[Çözüldü] ip bazında MSN filtreleme.
-
Evet sonunda bir yöntem buldum ve çözdüm sizinle paylaşayım.
Birtane makina belirledim.Ve msn açıp. Pfsenseden bu makinanın ip sindeki gelen-giden paketleri capture ettim. Msn bağlantısının hangi iplere gittiğini gözlemleyerek bir ip listesi çıkardım, ve bu ipleri block ladım. şu an girmiyor.
Bu yöntemin şöyle bir eksi noktası var: MSN sistemi bu ipleri belli zaman aralıkları ile değiştirebilir. Sizde bunu gözlemleyip ip listenizi yenilemek zorundasınız.
Önerilerinizi bekliyorum.
-
Bir çözüm daha buldum. Arkadaşlar. "imspector" paketi yüklenip aktif yapılırsa "msn yasaklama" makalesindeki kurallar çalışmıyor. Ama disable edilirse çalışıyor. Sanırım problem bundan kaynaklanıyor.
[Bu arada bu başlığı yaklaşık 300 kişi okuyor ve kimse bir yorum da bulunmuyor. Çok ilginç..]
-
merhaba ben okudum deniyorum:) bilgi için tşkler
-
Çözüldü diyosunuz da gene bir eksiklik var msn'i yasaklıyosunuz bu seferde msn kayıtlarını tutamıyosunuz.
Hem msn'i yasaklıyan hemde msn kayıtlarını tutacağımız hatasız bi pfsense sürümü yok mu ? -
**tam çözen varsa ip bazında msn yaasaklama bana açıklamasını yazabılırse cok sevınırım
mustafa@bilisimsistemi.com ACİLİYETİ VAR**
-
**tam çözen varsa ip bazında msn yaasaklama bana açıklamasını yazabılırse cok sevınırım
mustafa@bilisimsistemi.com ACİLİYETİ VAR**
bu sıtede paylasım denılen bırsey yok arkadaslar
ıp bazında msn cozuldu dıyorlar kımse soylemıyor kımse bılmıyor demıyorum KIMSE SOYLEMIYOR DIYORUM SOYLEMEK ISTEMIYORLAR DAHA DOGRUSU OGRENMENIZI ISTEMIYORLAR :s EGER KAYNAGI VERMIYCEKSENIZ YARDIMCI OLMUYCAKSANIZ BU FORUM SITESINI SUS DIYEMI ACTINIZ ????
-
Kendi kullanmış olduğum pfsense teki ayarların ss lerini koyuyorum buraya, umarım yardımcı olur. burada kullandığımız sistem, belirlediğimiz ip ler msn kullanabiliyor, diğer herkes kullanamıyor. kullanamayan diğer herkes imo gibi web üzerinden çalışan msn leri kullanabiliyor ama bunu daha engelleyebilmiş değilim.
-
**ÇOK TEŞEKKUR EDERİM ELLERİNİZE SAĞLIK
BU LİSTEYİ GÖRDÜKTEN SONRA ASIL MANTIGI ANLADIM
BUTUN TRAFIGI KAPATIYORSUNUZ …SONRA MSN PORTLARINA BLOK KOYYORSUNUZ
SONRA EN USTTEN ASAGIYA DOGRU KURALLAR GECERLI OLDUGU ICIN EN USTE ADMINS MSN ACABILENLER OLUYOR DIREK MSN ACIYOR YUKARDAN ASAGA DOGRU GELIRKEN ADMINS MSN PORTLARIDA IZINLI OLDUGU ICIN GIRIYOR AMA DIGER IP NOYU ALANLAR IZIN VERILMEDI ICIN MSN MESSENGERI ACAMIYOR ÇOK YARARLI OLDU ÇOK TSK ALLAH RAZI OLSUN** -
burda oluşturduğunuz admins ve normal portların açılımını verirmisiniz
kendim oluşturduğum kurallarda izin verilen msn aliases i yukarı taşıdıktan sonra yasaklı olması gereken ip ler de msn ye bağlanıyor.
acil yardım gerekli
msn:
selim_guner2000@hotmail.com -
Kuralların sırası da önemli unutma.
-
eyvallah çok saolasın ;D