Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

LightSquid RAPORLAMA HAKKINDA

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    18 Posts 3 Posters 9.1k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • N
      Ntldr_missing
      last edited by

Merhabalar,

Arkadaşlar yapıda Pfsense 1.2.3 RELEASE Squid+SquidGuard+LightSquid+imspector paketleri kurulu 10aydır sorunsuz çalışan sistem son 1 aydır LightSquid raporlarına diyelim bir kullanıcıyı bir web sitesine girişini block koyduk ama Lightsquid raporlarında bu kullanıcı o block edilmiş siteye sanki giriş yapmış gibi gösteriyor bizzat kendimi facebook sitesine erişimimi blockladım ama bugün göya ben 50 kez facebooka bağlanmışım bu sorun daha öncede vardı makineyi formatladım komple herseyi sıfırdan kurdum ama yok nafile şimdi sorarım erişimine bloke koyulmuş gerek squid üzerinde gerekse squidguard üzerinden block uyguladık ama bu kullanıcının ipsi neden raporlara düşer.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • T
        tacim
        last edited by

Merhaba bendede benzeri sorun vardı pfsensenin LightSquid bölümündeki  IP resolve method ayarı DNS seçiliydi DNS yerine IP seçtim sorun çözüldü, ve kısa bir süre sonra farkettimki sorun aslında bizim dns serverdan kaynaklanıyormuş.

Kayaları delen damlaların büyüklüğü değil sürekliliğidir…

• N
          Ntldr_missing
          last edited by

@TACIM:

Merhaba bendede benzeri sorun vardı pfsensenin LightSquid bölümündeki  IP resolve method ayarı DNS seçiliydi DNS yerine IP seçtim sorun çözüldü, ve kısa bir süre sonra farkettimki sorun aslında bizim dns serverdan kaynaklanıyormuş.

Dostum IP resolve method bende sürekli IP de seçili diğer methodlarıda denerim

• N
            Ntldr_missing
            last edited by

tüm methodları denedım ama aynı sorun devam etmekte :S

• tuzsuzdeliT
              tuzsuzdeli
              last edited by

benzer bir durum bende de bir süredir başgösteriyor.
              internetle hiç alakası olmaması gereken makineler bile, lightsquid üzerinde "windowsupdate" gibi sitelere bağlanmış gibi duruyor.
              aslında bağlanamıyor.
              bu durum ya eskiden de böyleydi biz farketmedik ya da son zamanlarda bu şekilde.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• N
                Ntldr_missing
                last edited by

@tuzsuzdeli:

benzer bir durum bende de bir süredir başgösteriyor.
                internetle hiç alakası olmaması gereken makineler bile, lightsquid üzerinde "windowsupdate" gibi sitelere bağlanmış gibi duruyor.
                aslında bağlanamıyor.
                bu durum ya eskiden de böyleydi biz farketmedik ya da son zamanlarda bu şekilde.

Tuzsuz kardes selam bende geçmiş döneme ait LightSquid raporları mevcut onlara göz attım o raporlarda böyle bir durum yok son zamanlarda olan bir durum ya yok DNS sunucusunu bile kaldırıp yeniden kurdum kafayı yedirtecek bir sorun nerdeyse ben yine araştırıyorum hadi kolay gelsin bişi bulursam yazarım ;)

• N
                  Ntldr_missing
                  last edited by

abi olmaz böle bişi aynı networkte  bir pc buna ne gateway olarak pfsensin ipsini nede dns olarak ip sini yazmışım bu makineyi bile windowsupdate gibi aptal aptal sanki bağlanmışta indirme yapmış hayır bide 90mblık bi dosya çekmiş :S Networkümde 52 pc mevcut bu 52 pcden sadece 2 tane Local admin diğerleri hertürlü kısıtlamaya maaruz kalmış kullanıcı hesaplarına sahipler artı Active directoryden proxy delici ultrasurf ve benzeri programlara kural uyguladım bu tür yazılımlar çalışmıyor hiçbir şekilde  proxy filter tabında yönlendirmeyle ilgili kelime bazında kural oluşturup DENY verdim artı Redirector özelliğine kategorisine deny verdim yine yok yine yok yani pclerde hiçbir şekilde benim belirlediğim uygulamaların dışında hiçbir şey çalışmıyor zaten uygulama olarak outlook ve şirketin özel programı var taş çatlasın 4 tane yazılım yukludur başkada bişi çalışmıyor pclerde sağ tuş bile kilitli yani hat safhada kısıtlama desemki kullanıcılar yapıyor bişiler bu pcleri kullananlar o kadar bilgili deiller ki yapmak isteseler dahi domain ortamı mevcut ve her türlü sınırlandırma yapılmıştır ama yinede alakası olamayan makineler lightsquid raporlarına düşüyor çıkamadım işin içinden paketi kaç kere kurup kaldırdım yine aynısı ama araştırmaya devam ediyorum iyi geceler…. :S ZZZZzzzZZZz :)

• tuzsuzdeliT
                    tuzsuzdeli
                    last edited by

squidin ayarlarında cutom options kısmında
                    refresh_pattern windowsupdate.com/.*.(cab|exe) 4320 100% 43200 reload-into-ims;

buna benzer şeyler kullanıyor musun ?

• N
                      Ntldr_missing
                      last edited by

@tuzsuzdeli:

squidin ayarlarında cutom options kısmında
                      refresh_pattern windowsupdate.com/.*.(cab|exe) 4320 100% 43200 reload-into-ims;

buna benzer şeyler kullanıyor musun ?

evet abi Squide Windows update için eklemiştim windows update sitelerinden çekilden dosyaları cache ediyor ama bunu ben kaldırıp tekrar denedim yine aynısı yani windows update için girmiş olduğumuz uzun parametreyi kaldırdım default ayarlarında kullandım proxyi yine aynı sorun devam ediyor.

• tuzsuzdeliT
                        tuzsuzdeli
                        last edited by

hmm, ben de acaba oraya girdiklerimizi hiç squidguarda girmiyor mu diye düşündüm ama sen denemişsin olmamaış.
                        yahu delirecem :)

• N
                          Ntldr_missing
                          last edited by

@tuzsuzdeli:

hmm, ben de acaba oraya girdiklerimizi hiç squidguarda girmiyor mu diye düşündüm ama sen denemişsin olmamaış.
                          yahu delirecem :)

üstad bugün içinde facebook.com'a hiç bağlanmadım girmedim ama Squid raporlarına benim makineyide çakıyor offfffss kafayı yicem sanki facebookta takılcak kadar zamanım varda :)
                          nedir abi sıkıntı ilk önce dedim makine sapıttı hem donanım değiştirdim komple sıfırladım herseyi özene bezene kurdum ettim ama nafile DNS'den dedik DNS sunucu yeniden kurdum off varya tuzsuz kardes bişi sorcam aklıma imspector paketi geliyor acaba olabilirmi diye ama  ne alaka olacak ben bigün boyunca imspector paketini kullanmıycam ozaman sonucu sölerim

• tuzsuzdeliT
                            tuzsuzdeli
                            last edited by

ben de imspector kurulu bile değil.

• N
                              Ntldr_missing
                              last edited by

@tuzsuzdeli:

ben de imspector kurulu bile değil.

yok üstad LightSquid raporlarına alakasız makineler düşmeye başladı :S  nette version 1.8i çıkmış bunu manuel olarak yükledim ama  web arayüzde çalıştıramadım proxy report yada buna benzer bi uygulama gelmedi ama uygulama yüklendi konsoldan şunları yaptım

lightsquid 1.8 versionunu indirdim SFTP ile root altına kopyaladım sonra putty ile konsoldan

pkg_add -r /lightsquid-1.8_2.tbz dedim ve başarıyla yuklendi

amma arayüze geldiğimde hiçbişi yokdu bütün menülere baktım :)
                              makineyi reboot ettim
                              yine bişi yok  lightsquid paketini manuel olarak kuramıyormuyuz hatta üstad arayüzden command  bölümünden de denedim olmadı :S
                              raporlar versiyon 1.7de saçma sapan alakasız pcleri raporluyor :S

• N
                                Ntldr_missing
                                last edited by

sorun halen devam etmekte Lightsquid 1,8 paketni gömmek gerek sanırım.

• tuzsuzdeliT
                                  tuzsuzdeli
                                  last edited by

pfsense'e özel paketin derlenmesini beklemek lazım sanırım

• N
                                    Ntldr_missing
                                    last edited by

@tuzsuzdeli:

pfsense'e özel paketin derlenmesini beklemek lazım sanırım

tuzsuz kardeş

sanırım bu paylaştığımız sorunu ikimiz yaşıyoruz başka yaşayan yok :???

• tuzsuzdeliT
                                      tuzsuzdeli
                                      last edited by

Aklıma ne geldiyse denedim uğraştım ben de, olmadı  :-[

• N
                                        Ntldr_missing
                                        last edited by

@tuzsuzdeli:

Aklıma ne geldiyse denedim uğraştım ben de, olmadı  :-[
                                        [/quote]
                                        günaydın tuzsuz kardes

şimdi bi notebook netwroke koydum sadece IP ve Subnet verdim bakalım ne olcak bu makineyide gösterecekmi raporlarda

• First post
                                          Last post
                                        Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.