Zyxel ile pfsense arasında ipsec baglantısı
-
ben guzel bir dokuman hazırlar atarım buraya su an bende 8 bolge calisiyor VPN uzerinde SIP Server kullanıyorum tum noktalarda ip telefon ve pap2t cihazları kullanarak aramızda bedava konusuyoruz. bir kac gun sonra atmıs olurum.
çok makbule geçer sayın eskicioğlu
-
sayın eskicioğlu
bende bekliyorum dökümanı :)
-
tamam basliyorum hemen hazırlamaya :)
-
Basitçe firmamda bulunan yapıya yakın bir çizim yaptım. Aşağıdaki şemaya göre PFsense te IPSEC VPN ayarlarını hazırlayıp göndereceğim.
-
Kusura bakmayın aynı zamanda destek veriyorum. 20 dakikada ancak bu kadarını hazırlayabildim.
ilk öncelikle merkezimizi ayarlıyoruz. aşağıdaki resimlere göre kendinize göre uyarlayıp kaydedin.
Daha sonrada bölgenize veya evinizdeki Zyxel modemin ayarlarını aşağıdaki resimlere göre yine kendinize göre ayarlamanız gerekiyor.
Resimlerde ayrıntıya girmedim sormak istediginiz bir şey varsa cevaplarım.
-
Kimse begenmedi galiba :)
-
ellinize sağlık loom
Çok güzel bir paylaşım olmuş
-
ellerine sağlık çok güzel olmuş ama bende gariptir. pfsense tarafından şube bölgesine erişebiliyorum ping atıyorum ama ordan bıuraya erişiemedim istek zaman aşımına uğradı diyor. ve ayrıca ben dışarıdan pfsense in arayüzüne nasıl girerim yardımcı olursanız sevinirim.
-
sanırım ipsec işlemlerinden sonra rule oluşturmamışsınız onu bir kontrol edin paylaşım için çok tşkler
-
efabilism arkadasin dedigi gibi Firewall da IPSEC bolumunde ayar yapmanız lazım