Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Uzak Masaüstü Bağlantısı ???

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    5 Posts 2 Posters 6.9k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • G
      Gopca
      last edited by

WAN IP : 192.168.2.1
      pfsense ip : 192.168.0.1

Ağımda bulunan ve 192.168.0.252 ip adresine sahip olan bilgisayara uzak masa üstü bağlantısı yapmaya çalışıyorum ama bir türlü olmuyor. Yaptığım ayarları size yazıyorum. Acaba nerede hata yapıyorum..

1. Airties modem üzerinde FireWall kısmından DMZ ayarlarına girip ip adresi olarak pfsense'ye verdiği ip adresi olan 192.168.2.6 adresini belirttim.
      2. pfSense'de Firewall/NAT kısmına gelip ekle diyerek;
      Interface : WAN
      External address : any
      Protocol : TCP/UDP
      External port range : 3389
      NAT IP : 192.168.0.252
      Local port : 3389
      Auto-add a firewall rule to permit traffic through this NAT rule işaretli

3. Uzak masaüstü gerçekleştirecek bilgisayardan internet ip adresim olan 78.XXX.XXX.XXX adresini yazıp Bağlan dediğimde Uzak Masaüstü Bağlantısı Başlatılıyor diyor ve sonrasında hata veriyor.

Nerede hata yapıyorum ?

Not: Rules altında WAN sekmesinde az önce oluşturduğum ayarın bir kopyası olduğu gibi durmaktadır ve tek başına durmaktadır başka ayar yoktur.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • G
        Gopca
        last edited by

Özür dilerim… hreşeyi normal yapmışım bir hata yok... yalnızca Kaspersky internet security kullandığımdan dolayı uzak masa üstü bağlantısı geldiğinde saldırı olarak algılayıp bağlantıya izin vermiyormuş. Kasperskyı kapatıp denedim sorun çözüldü... Uamarım yeni arkadaşlara yukardaki bilgiler yardımcı olur.

• G
          Gopca
          last edited by

Peki şöyle birşey mümkün mü?

Örneğin ben uzak masaüstüme dışardan 85.xxx.xxx.xxx ip adresindeki bilgisayar ulaşabilsin. Diğer ip adreslerinden gelen uzak masaüstü bağlantılar kabul edilmesin.

• tuzsuzdeliT
            tuzsuzdeli
            last edited by

NAT yaparken external adrese "any" yerine bahsettiğiniz IP'yi yazınca olur.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• G
              Gopca
              last edited by

@tuzsuzdeli:

NAT yaparken external adrese "any" yerine bahsettiğiniz IP'yi yazınca olur.

any kısmında diğer seçenek interface address yazıyor ama ip girilecek yer görünmüyor.

• First post
                Last post
              Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.