Verilerin tarih damgasıyla damgalanması
-
Merhaba, internet toplu kullanım amacıyla müşterilerimize sunuyoruz. 5651 yasası gereği de tüm kayıtları (DHCP LOG v.b.) 1 yıl saklamamız ve bu verileri tarih damgasıyla da damgalamak gerekiyomuş. 1 sene saklamayı anladım da tarih damgasıyla damgalamak ne demek?
-
Konu hakkında guzel bir cozum var fakat ucretli mail atarsanız yardımcı olabilirim.
-
http://www.tib.gov.tr/IP_log_imzalayici TIB in yazdığı programı kullanabilirsiniz ?…
-
o sitede örnek bir log dosyası var. orda yazan hangi ip hangi tarihte saat kaçta hangi MAC ile sisteme bağlanmış ı gösteriyor. zaten DHCP logları da bu şekilde. ozaman dhcp logları tarih damgasıyla damgalanmış diyebilimiyiz.
-
o sitede örnek bir log dosyası var. orda yazan hangi ip hangi tarihte saat kaçta hangi MAC ile sisteme bağlanmış ı gösteriyor. zaten DHCP logları da bu şekilde. ozaman dhcp logları tarih damgasıyla damgalanmış diyebilimiyiz.
Diyemeyiz, Çünkü tib'in verdiği program dosyayı imza dosyasıyla birlikte başka bir klasöre gönderiyor. İmza dosyası ve log dosyası birbirine bağlı oluyor. Aynı programla imza doğrulaması da yapılabiliyor
-
mrb arkadaşlar burda bazı hazır scriptler var bunlarla manual yapanlar olmuş bilginize bende denicem
www.bidb.odtu.edu.tr/5651/Zaman_Damgasi-Web_Loglari.pdf -
Vallaha ne yalan öylim şahsen linux server üzerinde squid ve onun raporlamalarını kullanıyorum. Bir çok kez geldiler kontrole vsvs. durumlarına hiçbir şekilde eksik birşey bulamadılar. Hatta tebrik de ettiler.
Sistemimi biraz açayım size. Pfsense ile firewall, arkasında bulunan linux ile de içerik filtre squid ve raporlamaları uyguluyorum…
-
Tib in de kendi sitesinde yayınladığı bir onaylı ürün var. Antikor www.epati.com.tr Bu firma geliştirmiş olduğu bir raporlama. Tavsiye ederim.