Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Squidguard_log report disabled

Turkish
    2
    8
    4.8k
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • M
      macikyol
      last edited by

Merhaba,
      Ben kullanıcıların girdiği sitelerin 5651 yasasına göre loglarını tutmak istiyorum.
      Block edilmiş log işlemlerin loglarını görebiliyorum ama bloke edilmemiş yani tüm giriş yapılan sitelerin loglarını göremiyorum. Nereden görebilirim.
      Ben squidGuard_log bölümünden görmeye çalışıyorum. Oradada squidguard_log report disabled hatası veriyor. Ne yapmam gerekli.

Yardımlarınız için teşekkürler.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • E
        efabilism
        last edited by

merhaba squid loglarını
        /var/squid/log/access.log dosyasından görebilirsin

• M
          macikyol
          last edited by

Bildiriminiz için Teşekkürler. Asıl amacım şu 5651 yasasına göre bu logları zaman damgalı hale getirmek.

1.) Bu işlemi yapmam için ek programa mı ihtiyacım var ( Tib Log imzalayıcı program hariç ) . lightsquid sadece grafik çıkartıyor sanırsam işimizi görmüyor. 5651 yasasına göre nasıl Log imzalayıcı programa bu logları verebilirim ?

2.) 5651 yasasına göre DHCP loglarınıda tutmak gereklimi. Gerekli ise pfsense ile nasıl loglarım ve Tib log imzalayıcı programa nasıl logları verebilirim.

Yardımlarınız için tekrar teşekkürler.

• E
            efabilism
            last edited by

ilk olarak dhcp loglarını istiyor

• M
              macikyol
              last edited by

Sistemimdeki client larda otomatik IP almıyor hepsine manuel IP vermişim active directory kurmuşum kimse de IP yi değiştiremiyor. Bunları IP log imzalatıcıya vermem gerkiyormu ? Gerekli ise nasıl vermeliyim? Son olarak önceki mesajımda da istediğim bişey squid access loglarını nasıl liste halinde raporlayabilirim.

Tekrar teşekkürler.

• E
                efabilism
                last edited by

bizamanlar ben pfsense deki syslogd yerine syslog-ng kurup güngün tüm sistem loglarını kayıt altına aldırıyordum fakat asıl istenen bu logların zaman damgasının olması isteniyor bunuda openssl ile yapılabiliyormuş tib kendi sitesindede aslında bir script var onunla ugraştım fakat başarılı olamadım ama ugraşıcam onla tekrardan sende deneyebilirsin

• M
                  macikyol
                  last edited by

Teşekkürler efabilisim.
                  Aslında bu konularla pek bi bilgim yok beceremiyorum ama genede dediğin gibi uğraşmaya çalışacağım. Sende eğer bir sonuca varabilirsen yardımlarını bekliyorum.

Tekrar teşekkürler.

• M
                    macikyol
                    last edited by

Merhabalar,
                    Çözüm ile ilgili bir gelişme varmıdır acaba, ben yapamıyorum maalesef.

• First post
                      Last post
                    Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.