Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Pfsense makina yanıt vermiyor

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    8 Posts 4 Posters 4.2k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • S
      Seyfullah
      last edited by

Merhaba arkadaşlar şirketimizde internet konusunda sıkıntı yaşamaktayız. Lakin internet gidince Pfsense makinaya ulaşamıyorum. Makina ipsini yazmama rağmen makinaya ulaşamıyorum.Makinayı yeniden başlatmam gerekiyor. Bunun sebebi ne olabilir. Ethernet kartları asus nx1101 gigabit ethernettir.Yardımlarınızı bekliyoruz. Çökük durumdayım şuan.
      Ethernet kartlarımdan local networke ip dağıtan kartın adı stge0 olarak tanıdı ve aşağıdaki hatayı verdi.
      stge0:2 link states coalesced hatası

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • tuzsuzdeliT
        tuzsuzdeli
        last edited by

muhtemelen internet gitmiyor, sizin pfsense makinenin LAN tarafına bakan kısmında bir problem oluyor.
        farklı bir ethernet kart kullanmayı deneyin.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• tuzsuzdeliT
          tuzsuzdeli
          last edited by

Bu bahsettiğiniz hata, bu hattın state'inin çok hızlı değişmesi sonucu çıkar.
          Yani bu kartın hattı sürekli olarak, bir çalışıyor/bir çalışmıyor durumuna geçiyor.
          Olasılıklar:

1- Ethernet kartınız problemli. Daha önce forumda defalarca yazdığım üzere, pfsense'i iş ortamında kullanacaksanız, kesinlikle intel ethernet kartlar kullanın (bunu ben değil pfsense'i yapan adamlar söylüyor) :)
          2- Kablo veya ucundaki jaklarınızda problem var. Kablo düzgün çakılmamış da olabilir. Bir network kurulurken maliyetin 10%'unu kablolar oluşturur ancak bir networkdeki problemlerin 90%'ı kablo kaynaklıdır. Kaliteli kablo kullanın :)
          3- Switch'in portunda ya da başka bi yerinde arıza olabilir.

Zannederim daha önceki mesajlarınızda ethernet kartını ve makineyi bile değiştirdim gibi bişey yazmıştınız. Bu durumda sizin sorununuz 2 veya 3 numaralı maddelerle ilgili yüksek ihtimal.

• S
            Seyfullah
            last edited by

Şuan yazı yazarken internet var ama pfsenseden çıkan ucu taktığımda internete çıkış yapamıyor ve pfsene makinaya bağlanamıyorum. Pfsense local ucu swicth veya benzeri bir aygıta takılı değil direk kablo ile benim makinama bağlıdır. Kablo kontrolu yapıldı. Herhengi bir sıkıntı yoktur Lab Cable Tester cihazı ile kabloyu kontrol ettim. Dediğim gibi aşağıdaki hatanın kaynağı ne olabilir acaba tuzsuzdeli kardeş

• tuzsuzdeliT
              tuzsuzdeli
              last edited by

Seyfullah Bey
              Duruma burdan çözüm getirmek çok zor.
              Mümkünse başka bir kart ve hatta başka bir makine ile deneyin, kabloyu da değiştirin.
              Bunlar da çözmezse benim aklıma bişey gelmiyor açıkçası

Hatanın kaynağı, o ethernet hattının sürekli olarak devreden çıkıp, tekrar devreye girmesi.

• N
                Ntldr_missing
                last edited by

@Seyfullah:

Şuan yazı yazarken internet var ama pfsenseden çıkan ucu taktığımda internete çıkış yapamıyor ve pfsene makinaya bağlanamıyorum. Pfsense local ucu swicth veya benzeri bir aygıta takılı değil direk kablo ile benim makinama bağlıdır. Kablo kontrolu yapıldı. Herhengi bir sıkıntı yoktur Lab Cable Tester cihazı ile kabloyu kontrol ettim. Dediğim gibi aşağıdaki hatanın kaynağı ne olabilir acaba tuzsuzdeli kardeş

Merhaba,

ASUS marka bir ethernet kullanıyordum bu hatayı sürekli alırdım konsolda ama kesintim olmazdı bir şey dikkatimi çekti bi akşam mesai bitiminde makinenin ethernet kartı sürekli Broadcast atıyor ve ethernet full çalışıyor ogün işte lan bacağının trafiğini çıkarttım networkte 2 makine aktif olduğu halde swicht üzerine düşen trafik çok yükzek hemen pfnin stge0 yani LAN bacağına takılı olan kabloyu çıkarttım trafik birden bire düşüş seyretti kartı değiştirdim şuan 2x Intel PRO/1000 MT Dual Port Server Adapter tanesi 70$ kartlar bunları kullanıyorum taş gibi hiç bir sorun yok sorun ethernet kartından kaynaklanıyor abi tuzsuz kardeşin dediği gibi işletmelerde 10$ kartlarla bu sistem yürümez yürüsede sürekli sorun çıkartır daha önce çok yaşadım ethernet kartlarının önemi çok yüksektir dediğimiz gibi sen direk ethernet kartı değiştir sorunun çözlümüş olacaktır.

Kolay gelsin

• B
                  b-yaz
                  last edited by

Ethernet kartı sorunu biraz sinsidir. Bu foruma birçok mesaj yazmışımdır, pfsense de çıkan sorunları nasıl çözerim diye, neredeyse incelemedik tarafını bırakmamıştım pfsense'in. Emin olamıyorsunuz ethernet kartından olduğuna, çünkü ilk başta çalışıp belli bir süre sonra sorun  vermeye başlıyor. Neyseki burdaki arkadaşların tavsiyesiyle ethernet kartlarını değiştirdim ve sorunlar birdenbire bıçak gibi kesildi. Ethernet kartı kesinlikle çok önemli hatta işin kalbi…

• N
                    Ntldr_missing
                    last edited by

@b-yaz:

Ethernet kartı sorunu biraz sinsidir. Bu foruma birçok mesaj yazmışımdır, pfsense de çıkan sorunları nasıl çözerim diye, neredeyse incelemedik tarafını bırakmamıştım pfsense'in. Emin olamıyorsunuz ethernet kartından olduğuna, çünkü ilk başta çalışıp belli bir süre sonra sorun  vermeye başlıyor. Neyseki burdaki arkadaşların tavsiyesiyle ethernet kartlarını değiştirdim ve sorunlar birdenbire bıçak gibi kesildi. Ethernet kartı kesinlikle çok önemli hatta işin kalbi…

aynen sana katılıyorum
                    Kartlar üzerinde trafik yoğun olacağı için ethernet kartlarına önem verelim arkadaşlar intel forever ;) :p

• First post
                      Last post
                    Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.