Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Dışarıdaki mail sunucu ile ilgili Yardım

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    6 Posts 3 Posters 3.1k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • A
      aydas
      last edited by

Merhaba Arkadaşlar;

Mail hizmetini özel bir sağlayıcı tarafından alıyoruz. Yani mail sunucusu kendi bünyemizde değil. Mail sunucusu smtp portu olarak 587 kullanıyor.
      Mail istemcisinde 25 olan smtp portunu 587 olarak değiştirerek problemsiz olarak mail gönderebiliryoruz.
      Fakat Problem şu: kullandığımız ERP programının mail gönderme fonksiyonu bulunuyor ama mail gönderme ile ilgili parametrelerinde smtp portunu değiştirebileceğimiz bir yer yok(ERP smtp 25 portunu kullanıyor). yani ERP programı mail gönderirken dışarıdaki mail sunucusuna 25 nolu porttan bağlanmaya çalışıyor. ama sunucu 587 nolu portunu dinliyor. ağımda dışarıdaki mail sunucuna 25 portuna giden bağlantıları 587 olarak değiştirebilirmiyim. ne yapmam gerekiyor.

Teşekkürler.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • N
        Ntldr_missing
        last edited by

@aydas:

Merhaba Arkadaşlar;

Mail hizmetini özel bir sağlayıcı tarafından alıyoruz. Yani mail sunucusu kendi bünyemizde değil. Mail sunucusu smtp portu olarak 587 kullanıyor.
        Mail istemcisinde 25 olan smtp portunu 587 olarak değiştirerek problemsiz olarak mail gönderebiliryoruz.
        Fakat Problem şu: kullandığımız ERP programının mail gönderme fonksiyonu bulunuyor ama mail gönderme ile ilgili parametrelerinde smtp portunu değiştirebileceğimiz bir yer yok(ERP smtp 25 portunu kullanıyor). yani ERP programı mail gönderirken dışarıdaki mail sunucusuna 25 nolu porttan bağlanmaya çalışıyor. ama sunucu 587 nolu portunu dinliyor. ağımda dışarıdaki mail sunucuna 25 portuna giden bağlantıları 587 olarak değiştirebilirmiyim. ne yapmam gerekiyor.

Teşekkürler.

Merhaba,

bende benzer sorunla karşılaştım network scannerı vardı taranan evrakı mail olarak gönderiyor idi bu cihazında default olarak 25 portu dinlemekte değiştiremiyorum ama ben firewall kurallarımdan şöle bir yol izledim

Firewall: Rules kısmına gel
        burdan Lan tarafına gel

• tıklyaıp yeni bir rol ekle
          rolümüzün görevi Lan tarafından 25 nolu porta gelen istekleri 587 porta yönlendircek :)
          kendi kullanmış olduğum kuralın ekran görüntüsü altta mevcuttur.

Not: Bu şekilde kural yaptığınız zaman tek tek kullanıcı kullanıcı gezip port ayarı yapmanıza gerek kalmıyor ben kullanıyorum sorun yok ;) kolay gelsin

• A
          aydas
          last edited by

Teşekkürler Resmi göremiyorum

• N
            Ntldr_missing
            last edited by

@aydas:

Teşekkürler Resmi göremiyorum

Görüyorum ben şuan yine göremiyorsan http://pic1.resimupload.com/r8/resim_148121343.jpg link bu kardes

• A
              aydas
              last edited by

Aynı şekilde kural ekledim ama olmuyor. mail gitmiyor hala.. dışarıdaki mail sunucusuna 25 den bağlanmaya çalışıyor halaaaaa

• E
                expert_az
                last edited by

Bence çözümü outgoing nat kısmında aramanız lazım

• First post
                  Last post
                Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.