsense 1.2.2 & squid & squidguard kurulu sistemde.

ayarlari yapip internete cikmak istedigimde engellenenler sayfalara da kullanicilar ulasabiliyor.
      arastirmam sonucu problemin squidguardda olmadigini farkettim.

tarayici baglanti ayarlarina proxy sunucu adresi ve portunu yazdigim zaman sayfalar engellenebiliyor. yani istedigim oluyor.
      fakat tarayiciyi otomatik ag gecidinden proxyden ciksin diyince olmuyor. yani squidguard calismiyor gibi gozukuyor.

daha sonra pfsense lan ip'sini ve kendi ip'mi farkli bir ip grubu yapinca ornegin ilk ip grubum 192.168.0.x idi daha sonra 192.168.1.x yaptim.
      bu defa hem tarayici baglanti ayarlarini otomatik yapinca da engelledi manuel yapinca da engelledi.

olayin ayni LAN'da internet cikisinin hem pfsense hem de farkli bir modem veya proxy varsa tarayicilar ona veya ona yoneliyor diye dusunuyorum.

yani ozetlersem; LAN'da hem pfsense hemde farkli bir modem veya proxy sunucusu varsa tarayicilar digerini secebiliyorlar. dolayisiyla squidguard calismiyor gibi gozukuyor. bunu shell'de masquerade gibi bir kodla mi halletmek gerekiyor.

bazi yerlerde okumustum firefox ta squidguard calismiyor diye. belki de sebebi budur.

www.hwturk.com
      Teknocik Yazılarla Dolu Site

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • B
        bahattin
        last edited by

anladığım kadarıyla problem 1.2.2'den kaynaklanıyor.
        1.2 yüklü olan sistemde problem yok.

www.hwturk.com

• E
          efabilism
          last edited by

proxy server da transparant proxy aktifmi aceba aktif ise

default kısmındaki ayarlamalarınız nedir bilgi verebilirmisin

• B
            bahattin
            last edited by

evet. aktifti. problem 1.2.2'den kaynaklanıyormuş. 80 portuna gelen istekleri 3128'e dolayısıyla Squid ve squidguard'a yönlendirmiyordu.

1.2 (eski) versiyonu yükleyince düzeldi.

www.hwturk.com

• E
              eskicioglu
              last edited by

arkadaslar UltraSurf ile butun kısıtlamaları deliyor. Onlemi icin client tarafında Mcafee Antivirus Yazılımı ile Registry Blocking özelligini kullanarak durumu kurtardım. Baska bir yolu ise snort ile engelleyebilirsiniz. Ama programa ait imzanin olmasi gerekiyor.

• M
                moonspelled
                last edited by

1.2 'yi nereden bulabilirim? Ben de Squidguard'la ilgili çok dertliyim… 1.2.2 yüklü bende de.  ::)

• I
                  ispfsn
                  last edited by

Ultrasurf  ,içerik kontrol programlarını geçmek için 443 portunu kullanan bir solucan ,yerel makineyi proxy sunucu yapıp belli başlı ip adreslerine (10-15 tane) yönlendiriyor. Bu nedenle tek çözüm bu programın kullandığı bağlantı iplerini bloklamak , ya da 443 portu bloklayıp sadece beyaz liste adreslerine izin vermek aksi halde önlenmesi imkansız.

• E
                    eskicioglu
                    last edited by

Dediğim gibi ben pfsense tarafında yapmıyorum Squid icinde bir kac satır yazdım birde client tarafında ultrasurf exe nin registry de yazmasını engelledim kesin ve temiz çözüm.

• First post
                      Last post
                    Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.