Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Kurulum Sonrası Arayüz Ayarlamaları

Turkish
    6
    12
    6.9k
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • 4
      4Snake
      last edited by

Merhaba arkadaşlar ben pfsense yi kurdum fakat arabirimi hakkında biraz bocaladım nasıl mı ? mesela bağlıyorum çalışma gurubuna interneti vermiyor gibi. bu ara yüzü tanıtan bi döküman varmıdır ?

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • N
        Ntldr_missing
        last edited by

Lan ve Wan bacakları Bridge etmen gerek yalnız bu bacaklara vermiş olduğun ipler farklı sınıflarda olacak örn. lan=10.0.0.0/8subnet ise Wan=172.16.1.0/24 subnet gibi. bu şekilde int. çıkarlar ama wan bacağının subneti ile modemin subnet ve ipsi aynı sınıftan olacak.

• G
          Gopca
          last edited by

Bahsi geçen olay başıma gelmişti. İlk kurulumda bir türlü ağdaki bilgisayarlara internet veremedim…

Kurulumda Lan ve Wan ip tanımlamaları istiyor o ayarları şu şekilde yap...

Modem ipsi : 192.168.2.1

Sonra WAN ip adresine DHCP otomatik olarak ip veriyor istersen ellede verebilirsin benim şuandaki WAN ip adresim 192.168.2.6

LAN ip adresi olarakta 192.168.0.1 verdim. PfSense ilk kurulum sayfasına girip http://192.168.0.1 ilk kurulum işlemlerini yaptım

DNS : 195.175.39.40 / 195.175.39.39
          Saat ayarı : Europa/Istanbul
          Configure WAN Interface : DHCP

ve işlemler bittikten sonra ağdaki bütün bilgisayarların internete girebildiğini gördüm… Bu ilk ayarlara dikkat etmek gerekiyor...

• 4
            4Snake
            last edited by

bazı şeyler şimdi anlamlaştı :) saolun arkadaşlar

• G
              Gopca
              last edited by

yani önemli olan ağda kullanılacak ip adresi ile modemin kullanacağı ip adresi farklı olmak zorunda. modem 10.0.0.2 olabilir ama ağını 10.0.0.2 ile bağlatamazsın mecburen ya 10.0.1.2 kullanacan yada 192.168.0.1 veya 192.168.1.1 gibi kullanman gerekiyor… Sırf ağa internet veremedim diye silecektim pfsenseyi :) bunu öğrenince canavar gibi çalıştı...

• N
                Ntldr_missing
                last edited by

@Gopca:

yani önemli olan ağda kullanılacak ip adresi ile modemin kullanacağı ip adresi farklı olmak zorunda. modem 10.0.0.2 olabilir ama ağını 10.0.0.2 ile bağlatamazsın mecburen ya 10.0.1.2 kullanacan yada 192.168.0.1 veya 192.168.1.1 gibi kullanman gerekiyor… Sırf ağa internet veremedim diye silecektim pfsenseyi :) bunu öğrenince canavar gibi çalıştı...

mrb dostum aynı sınıftaki ipleri kullanabilirsin modem ve pfsense ve iç networkünde dahil olmask üzere fakat şöle bir sorun var hersey çalışıyor yalnız mail gönderirken mail içerisine ek bir dosya koyduğun zaman çakılıp kalıyor daima modem ve iç networkün ip aralığı farklı olması gerek zaten Lan üzerinden Wan bacağını Bridge ediyorsun haliyle farklı bloklardaki ipler birbirleriyle konuşabiliyorlar.
                saygılar

• tuzsuzdeliT
                  tuzsuzdeli
                  last edited by

Bridge ettiğinizde, loadbalance ya da failover özelliklerini kullanabiliyor musunuz ?

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• N
                    Ntldr_missing
                    last edited by

@tuzsuzdeli:

Bridge ettiğinizde, loadbalance ya da failover özelliklerini kullanabiliyor musunuz ?

Kardes 2X 8mbit baglanti loadbalance seklinde calisiyor ve pfnin lan bacagi wan bacagina bridge modda iken LB ayarlarını yapıyorsun ama LB tam performanslı çalışmıyor :S ne yazıkki :(

• tuzsuzdeliT
                      tuzsuzdeli
                      last edited by

@Ntldr_missing:

@tuzsuzdeli:

Kardes 2X 8mbit baglanti loadbalance seklinde calisiyor ve pfnin lan bacagi wan bacagina bridge modda iken LB ayarlarını yapıyorsun ama LB tam performanslı çalışmıyor :S ne yazıkki :(

Mantıklı bir yaklaşım gibi gelmedi bana.
                      Bridge ettiğinizde sadece tek hattı kullanıyor olmalısınız
                      Bridge etmeden denediniz mi hiç ?

• H
                        h.sonmez
                        last edited by

Acaba wan ile lan arayüzlerinin ip nolarını aynı blokta yapmak mümkün mü? Örneğin wan 192.168.1.2 lan :192.168.1.3 olabilir mi. Amaç Pfsense çökerse aradan çıkarıp hemen geçici olarak  arıza giderene kadar firewallsız çalışmak. Yani direkt olarak interneti vermek. birde 70 makineye de manuel ip verilmiş, fremerelay cihazın gateaway ip nosu değiştirilemiyor modem gibi. dolayısıyla böyle bir ihtiyaç var ne çözüm önerirsiniz?

• tuzsuzdeliT
                          tuzsuzdeli
                          last edited by

iki interface'i brdige yapmayı denediniz mi ?
                          ben hiç kullanmadım ama bu sizin aradığınız şey olabilir.

• B
                            b-yaz
                            last edited by

http://pfsense.trendchiller.com/transparent_firewall.pdf

bu doküman işini görebilir.

• First post
                              Last post
                            Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.