Yeni hdd ve loglama
-
merhaba arkadaşlar pfsense üzerine 2.disk takıp squid loglamasını 2.diske yaptıran veya deneyen varmı şimdiden tşkler
-
pfsense kurulu olan makineye 2. diski takıp formatladım daha sonrada /etc/fstab olsa gerek oraya mount ediip squid loglarınıda conf dosyasında bağladığım diski gösterince çalıştı
-
mrb diski tek parca olarak hangi komutla formatladın tşkler
-
istersen takaçağın diski başka bir pc ye tak pfsense yükleyecekmiş gibi format aşamasına kadar gel format bittikten sonra tak bende öyle yapmıştım. bir pfsense diski formatlarken formatlama ekranında komutuda gösteriyor diye hatırlıyorum.
-
Logical Volume Manager (LVM) Kullanabilirsin hocam. LVM ile iki diski online olarak bir partition haline getirebilme imkanına sahipsin. İyi çalışmalar.
-
Selamlar,
Bugün benimde ihtiyacım oldu, pfSense'de sysinstall olmadığı için komut satırından bsdlabel ile hallettim.
http://www.freebsd.org/doc/en/books/handbook/disks-adding.html adresinde dökümana göre bsdlabel kullanarak yapmanı öneririm. -
merhaba bende aynı linkden sorunu hallettim şuanda squid loglarını oraya kayıt edebiliyorum tşkler