Pfsense uzak masaüstü (ıp kısıtlamalı)
-
Pfsense'de uzak masaüstü bağlantıyı ayarlayabiliyorum fakat benim istediğim şu heryerden benim bilgisayarıma bağlanılmasını istemiyorum sadece 88.xx.yy.zz ıp'si bağlansın bunun dışındaki ıp'ler bağlanamasın istiyorum çok uğraştım ama bir türlü bulamadım acil yardımlarınızı bekliyorum….
-
mrb nat işlemini yaptıkdan sonra wan rule kısmına gidip ordaki source kısmına ip girmen yeterli olur
-
Söylediğiniz şeyi biraz daha açarmısınız ben biraz acemiyim de bu konuda mümkünse resimli bir anlatım yaparsanız çok sevinirim
-
selam
uzak masaustu acmak icin sanirim nat tanimi yaptin ve su an calisiyor.
Belirli ip lere acmak istiyorsan;
Firewalls > Rules a geliceksin. orada senin terminal server icin kuralini edit diyip source kismina Single Host or alias i secip baglanacak olan kisinin ip adresini yazicaksin.
kolay gelsin.
-
Cevap için teşekkürler sayın sdincsoy dediğinizi yaptım fakat belirlediğim ıp dışında diğer ıp'lerlede uzak masaüstü bağlantı sağlanıyor yani istediğim şey tam olarak olmadı dediğiniz gibi firewall–->rules tıkladım ve ordan da tanımladığım uzak masaüstünü editleyip benim evdeki bilgisayarımın wan ıp sini tanımladım sonra modemimi kapatıp yeni bir wan ıp aldım onla bağlanmayı denedim ve gene uzak masaüstü bağlandım bu pfsense'nin bir bug'ımı yoksa biryerlerde bir eksiklik mi var çözemedim
-
ben bu kismi denemedim ancak bu sekilde calismasi lazim. yani source ip (kim baglanicaksa onun ip si) tanimladi isen sadece onun baglanmasi lazim.
bir ara deneyip sana screenshot lari gondereyim. (vakit buldugum en kisa zamanda) :)
-
Cevap için teşekkürler sayın sdincsoy dediğinizi yaptım fakat belirlediğim ıp dışında diğer ıp'lerlede uzak masaüstü bağlantı sağlanıyor yani istediğim şey tam olarak olmadı dediğiniz gibi firewall–->rules tıkladım ve ordan da tanımladığım uzak masaüstünü editleyip benim evdeki bilgisayarımın wan ıp sini tanımladım sonra modemimi kapatıp yeni bir wan ıp aldım onla bağlanmayı denedim ve gene uzak masaüstü bağlandım bu pfsense'nin bir bug'ımı yoksa biryerlerde bir eksiklik mi var çözemedim
Bizdeki ayarlar
.
.rule(MS RDP Remote):
source=212...* dest=192.168.. Allow
.
.
.
.
.
rule(private networkler için block):
source=RFC 1918 networks dest=* Block
rule (block all):