Squid access log boyutu?????????
-
Arkadaşlar bir kaç gündür denk geliyorum Squid Access logunu silince düzeliyor log boyutu 250MB civarında olduğu zaman squid çooook yavaş aşırı yavaş çalışıyor bu yavaşlık networkteki bütün makinelerden hissediliyor ortamda pfsense üzerinden ortalama 50-60 arasında pc int. çıkış yapıyor :S log dosyasını silince gayet performanslı makine özellikleri P4 2,8 presscot cpu asus p4p800 anakart 1gb ram 80gb disk 2X asus gigabit eth. pfsense v1.2.3 RELEASE Squid+SquidGuard+LightSquid +Imspector+nmap paketleri kurulu daha önce karşılaşanlarınız oldumu?
Teşekkürler
-
Impspector Logları nerede toparlanıyor?
-
/var/imspector pathinin altında toplanıyor ama yapıda sadece 4 kişi MSN kullanma izni var :S Squid logu 250mb olunca çatlıyor :S ya silince düzeliyor sorun yada lan kartına bağlanan kabloyu çıkartıp taktığın zaman düzeliyor :S
-
Sistem yapını tam bilmemekle beraber eğer lan bacağına gelen kablo'yu çıkarıncada düzeliyor ise Acaba kullandığın switch ile alakası olabilir mi benim önerim elinde rockmount bi switch varsa onunla denemen..Veya sistemde herhangi bir virüs olabilir mi Ağı şişiren…
-
Ethernet kartlarını değiştirdim testte şuan bakalım Squid log 250MB'tı geçince yapacakmı aynı sorunu.
-
testin sonucunu en az sizin kadar merakla beklemekteyim paylaşırsanız sevinirim kolay gelsin iyi çalışmalar..
-
Arkadaşlar Sorunu çözmüş bulunmaktayım şuan için Squid Log Dosyasının boyutu 532mb civarında makinenin üzerinde takılı olan şuan
2X Asus NX1101 Ethernet kartı sorunsuz çalışıyor sorunlu çalışan kartlar ise 2X 3Com 3CR990-TX-97 marka modelinde. 3Com kartlarla 250mb sınırına geldiğinde direk hissediyorsun network çakılıyor :S yavaşlama ağırlaşma ooof aman aman ama şuan deli gibi çalışıyor asus kartlar başarılı çıktı ahtapotta tıkanma yok :)Yorumda bulunan bütün arakdaşlara teşekkürler saygılar…
Biliyorum dediğin an kaybetmeye başladığın andır.