Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

UYDUNET - LOAD BALANCE

Turkish
    3
    4
    3.2k
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • R
      Revol
      last edited by

Merhaba arkadaşlar,

UYDUNET modem ve hatları ile "Load balance" yapan var mı ?
      2 adet 10 mbit alıp load balance yapmayı düşünüyorum, bir sorun çıkacağını zannetmiyorum ama yine de fikriniz nedir ?

Bir de 2 hat ile Load balance yapıldığında, hem download hem de upload X 2 oluyor değil mi ?

teşekküler..

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • tuzsuzdeliT
        tuzsuzdeli
        last edited by

1-load balance'ın, ne ile bağlı olduğunuz ile alakası olmadığından herhangi bir sorun çıkmaz.
        2-dediğiniz gibi hem DL hem UL x2 olur. Ama misalen ftp ile bir siteye dosya upload ederken x1 olarak upload edersiniz ama aynı anda 2 ayrı ftp sitesine x1 ve x1 olarak toplamda x2 upload yapabilirsiniz.
        pfsense hat hızını 2 katına çıkarmaz
        bağlantıları dağıtır sadece

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• C
          cemx
          last edited by

Ayrıca ben de eklemek isterimki;
          Yumurtaları tek sepete koymanın alemi yok.. UyduNet komple giderse internet çıkışı için başka bir alternatif olması açısından ve tabi PfSense'inde çalışma mantığı ve ruhuna tam uyduğundan 2. hattınızı başka bir servis sağlayıcıdan edinmeniz daha doğru olur..
          Benim desteğini verdiğim firmanın başka bir ildeki şubesine kurduğum mantık bu şekildedir.. Hatta diyebilirimki UyduNet altyapısı hala çok sağlıklı olmayabiliyor (ben de iyi sanıyordum ama kullandığım yer Ankaranın göbeği olmasına rağmen yılda mutlaka 1 kez sorun yaşıyorduk) UyduNet gittiğinde BiriNet den aldığım 2. hattaki Adsl den çıkış yapmakta ve bu sayede kullanıcı koptuğunu anlamamaktadır.. Zaten aralarında çokta hız farkı yok biri 8 Mbit diğeri 10 Mbit Hata sanıyorum BiriNet bazı illerin bazı bölgelerinde yakın fiyatlara Adsl 2 altyapısını sunmaya başlamış.. Belki böyle de bir imkanınız vardır bölgenizde..
          Saygılarımla

Kelimesiz geldiğin fikirler yol almaz..

• tuzsuzdeliT
            tuzsuzdeli
            last edited by

cemx arkadaş haklı.
            1 uydunet 1 adsl olarak seçim yapmanız daha manıklı.
            biz birden fazla adsl alırken bile farklı farklı firmalardan alıyoruz.

8mb verilen adsl hizmetinin hepsi (benim gördüklerim diyeyim) adsl2 üzerinden veriliyor.
            telekomun mevcut tesisat altyapısı daha fazlasına müsade etmediği için adls2'nin daha yüksek hızlarını seçenek olarak sunmuyorlar.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• First post
              Last post
            Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.