Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

WEB SITE CACHING???????

Turkish
    3
    7
    4.5k
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • N
      Ntldr_missing
      last edited by

Merhabalar herkesin yeni yılını kutlarım

Arkadaşlar ISA server kullananlar bilirler Web site caching özelliğini ben şuan pfsense v1.2.3 release kullanıyorum  yapmak istediğim tam olarak
      diyelimki günlük standart sık ziyaret edilen Web siteleri var bu siteleri belirli aralıklarla firewall siteye gidip siteyi kendisine yükleyecektir
      misal kullanıcı o siteye gitmek istediği zaman firewaal kendi harddiskinden açacaktır eğer sitede değişen yerler var ise kullanıcıyı o esna
      internete çıkartıp ordan açacaktır buda bi nevi int. bandwithini çok fazla kullanılmamış oalcaktır örneğin gazete siteleri banka siteleri vs vs 
      şeklinde.

Teşekkürler iyi çalışmalar.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • O
        ozanus
        last edited by

Selam,
        Squid paketini kur onun cache özelliği var.

• N
          Ntldr_missing
          last edited by

@ozanus:

Selam,
          Squid paketini kur onun cache özelliği var.

Squid+SquidGuard+LightSquid paketlerini kullanıyorum fakat benim yapmak istediğim belirleiğim siteleri 
          belli saatlerde firewall siteye gidip download edecek kullanıcı o siteye ulaşmak istediğinde 
          int. çıkmadan firewallın cachinden açacaktır bu durum int. bant genişliğimizi gün içerisindeki
          trafiği baya bir azaltmış oluruz tam olarak yapmak istediğim kurgu bu
          saygılar. 

• tuzsuzdeliT
            tuzsuzdeli
            last edited by

squid bu dediğinizi yapar.
            sizin dediğinizi gibi belli saatlerde siteyi offline'a alması zaten badwidth açısından sağlıklı bir yaklaşım değil
            siz sitenin 1000 sayfasını indireceksiniz ama kullanıcılar belki sadece 2 sayfasına bakacaklar. o da güncel olmayacak
            siz squid'i kullanın gönül rahatlığı ile :)

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• N
              Ntldr_missing
              last edited by

@tuzsuzdeli:

squid bu dediğinizi yapar.
              sizin dediğinizi gibi belli saatlerde siteyi offline'a alması zaten badwidth açısından sağlıklı bir yaklaşım değil
              siz sitenin 1000 sayfasını indireceksiniz ama kullanıcılar belki sadece 2 sayfasına bakacaklar. o da güncel olmayacak
              siz squid'i kullanın gönül rahatlığı ile :)

üstad sayfaların kaplıyacağı yerin boyutu ile sorunum yok makinede 2GB ram 250gbdisk p4 2,8 cpu var caching kurgusunu gün içerisinde iş amaçlı kullandığımız  belirli siteler var onları caching etsin yeter yada artık ne varsa :) abarttimmi :)

• tuzsuzdeliT
                tuzsuzdeli
                last edited by

hayır yanlış anlattım
                benim söylediğim şey, harddiske indirilen veri için yer sorunu değil.
                o veriyi harddiske indirirken harcayacağınız bandwidth.
                oradan 100 brim veri çekeceksiniz, ama aslında sadece 5-10 birime ihtiyacanız olcak muhtemelen.
                squid'in algoritmaları çok başarılıdır.
                detay verirseniz yardımcı olabiliriz ama bence hiç bu kadar detaya girecek kadar kendinizi yormayın.
                web sitelerinde static obejeler var dinamik objeler var, siz siteyi offline alacaksınız ama bu sefer dinamik objeerdeki güncelliği kaybedeceksiniz vsvs.
                :)

dediğim gibi ben nasıl yapıldığını bilmiyorum

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• N
                  Ntldr_missing
                  last edited by

@tuzsuzdeli:

hayır yanlış anlattım
                  benim söylediğim şey, harddiske indirilen veri için yer sorunu değil.
                  o veriyi harddiske indirirken harcayacağınız bandwidth.
                  oradan 100 brim veri çekeceksiniz, ama aslında sadece 5-10 birime ihtiyacanız olcak muhtemelen.
                  squid'in algoritmaları çok başarılıdır.
                  detay verirseniz yardımcı olabiliriz ama bence hiç bu kadar detaya girecek kadar kendinizi yormayın.
                  web sitelerinde static obejeler var dinamik objeler var, siz siteyi offline alacaksınız ama bu sefer dinamik objeerdeki güncelliği kaybedeceksiniz vsvs.
                  :)

dediğim gibi ben nasıl yapıldığını bilmiyorum

Teşekkür ederim tuzsuzdeli arkadaşım bende çok araştırdım ama bahsettiğim şekilde bir özellik olsaydı daha iyi olurdu bilgileriniz için
                  tekrar teşekkürler 

iyi çalışmalar 
                  Güvenli günler :) 

• First post
                    Last post
                  Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.