Captive portal
-
merhaba arkadaşlar sistemde captive portal aktif edip herkese bir user açtım kişiler nete o user ve password ile giriş yapabiliyorlar fakat lightsquid ile proxy report loglarda ip yerine isim görünmesini nasıl yapabilirim deneyen arkadaşlar varmı kolay gelsin
-
merhaba, dediğini denemedim ama ben başka bişi sorcam. captive portal da sadece şifre ile giriş nasıl yapılır biliyormusun? kullanıcı adı sormasın…
-
captive portal da o şekilde bir yapı varmı bilmiyorum.
-
login sayfasının koduna standart bir user eklersin, simultane login'i (aynı user'ın 1 defadan fazla giriş yapabilmesi) açarsın, o user'ın şifresiyle herkes giriş yapabilir.
-
merhaba arkadaşlar sistemde captive portal aktif edip herkese bir user açtım kişiler nete o user ve password ile giriş yapabiliyorlar fakat lightsquid ile proxy report loglarda ip yerine isim görünmesini nasıl yapabilirim deneyen arkadaşlar varmı kolay gelsin
Lightsquid'de Ip Resolve Method olarak DNS seçerseniz istediğiniz olur.
-
mrb o alanı seçtim ama olmadı siz denedinizmi o kısmı hiç
-
mrb o alanı seçtim ama olmadı siz denedinizmi o kısmı hiç
Ben o şekilde sorunsuz kullanıyorum,
Ancak şimdi aklıma geldi, biz DNS olarak kendi networümüzdeki bir makineyi kullanıyoruz. Bu makine hem internetteki hem de localdeki IP'leri makine ismine çözüyor.
Siz de local DNS server yoksa, çalışmayabilir. -
peki sizdeki captive portal kullanıcılarını nerden sorgulatıyorsunuz.local user kullanmıyorsunuz ozaman
-
peki sizdeki captive portal kullanıcılarını nerden sorgulatıyorsunuz.local user kullanmıyorsunuz ozaman
Ben bu söylediklerimi, ilk sorulan "lightsquid ile proxy report loglarda ip yerine isim görünmesini nasıl yapabilirim" sorusuna cevaben yazdım.
onun captive portal ile bir alakası yok.
proxy log ve lighsquid loglarına her halükarda IP yazılır. Ancak raporlarda IP'yi makine adına çözabilirsiniz.
Bizdeki sistemde, kullanıcıların IP aldığı DHCP sunucu, localdeki DNS sunucusuna da bu kayıtları attığından, Lightsquid'de Ip Resolve Method olarak DNS seçince, raporlarda local makine adları görünebiliyor.
Eğer siz, makine adı değil de kullanıcı adı görmek istiyorsanız o nasıl yapılır bilmiyorum, captive portal kullanmıyorum.