Pfsense config imaj
-
Şuan sistemimde kurulu ve gayet stabil çalışan bir pf'im var ve bazı nedenlerden dolayı bu sistemi şirket bünyesindeki diğer kuruluşlarada kurmam icap ediyor ve her kuruluşa ayrı ayrı kurmak yerine şuan kullandığım sistemi bir şekilde oraya imaj olarak kurabilirmiyim..
-
imajı tam bilmiyorum, donanımınızın zaten birebir eş olması gerekecek her makinede.
eğer çözüm bulamaz iseniz.
hepsine kurulum yapıp (ki 5 dakikadan fazla sürmüyor), mevcut sisteminizden aldığınız konfigürasyon backup'ını onlara restore edin. -
imajı tam bilmiyorum, donanımınızın zaten birebir eş olması gerekecek her makinede.
eğer çözüm bulamaz iseniz.
hepsine kurulum yapıp (ki 5 dakikadan fazla sürmüyor), mevcut sisteminizden aldığınız konfigürasyon backup'ını onlara restore edin.evet tuzsuzdeli dostum zaten kurulum 5dkk falan sürüyor mevcut çalışan sistemdeki bütün ayarlarını backup alıp sonra backuptan geri dönüş yapılırsa imajlanmış gibi olacaktır :) en azından sıkıcı bir windows kurulumu gibi uzun ve driver yükleme sorunu yok :D:D:D :P 8)
-
Clonezilla programı norton ghost benzeri bir program ve çok başarılı bu programı kullanarak alınmış imajı başarılı bir şekilde
diğer bilgisayarlara aktarabilirsiniz.
http://clonezilla.org/bu program ile basit bir şekilde flash diskinize ya da harici diskinize imaj alıp yeni pc ye aktarabilirsiniz..