• Categories
  • Recent
  • Tags
  • Popular
  • Users
  • Search
  • Register
  • Login
Netgate Discussion Forum
  • Categories
  • Recent
  • Tags
  • Popular
  • Users
  • Search
  • Register
  • Login

Yine FTP

Turkish
7
15
7.7k
Loading More Posts
  • Oldest to Newest
  • Newest to Oldest
  • Most Votes
Reply
  • Reply as topic
Log in to reply
This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
  • V
    vgumus
    last edited by Nov 17, 2009, 9:58 AM

Arkadaşlar mrb,

pfsense dmz tarafında bulunan ftp sunucuma local ağdan ulaşabililiyorum. Fakat dışarıdan modem üzerinde tcp/udp 20 ve 21 nolu port yönledirmelerini pfsense ye yaptım pfsense üzerinde ftp sunucuma port forwarding ile yönlerdimeleri yapmama rağmene ulaşamıyorum.
    Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
    • T
      tacim
      last edited by Nov 17, 2009, 2:59 PM

Arkadaşım forumda bir link buldum bi bak istersen

http://baudizm.blogsome.com/2008/08/20/allow-outbound-ftp-through-pfsense-firewall/

Kayaları delen damlaların büyüklüğü değil sürekliliğidir…

• T
        tacim
        last edited by Nov 17, 2009, 3:29 PM

Bende bi araştirim bulurbulmaz sana dönerim, bende freebsd üzerine proftpd kurmayı düşünüyorum

• T
          tacim
          last edited by Nov 17, 2009, 3:35 PM

Gerçi FTP ilgili baya bir sorun yaşayanlar vardı onlar sana benden önce yardım edeceklerdir diye düşünüyorum çünki pfsense arkasına ftp server kurmadım,

• E
            efabilism
            last edited by Nov 17, 2009, 4:59 PM

mrb ftp sunucu olayında bende sorun yaşamışdım aktif mod yada pasif mod şeklinde kuruluyor seninkisi sanırım 20-21 portlarını nat yapmana ragmen çalışmıyorsa pasif mod olabilir eger öyle ise ayarlardan onu aktif mod yapmanı tavsiye ederim

• U
              ugur
              last edited by Nov 18, 2009, 1:14 PM

(boş, işaretli değil)

ve

http://doc.pfsense.org/index.php/FTP_Troubleshooting

-
              Ugur.

• E
                efabilism
                last edited by Nov 20, 2009, 7:16 AM

pasif mod ise orda portlar vardır zaten o portları senin 20 ve 21 olarak değiştirmen gerekiyor bu şekilde hatırlıyorum

• O
                  ozanus
                  last edited by Nov 23, 2009, 9:23 PM

LAN-WAN arayüzlerinde "FTP Helper" seçeneği mevcut. Bu seçeneği kullanabilirsiniz …

• U
                    ugur
                    last edited by Nov 27, 2009, 3:51 PM

vgumus

http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=en&tl=tr&u=http%3A%2F%2Fdoc.pfsense.org%2Findex.php%2FFTP_Troubleshooting

ps. biraz garip bir çeviri ama pek te karışık değil yapılacaklar.

-
                    Ugur.

• T
                      tacim
                      last edited by Nov 29, 2009, 7:39 PM

Bende şimdi Proftpd kurulumundan sonra aynı sorunla karşılaştım
                      Lan tarafında ftp girişte sorun yok ama dışardan ftp girmeye çalıştığımda kullanıcı adı ve şifre soruyor kullanıcı adı ve şifreyi doğru yazıyorum ama giriş yapmıyor, Yardımlarınızı bekliyoruz…

• E
                        efabilism
                        last edited by Dec 1, 2009, 2:34 PM

Merhaba interface alanında WAN kısmına girip FTP Helper    Disable the userland FTP-Proxy application  bu seçenegi iptal edip denermisin

• T
                          tuzsuzdeli
                          last edited by Dec 2, 2009, 1:37 PM

@vgumus:

Yokmu arkadaşlar şu ftpyi çözemeye yardımcı olacak birileri

sırasıyla yapınız

-interfaces - wan menüsüne girin. en aşağılarda "Disable the userland FTP-Proxy application " işaretli olmayacak
                          -var ise interfaces - opt1 menüsüne girin. en aşağılarda "Disable the userland FTP-Proxy application " işaretli olmayacak
                          -interfaces - lan menüsüne girin. en aşağılarda "Disable the userland FTP-Proxy application " işaretli olmayacak
                          bunların her birini yaptıktan sonra "save settings" ve "apply" yapın

-firewall menüsünden rules'a girin. LAN tabında, en tepede olacak şekilde şu kuralı ekleyin.

action: Pass
                          interface : LAN
                          proto : TCP
                          Source : Lan subnet
                          Destination : single host or alias address : 127.0.0.1
                          Destination Port Range : from:8000 to 8030
                          Gateway : Default
                          Description : Ftp baglanti sorunu icin firewall kurali

bunu da kaydedip, apply changes yapın

ftp programınızı açıp bir ftp sitesine bağlanın. eğer olmadı ise, ftp programında bağlantı şekli olarak PASV modu seçili değildir. o modu seçin
                          olacaktır.

Sonucu buraya yazarsanız iyi olur, pek çok arkadaşın ortak problemi bu. Ben bu şekilde çözdüm ve kullanıyorum. Eğer herkesin derdini çözüyorsa, bunu yeni bir başlıkta ekran görüntüleriyle filan daha detaylı paylaşırız.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• T
                            tuzsuzdeli
                            last edited by Dec 3, 2009, 6:18 AM

@vgumus:

Merhabalar sorunu galiba yanlış anlattım,
                            dediğiniz kuralı daha önce eklemiştim local den dmz tarafında bulunan ftp sunucuma o şkeilde ulaşabiliyorum.

sorun dışarıdan dmz tarafında bulunan ftp sunucumu ulaşamıyorum. dmz tarafında çalışan ftp sunucusu proftp

hmm o konuda tecrübem yok
                            ama yöntemler şöyle : http://doc.pfsense.org/index.php/Howto_setup_ftp_server_behind_pfsense

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• E
                              efabilism
                              last edited by Dec 5, 2009, 4:31 AM

merhaba dışarıdan ftp sunucunuza ms-dos ortamından ftp komutu ile baglanmayı denermisiniz eger sonuc pozitifse sorun pfle ilgili degildir.

• I
                                ilkert
                                last edited by Dec 14, 2009, 1:02 PM

Sayın arkadaslar bu konuda yardımcı olacak birisi yokmu ? Benim pfsense sürümünde ftp helper yok bunu nasıl bulabilirim ? Eğer bunu cozersem ftp işinide çözmüs olacagım ?

SOME MEN ARE BORN TO BE HEROES

• First post
                                  Last post
                                Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.