Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Pfsense donanım ve diğer paketleri

Turkish
    3
    8
    6.0k
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • H
      huseyinyildirim
      last edited by

merhabalar

çalıştığım kurumda fortigate 60b var ve lisans parası ödemek istemiyorum.

araştırmaya girdim ve open source firewall olarak en iyisinin pfsense olduğunu gördüm.

pfsense.org sitesinde uyumlu donanımlara baktım ama aşağıdaki yaptırmak istediğim işlere göre donanım seçmekte zorlandım. 400$ geçmeyecek bir kasa lazım.

• 3 adet 8 mbit adls
      • 35 client
      • msn engelleme, web filter
      • vpn belki gerekebilir

elimde core duo bir kasa var ama http://www.freebsd.org/releases/7.2R/hardware.html#PROC-AMD64 yazılanlara göre işlemci desteklemiyormuş. özellikle bu işlemci konusunda çok kararsızım.

teşekkür ederim.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • tuzsuzdeliT
        tuzsuzdeli
        last edited by

@aristor:

merhabalar

araştırmaya girdim ve open source firewall olarak en iyisinin pfsense olduğunu gördüm.

pfsense.org sitesinde uyumlu donanımlara baktım ama aşağıdaki yaptırmak istediğim işlere göre donanım seçmekte zorlandım. 400$ geçmeyecek bir kasa lazım.

• 3 adet 8 mbit adls
        • 35 client
        • vpn belki gerekebilir

elimde core duo bir kasa var ama http://www.freebsd.org/releases/7.2R/hardware.html#PROC-AMD64 yazılanlara göre işlemci desteklemiyormuş. özellikle bu işlemci konusunda çok kararsızım.

teşekkür ederim.

Siz yine de bir deneyin. core duo ile çalışabiliyor olmalısınız.
        Desteklemiyorsa işemciye özel mimariyi deteklemiyordur sadece.
        eski bir p266'da bile çalışıyor pfsense.
        Bu yapmak istedikleriniz için 4 tane kaliteli ethernet kartı, 1ghz veya üzeri işlemci 40gb bir harddisk size yetecektir.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• H
          huseyinyildirim
          last edited by

@tuzsuzdeli:

@aristor:

merhabalar

• 3 adet 8 mbit adls
          • 35 client
          • vpn belki gerekebilir

teşekkür ederim.

Siz yine de bir deneyin. core duo ile çalışabiliyor olmalısınız.
          Desteklemiyorsa işemciye özel mimariyi deteklemiyordur sadece.
          eski bir p266'da bile çalışıyor pfsense.
          Bu yapmak istedikleriniz için 4 tane kaliteli ethernet kartı, 1ghz veya üzeri işlemci 40gb bir harddisk size yetecektir.

çalıştığım kurum televizyon kanalı ve internet üzerinden geniş bant tv ve radyo yayını veriyoruz… bunun için ethernet kartları benim için çok önemli... yazılımcı olduğum için donanımlar hakkında fazla bilgim yoktur... ethernet kartı olaran ne tavsiye edersiniz..

• B
            b-yaz
            last edited by

tv ve radyo yayını verdiğinizi söyliyorsunuz ancak adslden izin verilen upload en fazla 1 mbittir, loadbalance ile  3mbit yaparsınız o da çok yeterli olmaz diye düşünüyorum… ghdsl gibi bir çözüme yönelebilirsiniz...

• H
              huseyinyildirim
              last edited by

@b-yaz:

tv ve radyo yayını verdiğinizi söyliyorsunuz ancak adslden izin verilen upload en fazla 1 mbittir, loadbalance ile  3mbit yaparsınız o da çok yeterli olmaz diye düşünüyorum… ghdsl gibi bir çözüme yönelebilirsiniz...

3,5 mbit fiberden uyduya yayın basıyorum… internet üzerinden vereceğim yayına 1 mbit yeter artar bile...

benim buradaki sorunum pfsenseyi kuracak bir makine toplamam... http://www.freebsd.org/releases/7.2R/hardware.html bu yönergelere göre...

• tuzsuzdeliT
                tuzsuzdeli
                last edited by

intel pro 100 veya 1000 serisi ethernet kartlarını tavsiye ederim (desktop versiyonları işinizi görür, server versiyonun boşa para vermeyin)

ayrıca, 100% stabil çalıştığını bildiğim kartlar şunlar:
                3Com 3c905c-TX/TX-M
                Broadcom NetXtreme BCM 5705
                HP NC7170
                Intel 82556DM-2
                Intel EtherExpress PRO/100B
                Intel Pro/100 (Intel 82557/8/9) ve pro/1000
                Realtek 8169 ve 8168/8111C

• tuzsuzdeliT
                  tuzsuzdeli
                  last edited by

@b-yaz:

tv ve radyo yayını verdiğinizi söyliyorsunuz ancak adslden izin verilen upload en fazla 1 mbittir, loadbalance ile  3mbit yaparsınız o da çok yeterli olmaz diye düşünüyorum… ghdsl gibi bir çözüme yönelebilirsiniz...

8mb adsl hattı, fiziksel olarak maximum 800kbps upload verecek şekilde bağlanacaktır. 8mb download/1mb upload çalışan hatta ben Türkiye'de rastlamadım daha.
                  hat başına maximum 800kbps kalitesinde bir yayını internete vereceksiniz ki sizin de dediğiniz gibi gayet yeterli bir kalite.
                  3x800=2.4 megabit şeklinde bir birleştirme olamaz.

• H
                    huseyinyildirim
                    last edited by

@tuzsuzdeli:

@b-yaz:

tv ve radyo yayını verdiğinizi söyliyorsunuz ancak adslden izin verilen upload en fazla 1 mbittir, loadbalance ile  3mbit yaparsınız o da çok yeterli olmaz diye düşünüyorum… ghdsl gibi bir çözüme yönelebilirsiniz...

8mb adsl hattı, fiziksel olarak maximum 800kbps upload verecek şekilde bağlanacaktır. 8mb download/1mb upload çalışan hatta ben Türkiye'de rastlamadım daha.
                    hat başına maximum 800kbps kalitesinde bir yayını internete vereceksiniz ki sizin de dediğiniz gibi gayet yeterli bir kalite.
                    3x800=2.4 megabit şeklinde bir birleştirme olamaz.

hocam şuan biz yayını 273 kbps veriyoruz ve gayet iyi… zaten bu hatlar üzerinden millete izletmiyoruz... internet üzerinde bulunan media servera gönderiyoruz...

ethernet kart önerileriniz içinde çok teşekkür ederim...

bunlara göre bir bilgisayar toplayıp artık şu fortigate kurtulayım :)

• First post
                      Last post
                    Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.