Herşey düzgün çalışıyor bir süre sonra timeout hatası alıyorum..
-
arkadaşlar pfsense ile yaklaşık 3 aydır epey içli dışlı oldum. şuan sistemi düzgün bir şekilde çalıştırmış bulunmaktayım. ethernet kartları pfsense ile tam uyumlu. sistemde squid ve Lightsquid kurulu. squid sorunsuz çalışıyor. karalisteye aldığım internet sitelerini engelliyor.
tek sorunum belli bir süre sonra (bu süre sabit değil değişebiliyor. 5 saat yada daha az) clientler internete bağlanmak istediğinde timeout hatası veriyor. dns server bulunamadı diyor. sanırım bu sorun squidten kaynaklandığını düşünüyorum.
başına böyle hata gelmiş olan ve çözümünü bilen var mıdır acaba?
herkese iyi çalışmalar…
-
Ethernet kartının marka ve modeli nedir?
-
iki ethernet kartıda intel(R) pro/1000
-
-
yazılı olan linki, ip'ye çevirme ile ilgili bir sorun var.
yani muhtemelen bir DNS sıkıntısı yaşıyorsunuz -
dhcp serverde dns olarak telekomun dnslerini verdim. (195.175.39.39 ve 195.175.39.40) acaba birini pfsensenin ipsini (192.168.2.1) olarak versem daha mı verimli olur.
-
Denemekte fayda var.
-
-Bence oradakini boş bırakın sistem default olanı dağıtıyor olsun, siz General Setup daki dns bilgilerini girin mesela 8.8.8.8 yada 208.67.222.222 gibi dns server ip leri girip hemen altındaki Allow DNS server list to be overridden by DHCP/PPP on WAN kutucuğunu kaldırırsanız hem youtube gibi kısıtlamalardan kurtulur hemde dns server bilgisinin Pfsense makinesinden sorgulamasını sağlamış olursunuz, genelde bu şekilde kullanıyoruz.
-
mrb bu dnsleri squid configurasyonuna da girip denedinizmi msn çalışır lakin squid dns sorunundan dolayı bunu yapabilir
-
şu an pek sorun çıkartmadı. arada yapıyor ama 1-2 dakika sonra kendiliğinden düzeliyor. yeni sorunum var onun için bir konu açayım. aynı sorunu yaşayan arkadaşlar varsa onlarda faydalanabilir..