Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Bandwidth Ayarlama

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    6 Posts 5 Posters 6.4k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • H
      hakeden
      last edited by

Kolay gelsin arkadaşlar. PfSense de networke bağlı makinaların bandwitlerini ayarlayabilirmiyiz. Bu ip 2Mb şu i 5Mb gibi.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • tuzsuzdeliT
        tuzsuzdeli
        last edited by

bu konu ile ilgili çok fazla seçeneğiniz var
        o yüzden öncelikle network yapınızdan bahsederseniz, detaylı yardım etme şansımız olur
        bir de yapmak istediğiniz sadece ip bazında kısıtlama mı ?
        çünkü atıyorum, ftp hızını tüm network için limitle, web sayfalarında hız limiti olmasın ama rar veya avi dosyaları indirilirken hız limiti şu kadar olsun gibi, çok geniş seçenekleriniz olacak.
        ya da http servisi en öncelikli servisimdir, smtp servisi ikinci önceliklidir vs gibi tanımlamalar yapabiliyoruz.
        tam yapıyı ve tam olarak istediklerinizi yazmanız bu açıdan önemli.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• E
          efabilism
          last edited by

merhaba Traffic Shaper seçenegini aktif edip ordaki seçeneklerden faydalanabilirsin kolay gelsin

• C
            cemonet
            last edited by

[= tuzsuzdeli link = topic quote author = 20449.msg105624 # msg105624 date = 1258364820]
            Bu konu ile ilgili çok fazla seçeneğiniz var
            o yüzden öncelikle ağ yapınızdan bahsederseniz, detaylı yardım etme şansımız olur
            bir de yapmak istediğiniz sadece ip bazında kısıtlama mı?
            Çünkü atıyorum, ftp hızını tüm ağ için limitle, hız limiti olmasın ama rar veya avi dosyaları indirilirken internet sayfalarında hız limiti şu kadar olsun gibi, çok geniş seçenekleriniz olacak.
            ya da http servisi tr Öncelikli servisimdir, SMTP servisi ikinci önceliklidir vs gibi tanımlamalar yapabiliyoruz.
            Tam yapıyı ve tam olarak istediklerinizi yazmanız bu açıdan önemli.
            [/ quote]

ftp hızını tüm ağ için limitle, hız limiti olmasın ama rar veya avi dosyaları indirilirken internet sayfalarında hız limiti şu kadar olsun gibi, çok geniş seçenekleriniz olacak.

bu kadar geniş seçeneği hangi yöntemlerle yaptımızı açıklayabilirmisiniz. Yeni sayılırı pfsenste

• E
              efabilism
              last edited by

merhaba Traffic Shaper seçenegi ile ip bazında yapamıyorsunuz die hatırlıyorum aktif ettiginiz özellikler tum networke uygulanıyor

• O
                ozanus
                last edited by

Squid paketini kurup , farklı uzantılara/dosya türlerine göre maksimum download/upload boyutu, maksimum download/upload hızı ve host başına trafik hızı set edebilirsiniz.

• First post
                  Last post
                Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.