WAN + OPT1 BRIDGE
-
1 adet 10mbit uydunet ve 1 adet 2mit ADSL' im var.
Load Balance yaparak kullanıyorum.2 hattı aynı anda kullanmam mümkün mü ?
Load Balance şeklinde değil de, 10mbit + 2 mbit şeklinde ?WAN + OPT1 bridge yaparak mesela ?
-
Doğru anladıysam, sorunuzun yanıtı ne yazıkki birleşmeleri mümkün değil.. Zira en basitinden bir mantık yürütsek fiziksel olarak ayrılar bikere.. Mantık sizin düşündüğünüz gibi birleşip tek parça olarak öyle işlemiyor.. Ama aslında birleşikler denilebilir, gerektiğinde yük dengeleme mantığını kullanabilen downloader tarzı programlar gayet güzel faydalanıyorlar bu durumdan.. PfSense'de onlara yardımcı oluyor.
-
pfsense üzerindeki load balance 2 tür çalışıyor
1- use stick connection seçenegi ile baglantı wan1 den açılmışsa ordan devam eder mantıgı ile
2- trafik bir wan1 den bir wan2 den çıkış yapar
not :bu işlemler tabi squid paketi ile çalışmıyor -
Arkadaşlar bahsetmiş aslında.
Daha açık olarak şöyle söyleyeyim. Load Balance da eğer tek bir bağlantı var ise 10+2 şeklinde çalışması mantıklı değil. Fakat Torrent gibi bir sistemde yüzlerce bağlantı oluşturuluyor ve tüm bu bağlnatıların toplam bandwidthi 10+2 şeklindedir zaten. -
@revol
benim tam olarak anlayamadığım birşey var
zaten loadbalance ile iki hattı kullanıyormuşsunuz.
bunun ötesinde tam olarak ne istiyorsunuz biraz açabilir misiniz ? -
tam olarak istediğim;
örneğin FTP bağlantısı için, tek bir connection'da 2 hattı birleşik şekilde kullanabilmesi. Yani, iki hattıda birleştirerek kullanabilmesi, Yani 10 mbit ve 2 mbit' ten oluşan bağlantımın UPLOAD veya download ederken hızı tam olarak birleştirerek 2 ' ye katlaması.Yani, 10mbit bağlantıdaki upload hızım 1 mbit ise oda, 100 kb/sn eder, 2 mbit lik bağlıdaki UPLOAD hızım 50 kb/ ise. Bir tek bağlantıda yapabileceğim UPLOAD hızımın 150 KB olması gibi. Aynı şekilde Download için de. -
mümkün değil.
-
Revol kardeş amma "Yani" kullanmışsın.. içimden geldi birde ben diyeyim.. ;D
Yaniii mümkün değill ;)v
Yaniii türk milleti olarak … bulduk da kıllısını aramayalım diye bir deyiş ardır ya.. o misal :)
Asla şahsınıza karşı birşey demiyorum sadece kendimi hatırladım gülümseyelim istedim, çünkü aynı hayalleri bir zamanlar bende kuruyordum öğrendikçe olmadığını gördüm..
Bu hali bile öyle kullanışlı ve güzel işliyorki merak etmeyin çok aratmıyor..
Saygılarımla. -
ftp zaten eski moda çok problemli bir protokol.
Ama torrent loadbalance da süper indiriyor :)